Grand Theft Auto Online - 8 millió játékos hetente

  • Írta: fojesz
  • 2015. november 7.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two is közzétette a legfrissebb pénzügyi jelentését, ez a cég is várakozásokon felül teljesített az elmúlt negyedévben. Úgy néz ki, a legtöbb piaci szereplő túlzottan szkeptikus volt az utóbbi időszakkal szemben.

Nagyon jól sikerült a Take-Two üzleti évének második negyede, a szeptember 30-cal zárult időszakban 364,9 millió dolláros árbevételt sikerült elérni, amely 169 százalékos növekedést jelent éves szinten - ehhez a forgalomhoz 32,7 millió dolláros nyereség társult. A cég legsikeresebb címe az NBA 2K16 volt az elmúlt három hónapban, ami rekordernek számít a sorozatban: az első héten 4 millió példány fogyott belőle.

A digitális eladások egyre inkább felpörögnek a cégnél, idén 57 százalékkal nőttek az innen származó bevételek; a 141 millió dollárnak az 51 százalékát tették ki a különböző DLC-k, virtuális pénzek és online játékok eladásai. Utóbbi kategóriát egyébként nem meglepő módon a GTA Online erősíti leginkább, amely heti 8 millió játékost tudhat maga mögött.

Az erős negyedév miatt az év végi várakozásain is módosított a cég, a teljes üzleti évre 1,325 milliárd dollár helyett 1,425 milliárd dollár bevételre, és 1 dollár helyett 1 dollár 15 cent nyereségre számít részvényenként. Mindezt úgy, hogy az egyik húzócíme késik.

Vége a Borderlands Online-nak

A kiadó emellett bejelentette, hogy lelövi a Kína-exkluzív Borderlands Online-t, és vele együtt a 2K Chinát is bezárja - 150 embert bocsátanak így el. A Take-Two szerint a játék egész egyszerűen nem hozott annyi pénzt, mint amennyire számítottak, ettől függetlenül továbbra is kitartanak az ázsiai tevékenységük mellett: a szintén Kínából terelgetett NBA 2K Online él és virul, és már alig várják, hogy elrajtoljon a Civilization Online. Utóbbit a koreai piacra szánják.

2.
2.
GAMEROD
Ha nem lenne a sok orosz csíter akkor élvezetesebb lenne. Kicsit unom már hogy kilőnek rakétával a zuhany alól, vagy egy bugzódott Hydra miatt nem tudok bemenni a garázsba amit egy hacker teremtett oda. Nem tiltják ezeket ki örökre?
1.
1.
giga321
GTA Onlineban hihetetlen mennyi tennivaló van. Dec 24 óta nem unom meg. LoL lassan 1 éve. Jó az online. PureFun
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...