Több PS2-es klasszikus is PS4-re költözik

  • Írta: fojesz
  • 2015. december 5.
  • Bejelentés
Link másolása
A hétvége a PlayStation Experience-ről szól majd, és ennek előszeleként már érkezett is egy bejelentés: a Sony több PS2-es klasszikust is átköltöztet a PS4-re, méghozzá az új emulátorával.

Miközben a Microsoft már szívatja is a Sonyt a visszafelé kompatibilitással, a japánok egy olyan emulátoron dolgoztak a háttérben, amely lehetővé teszi, hogy a PS2-es játékok is fussanak a PS4-en, méghozzá magasabb felbontáson. A Sony nem viszont nem veri nagy dobra a "visszafelé kompatibilitást", aminek prózai oka lehet: a támogatott listája nagyon szűkös, ráadásul nem használhatjuk az eredeti PS2-lemezünket, újra meg kell vennünk a játékokat.


Így egyelőre csak azt kommunikálja, hogy PS4-re költözteti a közönségkedvenc PS2-klasszikusokat. A minap Shuhei Yoshida tett közzé egy posztot a PlayStation Blogon, ebben írja meg, hogy ma este 9-től, nyolc PS2-es játék válik elérhetővé a PS4-re, így a Dark Cloud, a GTA III, a GTA: San Andreas, a GTA: Vice City, a Rogue Galaxy, a The Mark of Kri, a War of the Monsters és a Twisted Metal: Black is megjelenik a platformra. A későbbiekben további címek várhatók.

A játékok 1080p-ben futnak, trófeatámogatást kaptak, és minden más fontosabb PS4-fícsört ismernek, a Remote Playtől kezdve a különböző Second Screen-lehetőségeken át egészen a Share Playig.

Azt egy korábbi szivárgás erősítette meg, hogy az eredeti lemezeinket nem használhatjuk majd hozzájuk.

39.
39.
maktub
A hazai store kínálatába egyik játék se került még fel.
36.
36.
Ooorky
#19: Mikor én írni tanultam fülcsavarást kaptam nyelvtan kettesért, fel is hoztam magam egy stabil négyesre. Ma már azt mondják diszgráfiás a gyerek és le van tudva, sok retardált még büszke is rá.
Volt szerencsém buszmegállóban hallani egy olyan szülőt aki a tanárt szidta amiért egyest adott a gyerekének "pedig annak papírja van az orvostól".
35.
35.
delphijos
#34: Jah, elgépeltem. Kösz. :)
33.
33.
delphijos
#31: Arra gondoltam hogy az a pénz oszlik el, amennyivel többe lenne egy olyan PC, ami tényleg "hülyére" verné a PS4-et. Mert azért akárki akármit mond, 100e-ből még nem lesz olyan gép ami 4K-ban nyom mindent 60 fps-el.
A játékbeszerzés meg szerintem konzolon is mehet okosan. Csak a közelmúltból, PS4 exkluzív, Until Down. Nem vettem meg 20-ért amikor kijött, helyette egy hete 6-ezerért jött UK-ból. Fifa 16 féláron BF-on. Kicsit késöbb játszom vele. Na és? Nálam ez azért nem komoly trauma, mert viszonylag kevés időm van játszani, szóval egy-egy játék viszonylag sokáig kitart. Nem akarok én senkit győzködni, mindenki tegye azt ahogy neki jó. Én csak annyit mondtam, hogy pontosan tudom hogy mennyivel erősebb PC-m lehetne a PS4-nél, és szó sincs róla hogy "bemagyaráznám" magamnak hogy a PS4 jobb, Csak nekem elég. Életem két kedvenc játéka PSP-s ( FFT és Tactics Ogre ). Igaz VITA-n, de a mai napig előveszem őket, és nem érdekel hogy nem 8K-ban futnak.
32.
32.
poseidon17
kimoderált üzenet
31.
31.
hydraxon91
#28: Hogyan oszlana el a költség? PC-re megveszel egy fél éves játékot 5-7 ezerért (Néha akár 1-3 ezerért mint én a Watch_Dogs-ot vagy Arkham Knight-ot) míg PS4-re még mindig 15-21 ezer és még ott van az évi azt hiszem 20 ezres PS Plus vagy ha nincs pénzed éppen akkor 3 hónapra 7 ezerért. Nagyon nem oszlik el a költség. PC-re az összes játékomra nem költöttem el többet kb mint 400 ezer forint (több mint 300 játék) míg a kb 15-20 PS4 játékomra elment kb 200 ezer + a PS Plus.
30.
30.
hydraxon91
#27: Nekem néha helyesírásnál az zavar be, hogy ha a böngésző Spellcheck-je Angolra van beállítva és minden egyes szót aláhúz. Olyankor egyáltalán nem tudok helyesen írni.
27.
27.
felegyi
#26: Az egyetem a lóvét, nem az értelmet kéri :) nem az a gond ha van helyesírási hiba a szövegben, hanem ha tele van és az illető abszolúte leszarja kijavítani, vagy rendbe szedni az irományát.
24.
24.
22.
22.
ati herceg
crash bandicoot kell a népnek baszki
21.
21.
A Pulyka
#16: Mert ezzel a hozzászolással, bizony te hatalmasat bizonyítottál. De mit is, hogy milyen hulye vagy?
19.
19.
poseidon17
Már mindenhol ezt látom hogy mindenkit a helyesírásért kritizáltok próbáljatok már máshogy bele kötni az emberbe mert ez nagyon gáz.Ha ki lehet olvasni miért zavar titeket ennyire ha rosszul irja le amit gondol? Már azért is leszóljátok az embert ha egy pontot nem oda rak ahova nektek tetszik.
18.
18.
hydraxon91
#12: Nekem a PS4-em már hónapok óta porosodik talán már háromnegyed éve mivel Until Dawn és Bloodborne teljesen hidegen hagy. Egyedül az UC remasterre fáj a fogam de jelenleg a Xenoblade Chronicles X sokkal jobban érdekel.
17.
17.
strike19
#16: Nem tehetek róla Diszgráfiám van.
16.
16.
Ooorky
#15: Ezzel a helyesírással le se tagadhatnád konzolparaszt mivoltodat.
15.
15.
strike19
#2: Nagyon bírom ezt a dumát ,hogy PS3 remastered.
Az igazság amíg nem próbálsz ki egy PS4 addig csak így fogod látni a dolgokat.
Én is ezt vallottam de amióta itt van azért észre lehet venni ,hogy PS3 ég és föld a PS4.Főleg a 60 fps teszi fel a pontot I-re.
Az ,hogy most valami nem jön ki Full HD 60 fps csak 980p 60 fps attól még nem olyan rossz.
Előbb próbálj ki egy PS3 és utána egy PS4 és látni fogod a különbséged.
Nem tudom neked milyen PC-d van de biztos az ilyen kommentelék egy 60 % még olyan gépe sincs ,hogy az adott címet Full HD 60 fps max beállítással tudja futtatni.
De nem mondom ,hogy neked olyan géped van.
Mert múltkor engem is megfikázott egy kommentelő ,hogy nincs PS3-am és PS4-em.Meg azt mondta rám ,hogy 13 éves vagyok mi közben lehet az Apja lehetnék.
14.
14.
Stormblast
PS4 az első konzolom, messze nem bántam meg. Bloodborne a legjobb játék eddig amivel valaha játszottam, mestermű. Szívesen látom a remastered dolgokat, mindig PC-m volt, sok konzol játék kimaradt nekem. Mindenkinek szíve-joga hogy megveszi-e ezeket.
13.
13.
Norbiii
Nintendós vagyok, de a ps2-ért megvoltam hülyülve, imádtam! A Sony akkoriban rengeteg fejlesztőt csábított magához, akik úgymond elkényeztettek minket játékosokat, összeszámolni sem tudom, hány jó játék jött ki ps2-re. A Ps3-at is szeretem, sok címet fogok pótolni, köztük a ps2-es idők folytatásait is.
Abban meg van igazság, hogy manapság sok olyan game akad, ami ugyan lélegzetelállító, mert erre koncentrálnak, de ez úgymond a tartalom rovására megy! Persze sok remek cím is akad...!
12.
12.
felegyi
#11: Miért is? Until Down, Bloodborn... ezek PS only címek, PC-n max youtube-on "verhetem" rá. Megérdemli a "réteg", de mit? Engem pl ez a PS2 emus dolog hidegen hagy, nem ez a célközönség... ez csak plusz, amit ha akarsz kihasználsz. De az only címek amik még jönni fognak, főleg a generáció végére tartogatott dolgok... (Witcher sem véletlen lett butítva, lesz még hasonló graf. éveken belül) Hiába szar fos hugy a mostani konzolgen, előbb utóbb muszáj lesz megvennie a "true" gamer közönségnek a brutal PC mellé, mert lesznek itt még exkluzív címek amikre lesz "kabbea", csak azért mert exkluzív.
11.
11.
kopic
Meg is érdemli az, aki valamelyiket megveszi. Látszik, hogy kezd elszállni a ló a Sony-val.
8.
8.
adamsfamily
#1: Ps2-re szerintem több olyan játék volt,amin látszott,hogy egyedit próbáltak gyártani.Kreatívabbak voltak az akkori játékok,az előző generációban meg sokkal inkább a grafikán volt a hangsúly és azon,hogy minden olyan szintre butítottak,hogy egy csimpánz is tudjon vele játszani.Minden csillog-villog grafikailag a mostani játékokban,de semmi szabadságot nem adnak a játékosnak és teletűzdelik a legtöbb játékot gombnyomagtásokkal a bejátszások alatt.
7.
7.
zozo76hun
#5: kemenyen megmondod mindig de igazad van teljes mertekben.
6.
6.
DON GONDOCS
Azért jó lett volna ha ps3on is kapnak a ps2 classic játékok trófea támogatást.
4.
4.
Gykrizsi
#2: Hát exc. Szinten azért a box erősebb, ebben a félévben mindenképp. En így sem tudok minden játékot beszerezni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...