PlayStation 4 - élesben vizsgázik a PS2-emulátor

  • Írta: fojesz
  • 2015. november 20.
  • Hír
Link másolása
Régóta pletykálják már, hogy PS2-emulátort kaphat a PlayStation 4, és a jelek szerint a Sony már vizsgáztatja is a technológiát, méghozzá az újrakiadott Star Wars-játékok közreműködésével.

A PlayStation 4 hivatalosan semmilyen megoldást nem kínál azok számára, akik régebbi PlayStation-játékokkal szeretnének játszani. A remastereket nem neveznénk megoldásnak, a PlayStation Now pedig határesetként ugyan elfogadható, de mivel csak bizonyos régiókban érhető el egyelőre, fizetős, ráadásul kizárólag PS3-as játékokat támogat, nem segít mindenkin.

Tavaly januárban kezdtek el arról pletykálni, hogy a Sony emulátorral oldaná meg a PS1-es és a PS2-es játékok futtatását a konzolon, és bár a témában azóta sem kaptunk hivatalos konkrétumot, nagyon úgy néz ki, azóta sikerült előrelépni, és hamarosan kész fícsörként üdvözölhetjük a PS1-es és PS2-es visszafelé kompatibilitást.


Minderre az utal, hogy a Sony épp most vizsgáztatja az ominózus emulátort, a héten újrakiadott PS2-es Star Wars-játékokat (Jedi Starfighter, Racer Revenge és Bounty Hunter) ugyanis nem portolták a konzolra, a Digital Foundry találata szerint emulátor futtatja őket. Több jel is utal erre:

  • A játék indításakor a konzol rendszerüzenettel hívja fel a figyelmed, hogy a Start és a Select gomb a DualShock 4-en a touchpad bal és jobb oldalát jelenti. (A fejlesztőknek ehhez nem lenne hozzáférésük.)
  • Ebből már kitalálhattátok, hogy a játékban minden gombkiírás a PS2 kontrollerére emlékeztet.
  • A "memóriakártyás mentést" is egy emulátor intézi. 
  • A játék elején a PS2 felskálázott logója tűnik fel.


Az is nagyon érdekes, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően az emulátor nem csak úgy átemeli a játékokat a konzolra, de natívan magasabb felbontáson futtatja őket, ennek köszönhető, hogy ezek a régi címek egész szépen festenek. A Digital Foundry összehasonlító videót is készített, fent láthatjátok, és persze a kötelező framerate-mérés sem maradt ki belőle.

A Sony később megerősítette a Wirednek, hogy dolgoznak az emulátoron, de egyelőre nem tudnak bejelentéssel szolgálni, hiába lenne rengeteg kérdésünk a témában. Majd a PlayStation Experience-en?

20.
20.
Hiláriusz
Na végre.... XBox után a PS is megcsinálta. Akkor most elkezdek PS4re gyűjteni :D


Ha szeretnél értesülni ingyenes, olcsó, vagy akciós játékokról, látogass el az Olcsó Játékok Egyvelege facebook oldalra. Minden nap friss értesülések az aktuális akciókról. https://www.facebook.com/groups/O.J.E.csoport/?fref=ts Vigyázat, ragályos :)
19.
19.
Maximo32HUN
A sony megérdemel egy tapsot hiszen a tízen valahány éves játékok elfutnak 60 FPS-el akadás nélkül :D
18.
18.
#4: Ja elegge stabil csak keptelen 2-magnal tobbet hasznalni.
Szal egy 4 gigara rantott penya g-n jobban fog mukodni mint egy 3 gigas i7-esen...
17.
17.
Valoszinuleg akadni fognak rajta mint a picsa.
Pc-n egy i5 kell az elvezhetoseghez.
A ps4 hardvere meg egy 1. Generacios i5-ot se hoz, es szinten pc a draga.
Szoval tul nagy remenyeket nem fuznek hozza.
Azok a jatekok amik mar mindenfele hw spec hakokat hasznaltak szarul fognak menni.
Lasd god of war es tsai..
Mondjuk a pc-s ket magnal tobbet nem akar hasznalni a sonynak meg lehet tobb esze van mivel a jaguar magonkent kb egy athlon 3200 ami igen semmi ma mar.
16.
16.
ARTURUS_G
http://share.blog.us.playstation.com/ideas/2014/05/22/psone-and-ps2-classics-on-ps4/
15.
15.
Kobe24
#14: Ugyanugy 3e szerzem be ezeket a jatekokat csak okosan kell minden remastered jatekot 3-4e vettem szoval ugyanott vagyok
14.
14.
Guba32
#8: Dehogynem.De te arra nem gondolsz,hogy ha mint Hunszi írja,hogy vinné a Ps3-as játékot,akkor 3ezerért meglehetne venni a használtpiacon,és nem kellene min. 8-10 ezret kiadni ugyanazért,mert azért lássuk be(tisztelet a kivételnek),hogy nagy változásokon ezek a játékok nem mennek át.
13.
13.
crashpipi
12.
12.
straki89
Most akkor hogy tudok játszani ezekkel a játékokkal? elég ha megveszem a store-ból?
11.
11.
logic5
#10: Nekem PC-m van bleblebleee :D
10.
10.
mestermagyar
#9: Valaki? Egy kis nosztalgia?
9.
9.
mestermagyar
#8: Jajj de hiányzik egy jó régi ropogós 20 oldalas ps3 vs xbox360 vs PC érveléses vitatkozás ahol mindenki minimum egy novellát írt válaszul. :D
8.
8.
Kobe24
#7: Ara nem gondolsz h lehet vlki azert veszi a remastered jatekot mert xbox-rol valtott ps-re ??
7.
7.
Guba32
#6: Ne csináld már ezt,van neked szíved?És elvennéd azoknak az örömét,akik vidáman vásárolják meg másodszorra is ugyanazt a játékot Remastered felirattal...Ez nem lenne szép...
6.
6.
Hunszi
bárcsak ne lőtték volna úgy el a PS3 felépítését s akkor mehetnének azok is rajta...
5.
5.
#2: Kerdes hogy azokat lehet e futtatni majd.
4.
4.
Stranger
#1: PCSX2 elég jól működik már.
2.
2.
maros1977
még jó hogy nem váltam meg a ps2-játékaimtól :)
1.
1.
crytek
Kiadhatnák ezt az emulátort pc-re is mert amik ott vannak elég nyomorultak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...