Nyereséges a Square Enix

  • Írta: zoenn
  • 2016. február 4.
  • Biznisz
Link másolása
A japán kiadónál iszonyúan pörögnek a mobilos és a PC-s címek, a tavalyi év utolsó kilenc hónapjára vonatkozó pénzügyi jelentés szerint még profitot is sikerült termelni. A Just Cause 3 és az új Tomb Raider is jól fogy.

A 2015 áprilisa és decembere közti kilenc hónapos időszakban a Square Enix bevételei 28 százalékkal növekedtek. A tokiói vállalat 152 milliárd jen (1,3 milliárd dollár) bevételt ért ér, üzemi eredménye így 23 milliárd jen (202 millió dollár) lett, ami 60 százalékkal több, mint 2014-ben.

A kiadó elsősorban a PC-s és mobilos játékok iránti kereslettel indokolta a jó eredményeket, illetve a Just Cause 3 és a Rise of the Tomb Raider is "erős rajtot" vett a karácsony időszakban, bár a pontos eladási adatok nem ismertek. Szintén rengeteg pénzt folyt be a Final Fantasy XIV és a Dragon Quest X MMO-kból, melyek továbbra is szépen tejelnek a kiadó számára.

A Square Enix illetékese szerint jelenleg "egy nagy változás közepén vannak", az okostelefonok és a tablet-PC-k gyorsan terjednek a piacon. A cég tudja, hogy az amerikai és európai régióban nem rúghat labdába a nagyobb kiadók mellett, ezért inkább a "rugalmas tartalmakra" alapoz, így gyorsabban reagálhat a változásokra.

2.
2.
GAMEROD
A Hitman még rátesz egy lapáttal.
1.
1.
Neo1989
Na azért ez a Denuvo-nak is köszönhető nagy mértékben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...