GDC 2016: Cross-platform játék PC-n és Xboxon

  • Írta: zoenn
  • 2016. március 14.
  • Bejelentés
Link másolása
A Microsoft végre nyitott: hamarosan elstartol a cross-platform támogatás az Xbox One és a PC között, de a jövőben más konzolok felé is nyit a cég. A különböző masinák tulajdonosai végre együtt játszhatnak majd a neten keresztül.

Voltak idők, amikor álmodni se mertünk arról, hogy az xboxosok valaha a PC-sekkel játszhatnak közös multiplayert. Ennek végre, az ID@Xbox One igazgatója, Chris Charla ma bejelentette, hogy hamarosan elstartol a cross-network funkció. Ez annyit jelent, hogy első körben az Xbox One- és a Windows 10-tulajok örülhetnek a cross-platform támogatásnak.

Ez csak az átfogó kezdeményezés első része, a Microsoft tervbe vette, hogy a nyit a többi konzol és PC-s online hálózatok felé - természetesen a játékfejlesztők is beépíthetik ezt a funkciót az alkotásaikba.

Az egyik első cím, amiben együtt játszhatnak majd a két platform tulajdonosai, az a Rocket League lesz idén - várhatóan tavasz végén. Nem sokkal később más platformok (PlayStation 4) is csatlakoznak a mókához.

30.
30.
racka
Szerintem nagyon is jó kezdeményezés, mert jó néhány ismerősöm van, akik konzolon játszanak én pedig PC párti vagyok és voltam mindig is, ezzel lenne lehetőség közösen mókázni! Ahogy terjed a denuvo, úgy a csalóknak is egyre nehezebb dolguk van, mert nem tudnak belenyúlni a játékokba. Meg azt is megcsinálhatják, hogy csak a coop-ra engedik a cross platformot és ott mindegy, hogy ki mivel játszik (egér+bill vs. kontroller) mert egymással játszunk nem egymás ellen.
29.
29.
zozo76hun
#25: nemtom honnan jott le ez neked. :) nem irtam olyat hogy minden pc-gamer csal. epeszu ember nem feltetelez ilyet, nemtudom neked ez hogy jott le. boven eleg ha a 64 jatekosbol csak 1db hasznal wallhack-et vagy a tarsait, vagy ha csak siman makrozik az egerrel, mar akkor is elonyben van.
25.
25.
Dízel
#24: Azt akarod mondani, hogy aki pc-n jatszik az csal? Értem h. azt akarod mondani végülis h. pc-n oldható meg a csalások többségének kivitelezése, de fogalmazz normálisan. Mert ez ugy is lejöhetett volna, mintha azt mondod, hogy a pc-sek csaló játékosok.
24.
24.
zozo76hun
#23: hat pont ez a baj hogy ki kell vagni a csalot. de maga a PC platform melegagya a cheat-eknek.
17.
17.
zozo76hun
ja, de egy battlefield-nel mar nem lenne jo otlet a cross-platform. eleve nem lehetne normalisan osszeengedni a ketfajta iranyitasi modot. de a legroszabb az inkabb a csalas lehetosege pc-n. na attol meg mindenkeppen meg kellene vedeni a konzolos kozosseget. nem tudom mit szeretne az ms elerni, nem kizart hogy szepen-lassan kinyirja az XO-t, talan meg a vegen ujra visszaallok PC-re (bar nem terveztem), de akkor biztos felhagyok az FPS multikkal, pont a PC platform szabadabb csalasi lehetosegei miatt.
15.
15.
Stranger
#9: War Thunder-ben is van PC-PS4.
14.
14.
zozo76hun
#13: vagy eger+bill engedelyezese a jatekokban XO-n is.
13.
13.
nevnelkul
Ennek fényében:
http://www.techspot.com/news/39738-microsoft-killed-cross-platform-project-because-pc-gamers-wrecked-console-gamers.html
érdekes fejlemény ez. Szerintem lesz benne valami "csavar". Csak bizonyos típusu játékok, vagy auto-aim. Meglátjuk.
12.
12.
logic5
#11: +1 Ilyenkor mind rinyál, eddig meg fika volt :D VICC! Nem rossz ötlet ez, az MS végre belátta HOGY LÉTEZIK PC-S TÁBOR IS!
9.
9.
Mar elnezest de a PC es PS4 jatekosok Rocket League-ben mar reg tolhatjak egyutt, akar csak Street Fighter V-ben...mi ebben a kurva nagy ujdonsag MS???
7.
7.
greenmelon
#5: Nyugi, pár exkluzív a Sonytól nem fog mérhető Linux részesedést eredményezni. :D
1.
1.
Seggeszkexkluzív
Na az MS végre valami jót is csinál, vajon hogy fognak erre reagálni a fejlesztők, játékosok?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...