GDC 2016: Egyre több a nagy cím a VR-mezőnyben

  • Írta: fojesz
  • 2016. március 15.
  • Bejelentés
Link másolása
Habár a VR-szemüvegekre szánt tartalmakat jórészt független fejlesztőcsapatok szállítják, egyre több nagy cég jelenti be, hogy ő maga is kísérletezik a technológiával. Már biztos, hogy kapunk Star Wars- és Assassin's Creed-demót is.

A demó megnevezés nem véletlen, ugyanis a Star Wars: Trials on Tatooine-t és az Assassin's Creed VR-t sem nevezhetjük konkrét játéknak, inkább afféle interaktív filmecske lesz mindkettő, ami megengedi, hogy egy rövid ideig belevessük magunkat a kedvenc univerzumainkba.

Star Wars: Trials on Tatooine

Az Industrial Light & Magic még a tavalyi E3-on jelentette be, hogy összeállít egy különleges alakulatot, amelynek kifejezetten VR-tartalmak gyártása lesz a feladata. Az első munkájuk a Star Wars: Trials on Tatooine, amely egy 10 perces VR-demó a HTC Vive-ra. A filmecske során a Tatooine-on járunk majd, R2-D2 csipogása kísér bennünket, és még a fénykardunkat is előcsaphatjuk, hogy rendet tegyünk a rohamosztagosok között.

A fenti ízelítő mellett egy hosszabb videót is közzétett az ILMxLAB, ebben főleg magukról mesélnek, illetve lehetőséget kapunk arra is, hogy betekintsünk a kulisszák mögé. (A videónak ugyan nincs előnézeti képe, de attól még nézhető!)

Assassin's Creed VR

A Ubisoft a Foxszal és a Practical Magickel karöltve készít majd egy Assassin's Creed-demót, amely a december 21-én mozikba kerülő filmet veszi alapul. Sajnos ebből még nem láttunk semmit, így túl sok érdekeset nem tudunk mutatni róla, és előzetes infóból is annyi van mindössze, hogy a VR-élmény alapanyagát a filmmel párhuzamosan forgatták. Kíváncsian várjuk!

5.
5.
Dio papa
#1: Pl Elite Dangerous .. https://www.elitedangerous.com/en/made-for-vr/
4.
4.
Dízel
#3: +1
Nekem csak az a furcsa h. 800euroért kiadnak egy kész terméket, de igazabol nincs rá fejlesztve lószar sem. Olyan mintha lenne egy ferrarid, de nincs hozzá autopálya. Egy faluban meg nem nagyon lehet a földes úton menőzni vele.
3.
3.
GAMEROD
Valaki magyarázza már el hogy lehet egy TPS játék VR-es? Csak belső nézetesek alkalmasak rá.
1.
1.
Dízel
Ez a sok VR tech demo... Komolyan van már olyan nagy AAA-s cim ami teljesen kihasználj a VR adottságati?!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...