Az Acer is besegít a Starbreeze VR-szemüvegénél

  • Írta: fojesz
  • 2016. május 17.
  • Hardver
Link másolása
A Starbreeze csapata láthatóan komolyan gondolja, hogy betör a VR-szemüvegek piacára, ebben még a hardvergyártásban járatosabb Acer is segíteni fogja. A rossz hír az, hogy egyelőre nem az otthonokra lőnek a csúcssisakkal.

A korábban mindössze játékfejlesztéssel foglalkozó Starbreeze még a tavalyi E3-on jelentette be a saját VR-szemüvegét, amihez a francia InfinitEye felvásárlásával jutott hozzá. A StarVR-t a specifikációi messze kiemelik a VR-mezőnyből, elvégre 5120x1440 pixeles felbontással és 210 fokos látómezővel operál.

A cég most ugrott egyet előre a tervei kivitelezésében, ugyanis együttműködésre lépett az Acerrel, amely a tervezésben, a gyártásban és a marketingben is besegít majd a svédeknek. A megállapodás részeként az Acer olyan asztali PC-ket és laptopokat is összerak egyébként, amelyeket dedikáltan a StarVR meghajtására szánnak.

Arra persze mérget vehetünk, hogy ezek baromi drágák lesznek, sőt maga a kiegészítő árcédulája is borsos lehet majd. Ezt bizonyítja, hogy a Starbreeze már eleve úgy pozicionálja a StarVR-t, hogy az a vidámparkok és a játéktermek központi szereplője lehet, nem pedig az otthonoké.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...