Várakozáson felül teljesített a Ubisoft

  • Írta: fojesz
  • 2016. július 20.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft közzétette a legfrissebb pénzügyi helyzetjelentését, és remek számokról adott hírt. Közben a Vivendi újra bevásárolt a kiadó részvényeiből, már a szavazati jogok 20 százalékát birtokolja.

A Ubisoft aktuális pénzügyi évének első negyede áprilistól június végéig tartott, ez idő alatt 139 millió eurós árbevétel jött össze neki. A tavalyi év hasonló időszakához képest ez jelentős, 44 százalékos javulás, de ez nem meglepő, 2015 tavaszán egyetlen nagy címe sem volt a kiadónak. A szám azonban a cég vezetését is meglepte: ők 125 millió euróval számoltak.

A digitális eladások rekordot döntöttek, a teljes árbevétel 75,3 százaléka érkezett internetes vásárlásként. Rendkívül jól pörögtek a különböző DLC-k, mikrotranzakcióval megvásárolható kiegészítők és előfizetések is, ezek összesen 47,9 millió eurót hoztak, ami éves szinten 113,8 százalékos növekedést jelent.

A Ubisoft 1,7 milliárd eurós árbevételt és 230 millió eurós üzemi nyereséget vár az üzleti év végére - a számok elérésében többek között a For Honor segíti majd. A februárban megjelenő játék láthatóan érdekli a gamereket, időarányosan többen jelentkeztek a bétatesztjére, mint a The Divisionére.

A Vivendi folytatja a nyomulást

A Ubisoft az idevágó közleményben megerősíti, két független tagot igazolt az igazgatótanácsba, így az uberes Frédérique Dame és a Wrigley pénzügyi igazgatója, Florence Naviner is segíti a céget. A lépés természetesen a Vivendinek szól: miután az óriásvállalat folytatja a nyomulását, Guillemot-ék így szeretnék erősíteni a pozíciójukat.

A Vivendi legutóbb az E3 után hallatott magáról, akkor jelentette be, hogy visszavesz a tempóból. Ezt továbbra is tartja, állítása szerint nem célja bekebelezni a Ubisoftot, és kooperációra törekszik a kiadó vezetőivel. (De azért most is bevásárolt, jelenleg 22,8 százalékos részedése van a cégben, és a szavazati jogok 20,2 százalékát tudhatja magáénak.)

Egy meglepő számadat

A Ubisoft pénzügyi igazgatója, Alain Corre elmondta, jelenleg 8 millió regisztrált felhasználónál jár a The Crew. Különösen érdekes, hogy Corre azt is elárulta: az xboxos Games with Gold akció alaposan felpörgette a játékot, 3 millióan éltek az ingyenes letöltési lehetőséggel. Miután nagyon-nagyon ritka, hogy egy kiadó megossza a Games with Golddal vagy a PlayStation Plusszal szerzett tapasztalatait, tulajdonképpen meg sem tudjuk mondani, hogy ez mennyire számít jó eredménynek.
12.
12.
carbon based
#5: A Vivi égisze alatt is tőzsdén maradna, ugyanúgy a negyed-, féléves pénzügyi jelentésekhez lennének igazítva a megjelenések, kb. a mostani "May the (5GB first day) Patch be with you" szellemiségben. Mellesleg nekem a Heroes miatt ugrottak a térképről...amit azzal műveltek, sweet jesus.... (azóta azért gatyába rázták a gamét úgy-ahogy)
11.
11.
carbon based
#4: jaj, egy új Rayman.... lefosnám a falat... B)
10.
10.
Őrnagy
Ezzel a Crew-el játszik valaki? Jéé...
9.
9.
#8: Csak hát manapság inkább nem akarnak ugye, ez a szomorú. Épp ezért figyelhető meg egyfajta körforgás az Ubi játékainál, kiadnak egy rosszat, aztán a borzalmas fogadtatás hatására észbe kapnak és a következőt nagyon jól összerakják. Persze az azt megelőző is lehetett volna jó, csak annál a pénz volt a lényeg, az utóbbinál meg a rajongók visszacsábítása.
8.
8.
#7: Teljesen jogosan hibáztatod őket, de végül is a saját hülyeséged miatt fáztál rá. Legalább tanultál belőle. A Division nem érdekel, a Wildlands meg sem jelent, a downgrade még hátra van. :D A PoP-os példám pedig egy valóban jó játékra akart utalni, hidd el, szaladnál érte te is, és rájönnél, hogy akármennyire szemét is az Ubi, igenis tudnak, ha akarnak.
7.
7.
Dark_Temptation
#6: nem divatból szidom őket, hanem azért mert megérdemlik! átbasztak a watch dogsal.. szerencsére azóta nem vettem ubi játékot, de nézd meg a divisiont, a wildlandset egy downgradelt kalap szar az egész. ha jönne is egy új pop beharangoznák hogy über király isten játék lenne,aztán megjelenés napján a koppanás. amúgy meg, pop a kedvenc játéksorozatom.
6.
6.
#5: Majdnem elfelejtettük, hogy az Ubit manapság menő fikázni. Szerintem neked sem lenne bajod azzal, ha egy új PoP-ot jól raknának össze.
5.
5.
Dark_Temptation
Ti betegek vagytok!? Most komolyan!? Örültök a ubifos sikerének? A sok fos downgradelt szarnak!? Én NEM akarok prince of persiát mert azt is csak elkúrnák úgy ahogy van!! Inkább vásároljon fel a vivendi mégtőbbet belőlük és vegyék át szépen az irányítást.. Ideje lesz már befejezniük amit ezek csinálnak....-.-
4.
4.
Yanez
#1: Azokkal en is szivesen jatszanek! Na meg egy uj Rayman-nel!
3.
3.
Raam989
Fasza. Akkor most tegyek rendbe a Siege bugjait...
2.
2.
frankdelgado
Én remasterelném a Splinter Cell sorozatot. :)
1.
1.
crytek
Csak így tovább.
Jöhetne egy Cold Fear HD Remastered és egy új Prince of Persia.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...