Új horrorjáték a Resident Evil 2 remake készítőitől

  • Írta: zoenn
  • 2016. szeptember 13.
  • Bejelentés
Link másolása
A Resident Evil 2 Fan Remake-et akkor kaszálták el, amikor a Capcom bejelentette a hivatalos verziót. A fejlesztők azóta sem tétlenkedtek, javában dolgoznak első saját projektjükön, a Daymare: 1998-on.

Balszerencsés véget ért néhány tehetséges rajongó projektje, melyben a Resident Evil 2-t újították volna fel modern grafikai köntösben. A srácok nem ütköztek jogi problémákba, mindössze arról van szó, hogy a Capcom is megcsinálja a saját hivatalos remake-jét, így a fanok munkája feleslegessé vált.

Az Invader Studios viszont nem keseredett el, inkább hozzákezdett első saját játékához. A Daymare: 1998 egy vérbeli túlélőhorror, ráadásul a projekthez megnyerték a Capcom egykori designerét, Satoshi Nakait is, aki a Resident Evil Zerón és a Code Veronicán dolgozott.

A külső nézőpontból játszható anyag leginkább a Resident Evil 4-re hasonlít, ám annál sokkal sötétebbnek néz ki. A főhős ráadásul olyan öltözékben nyomul, mint Sam Fisher a Splinter Cellben. A készítők szerint megannyi popkulturális utalást kapunk a kilencvenes évek horrorfilmjeire. A régivonalas játékmenetet olyannyira komolyan veszik, hogy a játékban csak limitált mentési pontok lesznek, illetve ellenfélből több lesz, mint lőszerből.

A Daymare: 1998 PC-re készül, megjelenési dátum még nincs.

Képek:

7.
7.
Gykrizsi
#6: Persze, lényeg, hogy legyen jó :)
6.
6.
Chrysh
#5: Lelkes amatőröktől még ez el van nézve, ha a játék a tudásukhoz és szűkös kereteikhez képest megfelelően szórakoztató :)
5.
5.
Gykrizsi
Nem rossz. A trailer elég gagyi, de a játék jónak néz ki.
4.
4.
Tokodboy
#3: Nem lőtték le, maga a Capcom csinálja meg a remake-et.
Ez meg jónak tűnik, de a főszereplő karakter hatalmas mellélövés ebben a szado mazó bőrszerkóra hajazó gúnyában. Nagyon rontja a beleélést.
3.
3.
DON GONDOCS
De jó végre új Resident Evil rész :D A Capcom nyögni fogja hogy lelőtték a 2 remakejét.
2.
2.
Chrysh
Nekem is a Dead Space közelebb áll a szívemhez e téren, mint a Resi, az sose fogott meg annyira, hogy belekezdjek.

Ha sikerül olyan hangulatot belevinni, akkor részemről jöhet egy kisebb stúdió bepróbálkozása
1.
1.
Instict99
nagyon hasonlít a Dead Space-re..amugy tetszik
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...