Tesztek nélkül rajtolnak az új Bethesda-játékok

  • Írta: fojesz
  • 2016. október 26.
  • Hír
Link másolása
A DOOM után a Skyrim: Special Editionhöz és a Dishonored folytatásához is a premier előtti napon kap hozzáférést a sajtó, így lényegében tesztek nélkül kerülnek majd boltokba az új Bethesda-játékok.

A The Elder Scrolls V: Skyrimről és a Dishonored 2-ről sem készülhetnek tesztek a megjelenés előtt vagy a megjelenés napjára, a Bethesda a DOOM-hoz hasonlóan a premier előtti napon osztja majd ki a tesztpéldányokat és -kódokat a sajtónak. A kiadó-fejlesztőcég tehát általános gyakorlatot varázsolt a játékosok réméből, és jó eséllyel ehhez a jövőben is tartani fogja magát - állítása szerint azt szeretné, ha a teljes gamer közösség egyszerre vághatna bele a játékaiba.

Korábban a multiplayer játékoknál volt jellemző ez a fajta korlátozás (érthető okokból), ha egy kiadó egy single player címnél kezdett el játszani a tesztpéldányokkal és a tesztek embargójával, az mindig gyanúsnak tűnt, azt sejtette, hogy valami nincs rendben az adott anyaggal. A Bethesda a mostani bejelentésében éppen ezeket a félelmeket igyekszik eloszlatni, és a DOOM-ra hivatkozik: lényegében arra céloz, hogy bár a DOOM-ról sem készülhettek tesztek a megjelenésre, mégis nagyon jó pontszámokat kapott, aggodalomra tehát semmi ok. Ennek ellenére arra buzdít mindenkit, hogy ha számít a döntésénél, várja meg az első beszámolókat.

Persze ne legyenek kétségeink afelől, hogy ennek a húzásnak az üzleti vetülete a legfontosabb. A Bethesda nyilvánvalóan be akarja biztosítani magát a tesztek jelentette rizikófaktorral szemben, és nem szeretné, hogy a rossz vagy a vártnál rosszabb értékelések visszafogják az eladásokat.

30.
30.
dzsiádzsó
Igazából tökmindegy mikor lesznek a tesztek, a Mafia 3-at agyba főbe dicsérték, mert vásárolt tesztek voltak, illetve korábban bemutathatták a tesztelők, cserébe nem írhattak rosszat, nyilván ők belemennek mert ők is a nézettségre mennek és menő megjlenés előtt gameplay videókat mutogatni, amit konkrétan cenzúráztak a készítők.
Akkor inkább ne legyen teszt, az az igazi átverés, egyébként meg 1 hét és kiderül úgy is minden. Bethesda játékba meg még akkorát nem csalódtam, hogy itt féljek egy TES VI-tól.
29.
29.
dzsiádzsó
#25: A kategóriában sztm szép grafikája volt a Falloutnak, lényegében nincs is konkurencia, de mára TES féle RPG-kből akad azért és egy Witcher ha nem is mindenhol de bőven szép játék és megállja a helyét.
28.
28.
user101
Egyetértek, de lenne három kifogásom:

- töröljék el az előrendelési lehetőséget,
- biztosítsanak visszatérítési lehetőséget MINDEN platformon ( AAA esetén: FPS, TPS: 3 óra / RPG, Multi, Openworld: 3-5 óra !!! )
- minőségbiztosítás / média hatósági felügyelet, büntetés, visszavonási joggal ( megtévesztő, félrevezető reklámok, előzetesek kapcsán... :)

Ezt is vállalják ? Nem ? Akkor a ku...a...-tokat :))))
27.
27.
br1Koo
#26: Arról sajnos le is mondhatsz. Ezeknek a lélegző répaleveknek manapság már megerőltető lenne gondolkozni is egy játékon.
26.
26.
Formula1fanatic
#22: Szerintem meg egy TES játéknak az RPG-ről kéne szólnia, szóval először ezt kellene rendbe rakniuk, utána jöhet csak a grafika.
25.
25.
Hab
#22: Fallout 3 is gagyi grafikával rendelkezett 2008-ban, mégis imádta a többség.
TESVI-ra azt mondták hogy jelenleg nincs meg a technológia ahhoz amit elképzeltek, ebből én arra következtetek hogy más lesz a motor.
24.
24.
latis666
Igazából mondjuk én pont nem is szeretem ezt a rendszert ami van. hogy mindenki játszik vele előre. Szóval én támogatom
23.
23.
godach
#1: De hisz ezt maga a kiadó mondja.
22.
22.
dzsiádzsó
#21: Ezzel motorroal nem húzhatják tovább, már Fallout 4 is pofátlan volt kicsit, TES játék a látványról kell szóljon, ugyanakkor nagyon nehéz olyan motort találni ami egy ennyire összetett RPG rendszert ki tud szolgálni, de kíváncsian várjuk, ezek nem a Rockszar marketingesei, akik titkolózva egy évreelőre bejelentenek valamit, hál isten itt fél év a marketing kampány.
21.
21.
csabuszflash
Ha nekem a következő TES játékuk csak akkora fejlődést mutat fel mint a Fallout 4 a 3hoz képest akkor vuduzni fogok a vezetők babáival.
16.
16.
Eberinu
A Dishonored első része sem okozott csalódást, ez sem fog és már alig várom, hogy 10.-én folytathassam, mint Royal Protector :)
14.
14.
Hab
Én a Bethesda által fejlesztett játékokat továbbra is elő fogom rendelni, illetve ha lesz értelmes gyűjtői akkor azt.
Sajnos F4 Pipboy edition nagy csalódás volt, nagyon vacak minőség :(
13.
13.
br1Koo
Én bízok bennük, valószínű hogy így nagyobb hangja is lesz a játéknak(Dishonored 2) ha jó, hisz mindenki egyszerre szembesül majd vele. Én mindenesetre előrendelem a fémdobozost.
12.
12.
br1Koo
Én bízok bennük, valószínű hogy így nagyobb hangja is lesz a játéknak(Dishonored 2) ha jó, hisz mindenki egyszerre szembesül majd vele. Én mindenesetre előrendelem a fémdobozost.
11.
11.
PiszkosFred
#1: Vicces ez az egesz. Ha van pre-release teszt (online vagy nyomtatott cikk, streamer, stb.), akkor:
- pozitiv? "A **** kiado lefizette a firkaszt, hazudik, sz*rfos az egesz, ne doljon be senki a cikknek!".
- negativ? "A **** kiado nem fizetett a firkasznak, tuti, hogy az meg ovodas dacbol hordta le a cikkben, a jatek nem ennyire sz*r!".

NA DE kerem, mi van nincs pre-release teszt? Nos, megint a kiadot kulditek el a picsaba..., mert "sunyi" meg "at akarja verni a szerencsetlen gamert", "csak a penzunk kell, rohadtak", stb :)

Tipikus peldaja a "van rajta sapka, nincs rajta sapka" szituacionak...
10.
10.
DON GONDOCS
#1: Én pont fordítva gondolom így legalább nem lehet ráfogni hogy félrevezetőek a cikkek, nincs felhypolva. Persze utólag is lehet magasztaló vagy lehúzó cikket írni, de aki azok után nem bírja eldönteni hogy mit várjon magára vessen, Főleg hogy megjelenés után már sokat lehet róla olvasni/látni.
9.
9.
elgeri
Az elmúlt pár évnyi termésük alapján én megszavazom nekik a bizalmat!

Venni azért nem veszek semmit első nap senkitől (ez más téma), de nem félek tőle, hogy rosszat csinálnának.
8.
8.
hedzsooo
#3: Példának okádék de nem csak ezek miatt nincsen sok értelme a megjelenés előtti tezteknek.
7.
7.
hedzsooo
Szerintem jó a hozzáállásuk, nekem tetszik.
6.
6.
csabuszflash
Szerintem is ez egy kétoldalú dolog. Az rlső pár napon, mikor megjeleni egy játék szerintem baromi sok múlik a játék későbbi megitélésének szempontjából. Ha a tesztpéldányokat vesszük azok még lehet egy nem polírozott verziói a játéknak. Meg ott vannak a day one patchek, amik nem véletlen vannak. Egy előrendel/vásárló ezt letöltve próbálja ki meg olyankor már a multi is teljes erővel üzrmel és kipróbálhato minden aspektusban, ez egy tesztelői példánynál sokszor nem lehetséges vagy nem így van.
5.
5.
Formula1fanatic
#1: Nem feltétlen igaz, hogy sunyiság van, az egyszerű ok amit az utolsó mondatban olvashatsz igaz is lehet. Egyszerű védekezési reakció, gondolom többször előfordult korábban, hogy szándékosan lehúzó tesztek jelentek meg egy egy produktumról, és voltak akik ez alapján döntöttek.
4.
4.
p3ti
Elnézést,de eleve egy hatalmas baromnak tartom azt aki bármit is előrendel a mai világban. Ha egy sima dobozos példányról beszélünk akkor mégis mi a rákról marad le bárki is? Én még akkor is várok egy hetet ha borzasztóan kiváncsi vagyok a játékra. Elolvasom az első teszteket, és megnézem a Metacritic értékeléseket. Ha valamiért a többség lehúzza a játékot,akkor megvárom az első eladásokat. Van aki a Mafia 3mat 10ezért árulta...miért vettem volna meg 18 ezerért,ezzel támogatva a kiadó hanyag prasnya munkáját.
3.
3.
Heldengeist
De most őszintén, mennyi hitele van egy premier előtti tesztnek? Egyrészt úgyis csak olyan feltételekkel osztogatják a tesztpéldányokat, hogy a sajtó féltérden legyen érte kinyújtott nyelvvel, másrészt meg egy olyan játéknál, mint egy Skyrim, hacsak nincs valami ordító hiányosság, azért kell idő a mélyére ásni.
2.
2.
coderman
Remelem hogy senki nem rendeli elo
1.
1.
XuChi
Amikor ilyen húzással él egy kiadó, ott valami sunyiság van a háttérben. Ilyenkor kellene a kollektív tudat, és senki ne vegye meg a megjelent jàtèkot 2-3 hétig! Megondolnàk a kiadók, hogy sunyiskodjanak e mégegyszer!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...