Pletykáljunk a Nintendo Switchről!

  • Írta: zoenn
  • 2016. október 28.
  • Pletyka
Link másolása
Lassan, de biztosan megérkeznek az első konkrétumok a Nintendo új konzoljáról. Számos forrás nyelve eredt meg tegnap, ha hihetünk a szóbeszédeknek, a Switch 720p-s érintőképernyőt kap.

A Let’s Play Video Games forrásai szerint a Nintendo Switch fejlesztői modellje a New Nintendo 3DS-hez hasonlóan microSDXC-kártyatámogatással rendelkezik, ezzel legfeljebb 128 GB tárhelyet csaphatunk hozzá a géphez.

Ha hihetünk a pletykáknak, a konzolban nem lesz belső merevlemez, a játékok közvetlenül a memóriakártyáról (kazettáról) futnak, és a jelek szerint nem támogatottak a külső USB-s merevlemezek sem.

A konzolt akár az asztalra is kitámaszthatjuk, ha éppen nem a dokkolóban foglal helyet, erre a bemutatkozó trailerben már láttunk is példát.

Az Eurogamer úgy tudja, a Switch 6,2 hüvelykes, 720p felbontású kapacitív multitouch kijelzőt kap, amire eddig még nem volt példa a Nintendo történetében - egyszerre akár tízféle ujjmozdulatot is lekövet. A 3DS-nek és a Wii U GamePadjének egyaránt rezisztív érintőképernyője volt, amit most dobott a kiotói vállalat.

Ha a Switch a dokkolóban van és a konzolt a TV-re kötjük, az érintőképernyő nem használható - kizárólag a Joy-Conokat vagy a Pro Controllert vehetjük kézbe.

A Bloomberg ráadásul mikrofonvégre kapta a Nintendo jelenlegi igazgatóját, Tatsumi Kimishimát, aki kifejtette, hogy nem láttunk mindent a masinából. Elképzelhető, hogy különféle funkciókkal felvértezett Joy-Conokkal bővítik a repertoárt. A "kiegészítő hardverek" között talán a cég saját VR-megoldása is szerepelhet, de erre ne vegyünk mérget még.

A hivatalos részletekre január 12-ig kell várnunk, addig ne vegyük készpénznek a fentebb leírtakat.

33.
33.
zozo76hun
ja se egy DVD lemez, se egy CD lemez nincsen itthon mar, mind kiszortam oketba francba. ellenben van mar vagy 6-8 vadonat uj VINYL lemezem (ez folyamatosan bovul), meg egy csomo regebbi mellette, a jovo a digitalis jatek/film letolteseke, illetve az ANALOG vinyl hallgatase!

teszem hozza: legalabbis nalam :)
32.
32.
zozo76hun
nekem az utolso pc-ben amit meg az elso xbox elott epitettem tehat 2001 elott, mar nem volt benne optikai meghajto (mert ruhhellem). persze akkor meg warezoltam orrba-szajba. aztan kiszalltam a pc-s bulibol az xbox miatt es megint csak nem hasznaltam az optikai meghajtot benne, hanem (az aladdin2 chipset-nek koszonhetoen) ftp-n keresztul nyomtam ra a 80gb-os belso vinyora a jatekokat evox alatt (ugye itt is warezoltam mint az allat). aztan jott az xbox360, innentol vagyok becsuletes felhasznalo, de csak kb 3 dvd volt hozza, amit lehetett foleg kesobb mar a store-bol vasaroltam. volt hogy eladtam mirror's edge lemezet es megvettem digitalisan. aztan jott a xbox one 500-as, 1 db bd volt hozza, a BF4, mert az elejen nem lehetett meg digitalisan megvasarolni. majd kb 1 evvel korabban vettem a mostani 1TB-os verziot (kozben az 500-ast eladtam a kinect-el egyutt), es ebben mar nem volt BD lemez soha, meg az 500-asnal eladtam azt az 1 db BF4-et es megvettem digitalisan ujra. szoval a jelenlegi konzolomban mar soha sem volt lemez. a jovo a kizarolagos letoltes, ezt erositi hogy ma ha veszel egy jatekot dobozosan, sokszor mar csak egy letoltesi kod van benne. nem is lenne ertelme mar a jatekot beletenni, hiszem ugyis megannyi patch jon hozza, sokszor mar a start utan kozvetlenul.

magyarul aki meg szereti dobozosan megvenni a jatekokat az is kenytelen-kelletlen igy vagy ugy de at fog allni a digitalis letoltesre, akar tetszik akar nem. tulajdonkeppen most is azt teszi, hiszem a patch-ek oszmerete mar alltalaban eleri az alap-jatek meretet, vagy meg is haladja. ezert furcsa hogy sirnak a doboz-maniakus felhasznalok hogy nincsen lemez mar a dobozban. persze hogy nincsen, ugysem tudna valoszinuleg hasznalni a javitasok nelkul, amit meg ugyis le kell (!) toltenie.
29.
29.
delphijos
#27: Szerintem a hdd nem túl valószínű. Az is csak zabálná az aksit ha nincs töltőn.
27.
27.
Thevon
Kicsit furcsa, hogy a kártyára kéne menteni, főleg azért is, mert szerintem meg lenne szabva, hogy hányszor mentenénk.De biztos hogy lesz valami hdd a konzolban, nehezen lehetne ilyet kivitelezni szerintem, ami a nintendonak költséges lenne.
Kézi tablet cucc szerintem jó dolog, főleg ha erős konzol lesz :D
De a lakáson kívülre nem vinném, főleg hogy egy nálam gyorsabban futó kisebbségi simán kilopná a kezemből.
22.
22.
DON GONDOCS
#20: +1 de jó lenne ha már ott tartanánk. Lejjebb mennek a gyártási költségek, olcsóbbak lesznek a játékok. Tudom hogy sokk játék drágább digitálisan mint lemezesen, de ennek változnia kell.
21.
21.
csabuszflash
Soha nem volt semmim nintendótól viszont ez a switch tetszik, az elképzelés, a dizájn, az ,hogy ez teljesn más mint eddig akármi és ,hogy a lemezeket is lecserélik a kis kártyákra. Viszont szerintem is a 720p az lehetne 1080p , bar lehet ,hogy így tudja a kis méretű hardvere jobban futtatni a dolgokat. meglátjuk mit mutat majd még a nagy N. Elképzelem ,hogy mrgjelrnik rá az rdr2 vagy gta v akár cod hát baromi jo lenne rgy hordozhato konzolon.
20.
20.
user101
Szerintem meg nagyon nem a kazetta a jövő, az sokkal inkább : ordenáré múlt! A jövő az kérem szépen a cloud és a folyamatos adatkapcsolat, akár tetszik, akár nem ... A szerver parkok idővel át fognak állni olyan nem merevlemezes technológiára ami helyettesíti őket, de hogy kazetta, még viccnek is rossz.

A következő lépés az lesz a konzolokban, hogy a hdd helyét átveszi az ssd és eltűnnek az optikai meghajtók és mindent digitálisan fogsz beszerezni. Ne legyünk vakok és hülyék se, a Microsoft és a Sony már ezt a generációt is optikai meghajtó nélkül képzelte el, csak a sok begyöpösödött és korlátolt idióta miatt kellett visszalépni és br-t tenni a gépbe.

Basszus, nekem PC-n 5 éve nincs CD/DVD/BR ( az USB is le van kapcsolva ) a gépben és egy másodpercig sem hiányzott, nem, hogy idióta kazettákkal szarakodjak! Munkát, hobbit is a céges cloudon keresztül viszek át, fene nem kínlódik a másolgatással, szinkronizál helyettem a IDE. :)))
Direkt csináltam a többi usernek is tárhelyet, azt pakolnak fel amit akarnak, senki nem használ adathordozót legalább 5-6 éve !!!
13.
13.
delphijos
#6: Szerintem itt fontos szempont volt az üzemidő is. Szerintem a 1440p-s teló egy komolyabb játékkal 1 esetleg 2 órát bír. Nem véletlen hogy van már olyan megoldás is hogy a telefon csökkenti a felbontéást hogy növelje az üzemidőt. Sajnos az akkumulátor technológia a többi mögött kullog. Ha választanom kell, és is inkább 720p-ben nézem ( ami ekkora méretnél azért nem olyan rossz mint ahogy be van állítva ) monduk 5-6 órát, mint 1440p-ben 2-őt.
12.
12.
aordog
A kazetta megoldással nagyot alkotnak, mivel ez a jövô!
16 évig egy olyan helyen dolgoztam, ahol háttértâroló szerverek kerûltek megépítésre. Itt a lemez csak install miatt volt...ez a technologia az amivel adatveszteség nélkûl lehet dolgozni. Megjegyzem hogy számos konzolban ez a cég kiemelkedõ szerepet nyújtott, persze nem a hazai részlege, így a elképzelés igencsak kivitelezhetô!
Ami érdekes lehet:
ami terhelve van, az elôbb- utóbb melegszik. Kiváncsi vagyok, hogy ezt hogyan oldják meg, mert jelenleg a legtöbb telefon is felmelegszik ha combosabb alkalmazás megy rajta!
Ha ezt megoldják, illetve a mostani megszokott képi atmoszférát tudják nyújtani, akkor borítékolható, hogy ez a konzol lesz a csúcs, illetve a lemezeket kifogják szorítani a konzol poacról.
Én igazából nem is értem, hogy az N64 után miért kellett mini lemezre váltani a Gamecube esetében! Ha akkor megtartják ezt a technologiát, akkor már a legjobb konzolgyártó lehetne! Azt se felejtsük el, hogy a wii lehet hogy gyenge volt, de mindenki tudja , hogy nyersen fogalmazva az egy butított Gamecube volt és a mozgásérzékelés megette az erôforrást. A WiiU volt a HD- ba lépés.
A Switch ezek szerint êvek óta készûl, mert nagyon nagy a változtatás. Nem is merek belegondolni hogy mi lesz akkor ha ez úgy mûködik ahogy hírdetik! Energiatakarékos, csendes és mindenki úgy használja ahogy kényelmes a számára!
11.
11.
#9: A felbontás érdekel a legkevésbé, a marketing része viszont nagyon igaz. Mondhatni mindjárt megjelenik a Switch és alig tudunk róla valamit.
9.
9.
user101
#8: Az N mindig a széllel szembe próbált pisáálni ... :D
Volt amikor bejött nekik, volt amikor nem ( a marketinget meg már régóta nem tudják, hogy eszik-e vagy isszák :)

2016-ban ez a gép több sebtől is vérzik, de ki tudja, ha az emberek Knight Ridert akarnak nézni akkor akár még sikeres is lehet... :D
8.
8.
#7: A Wii U-ban van digitális áruház? Gondolom a Switchből az már teljesen hiányozni fog. Nem visszalépés ez nekik? Természetesen támogatom a kazettás ötletet, gyerekkori feeling rögtön meglenne.
7.
7.
Norbiii
Érintőképernyő, király, már csak a mozgásérzékelés kéne, de jó lenne.
6.
6.
Hunork
720p, mikor 2 éve már 1440p-s telók is léteznek...

Középkategóriás tablet lesz egy konzol áráért
5.
5.
DON GONDOCS
#4: Ez különösen biztató annak fényében (tudom nem biztos hogy a konzolban nem lesz belső merevlemez. Akkor a mentések is a kártyán lesznek?
4.
4.
Hunszi
#1: mint a régi kazettás világ :D kis retro, modern köntösben :)
3.
3.
Yanez
#2: Azt én is néztem, de mondjuk egy kézi kütyünek bőven elég a 720 is.
2.
2.
zozo76hun
na meg 720p kijelzo? 2016-ban? mar majd minden telefon fullhd.
1.
1.
DON GONDOCS
nem támogatottak a külső USB-s merevlemezek sem. Hát az csodás.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...