Felemás féléven van túl a Ubisoft

  • Írta: zoenn
  • 2016. november 4.
  • Biznisz
Hiába növekedtek a bevételei az aktuális üzleti év első felében, még mindig veszteséges a Ubisoft. Emellett a vezérigazgató elárult pár érdekességet az új Assassin's Creedről is, illetve már tudjuk, bétázhatunk az új Ghost Reconnal.

A szeptember 30-án véget ért hat hónapos időszak során a Ubisoft 284,1 millió euró bevételre tett szert, ami 35,7 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakában elért 207,3 milliónál. A digitális forrásokból származó bevétel 102,6 százalékkal 202,6 millió euróra nőtt, amely a teljes forgalom 72 százalékát teszi ki - ez a szám tavaly még csak 48 százalék volt.

A kiadó korábbi játékai iránt is nagy volt a kereslet, innen 256,4 millió euró folyt be, 45,5 százalékkal több pénz, mint egy éve.

Ennek ellenére a Ubisoft 66,1 millió eurós veszteséget könyvelt el, de már nem annyit, mint tavaly, amikor is 75,2 millió volt a mínusz.

Ami a jövőt illeti, a kiadó a teljes pénzügyi évre 1,6 milliárd eurós bevételre számít, tehát kevesebbre, mint ahogy azt korábban jósolták - az eredeti előrejelzésekben 1,7 milliárd euró szerepelt.

Mi a helyzet a játékokkal?

Sajnos a franciák továbbra sem dobálóznak konkrét eladási adatokkal, egyedül annyit tudni, hogy a The Division és a Rainbow Six: Siege egyenként több mint 10 millió regisztrált felhasználóval bír. Természetesen nem ennyien vették meg a játékokat. A Siege napi aktív felhasználóinak száma 40 százalékkal növekedett a Skull Rain DLC augusztusi premierje óta.

A taktikai FPS rajongói örülhetnek, elvégre jön az Operation Red Cross kiegészítő, amit november 12-én lepleznek le - benne a japán pályával.

Hasonló mértékű növekedésről számoltak be a Ubisoft más játékai esetében is. A havi aktív felhasználók száma 43,9 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A cég vezérigazgatója, Yves Guillemot elismerte, hogy a Watch Dogs 2 előrendeléseinek száma a vártnál alacsonyabb lett, de megígérte, "rendkívül jó" lesz a játék.

Ami az új Assassin's Creed-játékot illeti, sokat még nem árulhatnak el róla, de keményen dolgoznak rajta, és "akkor fog megjelenni, amikor kész lesz". A pletykák szerint az új rész Egyiptomban játszódik majd, és még a 2017-es premier sem biztos.

Végül a kiadó megerősítette, hogy a Ghost Recon: Wildlands nyílt bétatesztje 2017 első negyedévében indul.

13.
shooter1234
#7: Napi küldetéseknél max fél percet kell várni és meglesz mind a 4 ember. (ezt úgy mondom hogy hétköznap délelőtt van ilyen helyzet) A darkzone meg level 30 fölött tele szokott lenni játékosokkal. A játék nincs halálra ítélve, most kött ki az 1.4 amiben a nulláról írták újra a játék sebzésrendszerét, és nem sokára itt az 1.5 amiben a pvp -t balanszolják. A steames statisztika meg azért szar, mert attól hogy megvan steamen a játék, még kötelező uplayhez is hozzáadni, és ha steamen indítod el a játékot, akkor is kötelezően be kell lépned uplaybe, tehát érdemesebb egyenesen uplayből indítani, így egyel kevesebb szemét eszi a ramot. Ezért estek vissza a steames statisztikák, mert akinek van esze, az nem onnan indítja a játékot.
9.
felegyi
#7: Én PS4-en játszok vele kisebb nagyobb szünettel... valamikor fél éve kezdtem neki, masszívan lenyomtam 1.5-2 hetet, még 2 hetet több kihagyással. Most vettem elő újra, lvl 20 körül hagytam ott anno. Még van mit maxolni rajta de már érzem hogy DLC nélkül ez kevés lesz...
3.
Neo1989
Pedig a Denuvo óta egy darab címüket nem törték fel és ezt más nem mondhatja csak ők.
2.
Szerintem is a Siege nagyon jól sikerült, meg persze bővült is kellően. A Watch Dogs 2-t én személy szerint nem erőltetném, ez a divathackerkedős design borzasztó gáz. Division-ről szerintem nem érdemes sokat beszélni, van akinek nagyon bejött és elvan órákig hogy lootol ilyen semmitmondó dolgokat, tegye nyugodtan, de szerintem nem ilyenre kellett volna megcsinálniuk. A Ghost Recon ötlete tetszik, az más kérdés hogy a kivitelezés hogy fog sikerülni.
1.
GODL1KE
szerintem a legjobb játékuk a r6 siege. Kis odafigyeléssel kurvasokan játszanának vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...