A Warcraft remaster nélkül marad

  • Írta: fojesz
  • 2016. november 7.
  • Hír
Link másolása
A Blizzard nem tervezi az első két Warcraft felújítását. Egy, a BlizzConon feltett kérdésre válaszolva elmondták, bár a forráskód mindkét esetben rendelkezésükre áll, mai szemmel nézve nem igazán szórakoztatóak ezek a játékok.

A Blizzardot is utolérte a remaster-mánia, igaz, a fejlesztőcég meglehetősen sajátos módon vágott bele az idén húszéves Diablo feltámasztásába: egész pontosan a Diablo III-on belül, egy évenként visszatérő esemény keretei között nosztalgiázhatunk majd, ekkor nyílik meg a játéknak egy része, amely audiovizuális, játékmechanikai és tartalmi szempontból is a klasszikust idézi.

Régóta pletykálták, hogy a Blizzard is felmelegíti néhány korábbi játékát, aki viszont abban bízik, hogy a Warcraft két első része is visszatér, biztosan csalódni fog: a csapat már most leszögezte, hogy egyelőre nem tervezik felújítani a közkedvelt RTS-eket. "Szerencsések vagyunk, mert minden korábbi munkánk forráskódja és eleme rendelkezésünkre áll, de mint kiderült, nem olyan egyszerű hozzáférni azokhoz, és megfejteni, hogyan működnek, mert megöregedtünk, és elfelejtettük" - válaszolta Frank Pearce, a Blizzard egyik társalapítója egy, a BlizzConon feltett rajongói kérdésre.

De nem ez a legnagyobb probléma: "Van néhány lelkes munkatársunk, aki rajongott az ötletért, és feltúrta az első Warcraft kódját. Működésre is bírták, egy ablakban fut a játék, én is kipróbáltam. Nos, a Warcraft: Orcs & Humans elképesztő volt a maga idejében, de biztosan állíthatom, mai szemmel nézve már nem olyan szórakoztató" - mondta, majd hozzátette, hogy limitált a kapacitásuk, ezért inkább a meglévő játékaik támogatására koncentrálnának, nem pedig a Warcrafthoz hasonló "őskövületekre".

8.
8.
Juha
#4: Igen, ez így volt anno, mint a Dune 2-ben (ami emlékeim szerint az első rts!?), ctrl-al is max. talán 4 egységet lehetett kijelölni.
7.
7.
Cooper Channel
#6: +1 Jók voltak ezek. Gondolkodtató mégis pörgős egymás elleni meccsek.

Amúgy ennyi bullshitet amit összehordtak itt, elfelejtettük, meg nem lenne szórakoztató. Ha nem csak textura update lenne egy egy ilyen remake akkor meg tudnák csinálni szórakoztatóra. Pont a Blizzard ne tudna valami egyedi ötletet beletenni amitől jó és szórakoztató lenne?
"limitált a kapacitásuk, ezért inkább a meglévő játékaik támogatására koncentrálnának"
Ennyit kellett volna mondani és kész.
6.
6.
Grabowsky30+
Lehetne warcraft is, majdnem mindegy, de nekem úgy hiányzik egy ilyen Lanban játszható, RTS játék! Mint a WC3 vagy a RA3, egy cimborámmal szoktunk ezekkel lanba nyomni pár meccset néha napján, de tök jó lenne már egy picit modernebb valami.
5.
5.
hoaw
#4: Úgy emlékszem, a ctrl-t kellett lenyomva tartani, ha ki akartunk jelölni több karaktert. Az "a"gombot kellett lenyomni a támadáshoz és az "m" betűt a mozgáshoz.
4.
4.
deso
Azta a k*rva! Most nézem a belinket videót. Ebben tényleg egyesével kellet kijelölni az egységeket vagy a csávó nyomorék? :D
Pedig anno játszottam vele, de erre nem emlékszem.
3.
3.
KőbányaKispest
A blizzard összetöri a lelkeket.
2.
2.
user101
Nem lesz, az elsőt pont azért szereti mindenki, mert olyan amilyen. Annak a felújítása tulajdonképpen a második rész. :) Amit egyébként nagyon utáltam! :D Alapvetően amúgy a harmadik rész a mai napig megállja a helyét és szerintem teljesen vállalható, így bizonyos értelemben nincs is rá szükség. Arról nem is beszélve, hogy ma már sajnálnám az időt egy rts-re és igazából nem is kötne le...
1.
1.
AfterLife
Na itt is mindjárt rinya lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...