Mass Effect: Andromeda - megérkezett az új trailer

  • Írta: Shifty
  • 2016. november 7.
  • Hír
Link másolása
Az ígéreteknek megfelelően a mai N7 Day apropóján megérkezett a következő Mass Effect-epizód legújabb kedvcsinálója. Viszont rossz hír, hogy a BioWare még mindig nem pontosította a Mass Effect: Andromeda megjelenési dátumát.

Kora délután már szivárgott egyet a Mass Effect: Andromeda, akkor ugyanis az amerikai Best Buy áruházlánc idő előtt élesítette a játék adatlapját. Ezekből az információkból mindössze a gyönyörű borítókép és az árcímke számított igazi újdonságnak.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy időközben az Amazonon is felbukkantak a különböző kiadások. Az egyik például a 200 dolláros Collector's Edition lesz, amiben találunk majd egy kamerával felszerelt, Wi-Fin keresztül irányítható Nomadot, amely lényegében az első részben megismert Mako jármű utódja. A játékot viszont hiába keressük, csak egy fémdoboz társul a kütyühöz. Ha sokalljuk az árat, akkor 99 dollárért lehet majd kapni olyan változatot is, amiben kisebb lesz a jármű és távirányítani se lehet, míg ha az igényeinket maga a Nomad is kielégíti, akkor egy 10 dolláros replika formájában is beszerezhetjük majd.

Érdekesség, hogy a hivatalos oldalon nem látni ilyen kiadást, ott csak a már pletykált sima és Deluxe ütötte fel a fejét, méghozzá a Super Deluxe pakk mellett.

További jó hír, hogy befutott a játék korábban ígért friss előzetese is, jóllehet az Electronic Arts az igazi gameplayt még mindig rejtegeti, így leginkább a Pathfinderek történetébe kapunk betekintést. Mi magunk alakítjuk majd a csapat vezetőjét, célunk pedig nem más, minthogy felfedezzük a Hadeus Cluster ismereten bolygóit, miközben a számunkra megfelelő planétákon megkezdjük a kolonizációt. A főhős egyébként egy Alex Ryder nevű galaktikus felfedező lesz, aki tagja volt a Jon Grissom-féle speciális egységnek.

A sztori kapcsán az Andromeda Initiative-ról is kiderültek érdekességek. Először is tudni kell erről a projektről, hogy civil, több idegen fajt is összefogó kezdeményezésnek indult, aminek célja, hogy tudósokat, felfedezőket és gyarmatosítókat küldtek szerteszét az Androméda-galaxis felfedezésére. Az egészet 2176-ban alapították, a programot pedig 2185-ben indították útjára. Mindez azt is jelenti, hogy a játék valószínűleg Shepard halála és a Reaperek ellen vívott végső összecsapás közötti időszakban játszódik. A Hyperion mellett három másik bárka is útnak indult, rajta különböző fajokkal, saját Pathfinder-csapattal. A feladatuk nekik is az volt, hogy útjuk során megleljék azt a Golden World csillagképet, ahol terraformálható planétákon kezdhetünk új életet.

A szinkronszínészek kilétére is fény derült, így Alex Rydernek Clancy Brown (A remény rabjai), Scott Rydernek Tom Taylorson (Octodad: Dadliest Catch), Sarah Rydernek pedig Fryda Wolff (Civilization: Beyond Earth) kölcsönzi majd a hangját.

Az is biztos, hogy a Mass Effect 3 után az Andromedában is visszatérnek a lojális küldetések. Ezek ugye lehetőséget adtak arra, hogy a történetet más szemszögből, sokkal mélyebben is megismerhessük. Az új részben nem lesznek kötelezőek, ráadásul mindegyik karakterrel teljesen más alternatívákat kapunk majd.

További jó hír, hogy a Mass Effect első része után a trilógia hiányzó két felvonása is csatlakozott az Xbox One visszafelé kompatibilitás programjához..

Végezetül pedig két fontos információ: a játék továbbra sem rendelkezik napra pontos megjelenési dátummal, így még mindig 2017 tavaszára van belőve a premier. Az első komolyabb gameplay kedvcsinálót a december elsejére datált The Game Awards 2016-on mutatja be a BioWare.

További részletek, információk és hírek a Game Informer jóvoltából fognak befutni, a magazin ugyanis egy masszív előzetest hoz le a decemberi lapszámban, amit természetesen egy komoly felvezetés is megelőz.

32.
32.
user101
#31: Egyrészt az első kettőben van Magyar felirat ( a harmadikhoz meg van magyarítás... :) Másrészt pedig, hála az Unreal enginnek, viszonylag kicsi a hardware igényük. Értem ez alatt, hogy egy közel 10 éves core2duo ~2.6+ os és 6-8 éves VGA-n is közepes / magas beállítással elfut emlékeim szerint. ( egy 5770-en tuti, de mintha az elsőt nv7800GT-n játszottam volna :)
31.
31.
csabuszflash
#30: Elsősorban az,hogy sajnos nincs olyan pc amin elviselhetőn elfutna a 2 és 3. Emellett 3 hónapja van ps4 em . ha lenne egy mindent bele awsome trilogy goty szuper edition akkor azt megvenném ps4re az biztos:)
30.
30.
Mortis
#29: S mégis mi akadályoz meg, hogy most elkezd? Még egy meglehetősen kevés szabadidőt hagyó élet mellett is ki lehet vinni mind a 3-at, DLC-stül, míg megjelenik az Andromeda. nem olyan világmegváltó játékok, mint ahogy sokan értekeznek róluk, de tényleg olyan élményeket adnak amiket érdemes megtapasztalni.
29.
29.
csabuszflash
Nekem ez lesz az első Mass effektem noha az első meg van eredetiben (valamelyik újsagtól dobozosan) de valahogy sosem vetem rá magam ,hogy végig vigyem annak ellenére,hogy nagyon tetszett. Talán túl fiatal voltam és nem volt elegendő angol tudásom sem na de majd ezt!!!! remélem nem rontják el és rpg-t akarok nem tps akciot belőle. :)
28.
28.
flydomi
A poén itt is az lenne,hogy a befejező rész "egyenrangú" lenne a Mass Effect 3 befejező választásaival. :) Az lenne a király,ha még egyszer egy ilyet össze hoznának. :)
25.
25.
user101
Van egy olyan érzésem, hogy ez a nagy lehetőség és felfedezősdi sokkal inkább egy kétségbeesett lépés és menekülés "tudjuk mi" elől... :DDD "emberiség új jövője", "egyetlen esély" ... bla...bla...bla...

Kíváncsi vagyok mit fognak ebből kihozni. Azt már tudjuk, hogy nem lesz paragon / renegát rendszer, nem lesz inventory, nem lesz rpg... szóval, kíváncsian várunk! :D
24.
24.
Hab
Szomorú leszek ha még tovább lépnek az akció játékok irányába.
23.
23.
Morv
#22: Remélem, hogy igazad van! :)
22.
22.
KopyAti
#10: Azt hiszem pont a történettel nem lesz semmi baj! :)
21.
21.
#20: Csak azt a hercehurcat felejted el amia harmadik resz veget ovezte, azt a hisztit. Gondolhatod hogy az utan nem merik folytatni a temat, meg amugy pont a rebootok korat eljuk. Ehhez kepest ez, hogy ugyanaz az univerzum csak 600 evvel kesobb az szerintem pont tok jo es ritka. Sokka rosszabb lett volna egy reboot amiben elfelejthetjuk a korabban tortent osszes dolgot.
20.
20.
GAMEROD
A játékról még annyit hogy úgyis csalódás lesz. Aki valamennyire elmerült a Mass Effect világában annak hiányozni fognak a régi karakterek, a régi atmoszféra - hiába kapnak említést az kevés - elég hülye ötlet volt mindenáron trilógiának szánni az első kört, és szinte nulláról kezdeni az újabbat. Egy nagyon jó sorozat lehetett volna belőle és fél évtizedeket se kellett volna várni a folytatásra ha van egy kis ambíciójuk a fejlesztőknek. Mivel a történet írója is lelécelt, így kevés az esély hogy egy más gondolkodásmódú producer hozni tudja ugyanazt a fílinget.
19.
19.
GAMEROD
Megint parasztvakítás, sejtettem hogy ez lesz, két darab félperces folyamattalan video, kis részletek előugrasztásával. Ha ebből jövő tavaszra teljes játék lesz, akkor megeszem a nemlétező kalapom. Ennyit sikerült összehozni 2 év alatt a bejelentés óta, és egy minimalista gameplayt, amit szintén spontán pár nap alatt csináltak a No Mans Sky-ból koppintott dolgokból, mert azt ne mondják már nekem hogy nekik is épp véletlenül pont azok a megvalósítások jutottak az eszükbe mint a pár nappal a gameplay előtt megjelent No Mans Sky-ban látottak.
18.
18.
azureknight0715
0:52 Az ott a kivetítőn nem egy kaszás hajó? Szerintem valamilyen módon tuti megfognak ők is jelenni.
11.
11.
Morv
"Az egészet 2176-ban alapították, a programot pedig 2185-ben indították útjára. Mindez azt is jelenti, hogy a játék valószínűleg Shepard halála és a Reaperek ellen vívott végső összecsapás közötti időszakban játszódik."
2185 a Mass Effect 2 eseményei környékén van. Pont akkor amikor Shepard nem kapott túl sok infót az Alliance-től, sőt, Anderson kerek perec megmondta Shepardnak amikor Citadel-en volt, hogy nem ad semmi infót Asleyről/Kaidenről, de annyit megemlít, hogy valami fontos dolgon munkálkodnak. Így egész kerek a dolog, hogy Shepardnek miért nem volt fogalma az egészről és az ok is egyszerű, hogy őt miért nem küldték, mert neki van a legnagyobb tapaszalata a Reaper-ek elleni harcban és vele van csak esély a győzelemre. Valószínűleg az Andromeda Initiative B terv volt. De arra azért kíváncsi lennék, hogy a Reaper-ek miért nem tudtak arról, hogy ilyen bárkák készülnek.
10.
10.
Morv
#8: Igazad van.
Az EA szerint Action/Role Playing
A Bioware szerint Action/Shooter

https://www.masseffect.com/buy

#5: Ez igaz. Most már egyértelművé tették, hogy senki ne várjon RPG-t. De legalább előre lehet tudni.
Mindenestre azért remélem, hogy jó lesz a történet és a játékélmény! Ha nem, akkor legalább lesz szabadidőm :)
9.
9.
Codehook1337
#3: Na akkor ki is fogom egyszer porgetni ha vegzek a maradek 10 15 jatekommal amit nem fejeztem be :D kb hany ora jatek a 3 resz?
8.
8.
AfterLife
#2: https://www.origin.com/irl/en-us/store/mass-effect/mass-effect-andromeda/deluxe-edition

Itt én Action / Role Playing-et látok...
7.
7.
Macifasz
Elképesztően várom ezt a játékot, a God of War mellett a legjobban a 2017-es évben, de ettől az előzetestől valahogy nem estem hanyatt. :-/ Jól néz ki, de...hát...nem tudom. Pedig többször is megnéztem.
6.
6.
Morv
Azért az mekkora szerencse már, hogy szétesik az űrhajójuk, lezuhan a bolygóra, széttörik a szélvédője, de pont megfelelő gázok vannak azon a bolygón pont megfelelő összetételben. :) Jó kezdet, az meg hogy nyelvi problémákba sem ütköznek arra enged következtetni, hogy az angol tényleg világ nyelv. :)

Remélem Alec Ryder arcszerkezetét meg lehet változtatni mert szerintem jellegtelen és egyben Shia LaBeouf-ra emlékeztet. Brrr...
5.
5.
Mortis
#2: remélhetőleg az, hogy nincs megjelölve az RPG végre azt jelenti, hogy elfogadják mivé vált a sorozat s nem próbálnak meg kétszínűen tetszelegni az igazi szerepjátékot váróknak és azoknak is akik csak lövöldözni akarnak: 3. személyű, sztoriközpontú lövölde olykor 2 választási lehetőséggel ( ugye az első Mass Effect még nem így indult de azt már rég magunk mögött hagytuk)
4.
4.
delphijos
Nagyon ütős lett ez a trailer.
3.
3.
negyven2
EA Access-be (Xbox ONE) pedig bekerült a trilógia összes része. Magában az Appban még nincs benne, de a Ready to Install részben ott vannak.
2.
2.
Morv
A hivatalos oldalon is fent van mind a két verziója a Nomad modeljének, az RC és a sima makett.

Nomad RC Vehicle ($199 value + game cost if bundled) - Explore the world around you with the Remote Controlled Version of the Pathfinder's Nomad vehicle.

Nomad Die Cast Model ($99 value + game cost if bundled) - Own this limited edition model of the Pathfinder's planet-roaming vehicle, the Nomad.

Viszont a játék műfaji besorolásánál nem említik, hogy RPG lenne, ami egy picit azért csalódás, akkor is ha az utolsó két rész sem volt már igazán RPG.

Release Date Spring 2017
Genre Action/Shooter
Platforms PC, XBox One, PS4

Ráadásul a PS4-es előrendelési link nem működik, illetve azt irja a ps store, hogy nem találja ezt az oldalt.
1.
1.
azureknight0715
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...