Ennyivel szebb PS4 Prón a Horizon: Zero Dawn

  • Írta: zoenn
  • 2017. február 20.
  • Videó
Link másolása
Megérkeztek az első tesztek a Guerrilla Games PS4-exkluzív akciójátékáról. A sajtó egy csapásra szívébe zárta a Horizon: Zero Dawnt, ráadásul érkezett egy összehasonlító videó, melyből kiderül, hogy mit tud a játék PS4 Prón.

A nemzetközi sajtó már tesztelhette a Guerrilla Games új üdvöskéjét, a Horizon: Zero Dawnt. A PS4-exkluzív elég kedvező kritikákat kapott, csak úgy repkednek a 90 százalékos értékelések, és csupán a USgamer és az Eurogamer szerint sikerült közepesre a játék. A Metacriticen jelenleg 88 százalékon áll az anyag, így minden jel szerint a Sony idén egy újabb remek exkluzív címmel bővítette a portfólióját a Gravity Rush és a Nioh után.

Az RPG-elemekkel megspékelt nyitott világú posztapokaliptikus anyag alapból is gyönyörűen fest, ám egy PS4 Pro birtokában még szebb látványnak örülhetünk, még akkor is, ha nem 4K felbontásban futtatjuk.

Az erősebb konzolon ugyanis nagyobb a látóhatár, ráadásul az élsimítás is jobb, a képet közel 4K-ra rendereli a gép, mielőtt a felbontást lezsugorítja 1080p-re.

Lássuk, mennyivel szebb a játék PS4 Prón!

A Horizon: Zero Dawn március 1-jén jelenik meg.

80.
80.
#79: Azért én a helyedben aludnék rá egyet. Ha megnézed az arukereso.hu-n vagy az argep-en, láthatod hogy több boltban is van Pro 115 ezerért, ami azért jóval barátságosabb ár. De bárhogy is dönts, jó játékot hozzá. ^^
79.
79.
Windrider
Hát nevezzetek hülyének, de én szerintem teljesen boldog leszek a sima PS4-el is. Bevallom részben a 4K-s TV hiánya, és a cucc ára is kicsit visszatart, de amúgy nem látok nagy különbséget. Az alap verziótól is összeszarom magam :D Egészen eddig teljesen boldog voltam a PS3-ammal, a mai napig gyönyörűen működik, rengeteg exkluzív játékot volt szerencsém kipróbálni rajta, de most jött el az a pont, hogy a játékok miatt mostmár beruházok egy új gépre...éshát az alap slim gépet kb 100ér megkapom két játékkal, a Pro-t meg 135ér magában, nekem ez elég nyomós érv :s (PC-met amugy munka meg egyetemen kívül játékra már rég nem használom)
78.
78.
Macifasz
#75: https://media.giphy.com/media/Ow59c0pwTPruU/giphy.gif
77.
77.
KopyAti
76.
76.
kamgecam
#75: http://i2.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/810/872/ff1.gif
75.
75.
kastorhun
#74: Akkor az a fejlesztő csapat mi a fenét csinált addig?
A DS játékmenetét továbbcsiszolni nem nagy szám, maga a harcrendszere pedig szerintem dög unalmas.
Az eladások száma nem egyenlő rengetegszer a játék minőségével, rengeteget eladtak a Fallout 4-ből, és nem valami nagy szám, sőt a codokból is rengeteget adnak el.
Ha a Horizon nem lenne szép akkor a kutyát se érdekelné.
74.
74.
DON GONDOCS
#71: Igazából, van benne valami amit mondasz, de rosszul látod a dolgokat. Last guardian nem 9 évig készült max 3, csak sokáig volt parkolópályán. A Nioh valóban ds klón, de egyáltalán nem középszerű: Inkább tovább csiszolta a DS játékmenetét. Majd az idő és az eladások eldöntik mennyire lett mestermű a Horizon: Zero Dawn.
72.
72.
kastorhun
#50: Úgy jött ide hogy azt túl dicsérik, közben nem tűnik nagy számnak, sőt rövid is.
Nem azt jelenti, csupán annyit hogy néha már elvakultan év játékának mondják már a megjelenése előtt.
Hellblade(?), ez most hogy jön ide?


71.
71.
kastorhun
#49: Ha egy játék nem fejlődik szinte semmit akkor azt elhordják fűnek, fának, de amint a Dishonored 2 konkrétan semmit se fejlődött azt nézzük el nekik és dicsérjük elvakultan, ezek mellett még ronda is.
A The Last Guardian 9 évhez képest röhejes, a Nioh egy középszerű DS klónnak tűnik.
Allergiás vagyok az érdemtelenül dicsért dolgokra.
70.
70.
DON GONDOCS
#69: Nem kell válaszolni :)
69.
69.
KRAT0S
68.
68.
DON GONDOCS
67.
67.
KRAT0S
#66: kimoderált üzenet
59.
59.
exonic
#54: IGNen 40et mondtak
57.
57.
ADMlN
#29: Venned kell egy KS7000-est. MOST!
Remekül néz ki a játék. Nemcsak a renderelési felbontás jobb, de a textúrák és a texture filtering is jobb a Pro-n. Főleg Alloy arcán és ruháin lehet látni, illetve a földön. A ráncok, a varrások a ruhán sokkal élesebbek és jobban kivehetőek. Ezeket csak most vettem észre 4K-ban, mert fullHD felbontásnál elvesznek ezek a részletek.
Sajnos a videó nem HDR, így aztán nem tudtam megnézni, de szerintem azzal igazán lenyűgöző lesz a látvány!

#36: Uncharted 4-nél szerintem nagyon szépen kijött a HDR, ahol a jelenet lehetőséget adott rá. Ugye a nagyon világos/nagyon sötét jeleneteknél nem látni a HDR hatását, de ahol a jelenet tényleg magas dinamikatartományt tartalmazott, ott gyönyörű volt. Ez Unchartedben jellemzően a barlang kijáratok voltak ahol besütött a nap, illetve a dzsungeles részek ahol az erdő árnyékát meg-megtörte a betűző napfény.
55.
55.
Yanez
#54: Míg ez a kraftolás szarság nem kötelező, vagy csak részben az, addig nincs baj. Viszont ha ezek nélkül szinte lehetetlen lesz a továbbjutás, akkor az már bibi. Ám így is azt mondom, ez legyen a stuff legnagyobb negatívuma!
50.
50.
Zoli0507
#47: A the last guardian csak egy rètegnek szòl. Nem "tömegnek". Nem is èrtem hogy jön ez most ide.
The order,... igen nem ùgy sikerült mint azt vàrtàk tèny ès valò.
Ès akkor most? Mert egy jàtèk nem úgy sikerült mar szarok a sony cìmei? Vagy nem èrtem mit akarsz ezzel mondani.
Uncharted, Bloodborne, Nioh, Until Dawn,.... (szerintem a; Horizont is ide lehet majd venni)...... Detroid-ről, God of War 2, Hellblade., The last of us 2...... mind mind kiemelkedőek, ès lesznek. Most ennyi jutott eszembe. De mert a The Order nem ùgy sikerült màr szarozni kène?
49.
49.
Duken
#47: Hát én inkább azt tapasztalom hogy egyesek úgy esnek neki mint kutya a koncnak.Ráadásul olyan kiemelkedő játékoknál mint amilyen a Nioh vagy most a Horizon is lett, ami messze nem középszerű.Az Order-nél valóban nem az lett amire számítottak ott megérteném ezt a kommentedet de itt irreleváns. A The Last Guardian szintén egy egyedi tapasztalat csodálatos játék és középszerűnek nevezni egyszerűen csak érzéketlenségre és butaságra vall.
Mellesleg csöpög belőled az irigység és a sony iránt utálat.Miért?Bántottak téged?Vagy az úgynevezett 12 éves sony pony no life ficsúrok tapostak annyira a lelkedbe hogy most ezért minden sony terméket fikázól?
48.
48.
Duken
#35: taps taps taps taps....
47.
47.
kastorhun
#43: A the last guardian videók alapján nem tűnik nagy számnak, sőt, kifejezetten nevetséges ahhoz képest hogy hány évig készült.
A the order 1886- megjelenése előtt szinte mindenki azt mondta hogy az év játéka lesz.
A sony is egy emberek nagy része által védett csapat, szinte isten káromlással ér fel ha valaki szidni meri középszerű művüket, van még pár ilyen fejlesztő csapat.
Mondatod végén lévő kijelentés kicsit túlzás.
46.
46.
Duken
#42: Ez nem sony játék hanem a Guerilla Games játéka.
45.
45.
Yanez
#35: User score-t? Akkor inkább Bözsi néne véleménye alapján döntök.
44.
44.
crashpipi
Arról találni valahol infót, hogy 8 vagy 10 bites a színvilága?
43.
43.
Zoli0507
#42: Vagy mert csak ahoz van köze hogy jòl kèszìtettèk el??

Sony vs Microsoft. Most őszintèn, mi màssal tud a sony versengeni ha nem a jàtèkokkal?? Nincs igazàn màs "fegyver" (technikailag) a kezèben a jàtèkokon kìvül amivel versenghet. Ìgy evidens, hogy szarhoz nem adja a nevèt vagy olyanhoz ami nem kiemelkedő.
42.
42.
kastorhun
Valószínűleg szinte mindenki imádni fogja mivel ez egy sony játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...