Eddig a Sony vezet a VR-versenyben

  • Írta: zoenn
  • 2017. május 10.
  • Biznisz
Link másolása
A Superdata becslései szerint 2017 első negyedévében több PlayStation VR-t adtak el, mint Oculus Rifitet és HTC Vive-ot együttvéve. Az elemzőcég szerin a Sony sokkal jobban nyomja a VR-t, mint a riválisai.

A Superdata becslései szerint 2017 első negyedévében 375 ezer PlayStation VR talált gazdára. Februárban a Sony hivatalosan 915 ezer egységet erősített meg, azaz a headset már jóval átléphette az egymilliós eladott darabszámot. Az elemzőcég úgy jósolja, hogy 2017 végéig 2,6 millió PS VR-on adhatnak túl a japánok.

A jelentésből az is kiderült, hogy hiába csökkent az Oculus Rift ára, a gyártó nem tudta megelőzni a HTC Vive-ot - utóbbiból 95 ezer egység, előbbiből 64 ezer egység mehetett el három hónap alatt. A második hely annak köszönhető, hogy a HTC egy nyílt piaci megközelítést alkalmaz, nem csupán a játékokra koncentrál, és ez esetben nem is feltétlenül az ár dönt. A Facebook egy digitális szolgáltató, nem pedig hardvercég, a tapasztalatlanságuk a gyártásra is kihat - a rossz sajtó és a ZeniMaxszal folytatott pereskedés sem tett jót a Rift megítélésének.

Az idei évben a HTC headsetjéből 556 ezer, a Riftből 346 ezer egységet passzolhatnak el a becslések szerint.

53.
53.
Gt7winner
#52: Így van,lesz ez még jobb is!Szándékosan nem hoztam fel a konkurenciát,hogy ne legyen vita :)
52.
52.
kergabi83
#50: Kevés a másik kettőben is a kakaó. Meg a látószög is. Na majd a szemkövetős 16k szélesvásznon! :D :D
51.
51.
delphijos
#49: A kinekt-el és a move-al félreérthető voltam, a jelen genrációra ( ONE,PS4 ) értettem.
50.
50.
Gt7winner
A sony részéről jó ötlet volt ,hogy ezt a felkapott Vr őrületet kihasználta, és elérhető áron elhozta mindenki számára a PsVr-t.Ami rossz a PsVr-ban szerintem,hogy a HD világában sokak számára a felbontása kevés,ezért sokaknak csalódás lehet.
49.
49.
kergabi83
#47: Aki be van sz*rva, az ne űljön motorra! :D
Minden új techben benne van a bukó, aki befizet rá, ennek terhe mellett tegye avagy ne tegye.
De lássuk csak sorban:
PS Move. Majd minden nap használom, pedig 2012ben vettem. Eladhatnám most annyiért, mint amibe akkor kerűlt. (eszem àgában sincs, komplet ps3 move fitness szett)
Kinect. Nem bántom, mert őszintén jó móka volt. És végűl drágábban ment el, mint amennyiért vettem. Most gondolkodom rajta megint, 5000forintos tétel.
Eye toy: még nem tudok nyilatkozni, mert nem próbáltam, pedig van. 300 forintom bánta eddig. :) (anyi volt a kamera)
HDdvd: a szomszédomnak brutál gyűjteménye van, és nem köpködi. Pedig egy ötszázezer eurós házban lakik. Sajnos vagy nem, a Sony kinyírta a Blueray-val, szerintem nem vesztettünk semmit vele. Így tizenpárév távlatából. (igaz hddvd lejátszóm az nem volt anno)
48.
48.
Norbiii
Én nagyon szeretem a mozgásérzékelős ötletes kis dolgokat, a VR meg számomra egy álom lehet, a VR-t kipróbálni nagy élmény lehet!
47.
47.
delphijos
#46: "nekem simán elfér a többi lom között"

Erről van szó. A Kinekt-nek, és a PS kamerának ( a VR sisak nélkül ) még ennyi értelme sincs. Anno a HDDVD player se volt sikertörténet. Vagy az EyeToy. ( Hogy csak a Sony és az MS kiegészítőinél maradjak ) Van ami nem jön be, de ha nem is próbálkoznak....
46.
46.
kergabi83
#45: Így van pontosan, nagy respect a Sonynak! Nekem a mai napig furcsa érzés, hogy képesek voltak ezt így piacra dobni. Pedig már egy fél éve hogy megvan. :D
Az már nagy szó, hogy nem egy gányolt vacak lett belőle és hogy ennyi év várakozás után sem okozott csalódást. Részemről tök mind1 hogy bukik-e vagy sem, jól szórakoztam/szórakozom a pénzemért, nekem simán elfér a többi lom között. :D
45.
45.
Duken
#44: +1 és a sony miatt fog elterjedni az új technológia pont azért mert voltak olyan tökösek hogy megfizethetõvé mainstreamé tették.Van még hova fejlõdni de ha nincs piaca kuka az egész.Szépen meg kéne köszönni a sonynak hogy kockáztattak és piacképes termékké tették a vr-t.
41.
41.
butcherPeti
#36: ha azt te tudnád....
40.
40.
Gt7winner
#39: Sajnos engem is a kijelző felbontása tántorított el a vásárlástól.Youtube videók alapján elég pixelesnek láttam.Szimulátorozáshoz akartam egy ilyet.Én is Sony-t vettem ,csak nem ilyet.Nincs fejmozgás,bár Pc-n megoldható,de a kép az gyönyörű.
38.
38.
Duken
#36: Aha, kibasztt jó én a Kitchen demót próbáltam vele.Körbe lehetett nézni frankón olya mintha ott lennél. Durván becsapja az agyadat tiszta libabörös voltam.
36.
36.
Gt7winner
A Ps vr a teljes látómezőt lefedi?
26.
26.
ADMlN
Ha most VR-t akarnék venni, valószínűleg a PSVR mellett döntenék.
De egyelőre kiválok.
22.
22.
Angelwing
Próbálja ki aki teheti, Until Dawn Rush of Blood két db move kontrollerrel, Hatalmas élmény! Meg a Trackmania turbo is nagyon jó, rendesen szédülsz a magasságtól. Kutya! :)
21.
21.
Geribácsi
#19: Tudom, csak mindig azok szakértenek akik kb a google cardboardot próbálták fél óráig. Mondom én is szkeptikus voltam (de nagyon), de már nem :)
20.
20.
delphijos
#19: Az alacsony felbontás és a gyenge hardver csak akkor nem gond ha Nintendo, mert az nem erről szól.
19.
19.
mzperxreg
#18: Hagyd rá. Ez a szkinner kölök azt sem tudja miről beszél. Otthon biztos már a StarVR-ban feszít, azért sz*rozza a PSVR-t az alacsony felbontása miatt. :D
18.
18.
Geribácsi
#17: Így van. Én játékélményről beszélek, nem felbontásversenyről. A felbontásbuzik szerintem menjenek ki a kertbe, ott kiválóan lehet versenyezni hogy ki éppen hány K-ban látja a szomszéd macskáját...
Nyilván nem tökéletes a VR (még), én is fanyalogtam amikor gameplayt láttam, de most már több száz óra játék után tudom miről beszélek.
Ez a jövő (és természetesen az AR), következő max az az utáni generáció el fogja feledtetni a TV-moncsi kombót.
14.
14.
Geribácsi
#13: Sajnos a DriveClubnak és a Project Cars-nak hiába van VR változata, közel sincs ehhez.
Önmagában a VR-től senki ne várjon csodát, de ha korrektül programoznak rá döbbenet mit lehet kihozni belőle.
Nekem nincs kedvem TV-n konzolozni, PC-moncsin bohóckodni ezek után, 4K ide vagy oda tényleg nem egy ligában van a játékélmény.
13.
13.
Duken
#10: Én öcsémnél próbáltam ki is teljesen letaglózott.Brutális élmény!
10.
10.
Geribácsi
Általában az fanyalog aki nem játszott komolyabban vele, maximum kipróbálta. Nekem kb 2 hónapja van meg és a játékidőm 90%-a psvr. Számomra (!) annyival többet nyújt, hogy ezek után a konzolon max a Horizon és a Zelda ami leköt.
Az RE7 valóban remek játék, de nevetségesen rövid. A Psvr címek 90%-a nem több és jobb mint a vivés és oculusos és telós szarok, azonban van jó néhány cím amik már "végtelen" játékidőt/magas színvonalat képviselnek:
RIGS, Battlezone, REZ, Eve Valkyrie, Thumper, Tumble
ÉÉÉS a kedvenc a Dirt Rally.
Elképesztő élmény, Force Feedback kormánnyal. Mióta megvan nem tudom elképzelni hogy a jövőben VR nélkül játszak bámilyen autós játékot.
Itt is igaz persze hogy JÓ játékok esetében igaz, sajnos a DriveClub közel sem hozza ezt az élményt.
Amúgy PC-n is használható a PSVR, a Trinus progijával, egyelőre csak az Elite-et próbáltam, de teljesen korrektül müxik.
9.
9.
Norbiii
A VR egy óriási dolog lehet, mekkora élményt adhat hozzá a játékhoz, csak ugye az ára egy konzol ára.
3.
3.
delphijos
Én is azt gondolom hogy ebben a helyzetben jó ötlet volt a szerényebb hardver, és az alacsonyabb ár. Bár a konzol miatt a Sony-nak nem is volt túl sok választása.
2.
2.
ribizly
#1: Pontosan. De a Sony legalább jó úton halad.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...