80 millió példánynál jár a GTA V

  • Írta: fojesz
  • 2017. május 25.
  • Biznisz
Link másolása
Elképesztően teljesít a Grand Theft Auto V, a Take-Two legfrissebb pénzügyi beszámolója szerint már 80 millió leszállított példánynál jár. A számok alapján az elmúlt egy évben ez volt a cég legkeresettebb játéka.

Még mindig elképesztően fut a Grand Theft Auto V szekere. A játék a Take-Two legutóbbi pénzügyi jelentése szerint 80 millió leszállított példánynál jár, ami egy év alatt plusz 15 millió kópiát jelent, és a GTA Online bevételeivel még nem is számoltunk!

Ebből már sejthetitek, hogy a GTA V volt a kiadó legkeresettebb játéka a 2016 áprilisában kezdődött üzleti évben: az NBA 2K17-nek (amely a cég legnépszerűbb sportjátéka) 8 millió példányra futotta, míg a Civilization VI 2 milliónál, a WWE 2K17 3 milliónál, a Mafia III pedig 5 millió darabnál állt meg. Érdekesség, hogy a Mafia 5 milliójából 4,5 milliót már az első héten boltokba küldtek.

A kiadó 1,78 milliárd dolláros árbevétellel zárta az évet a tavalyi 1,414 milliárd dollár után, ebből 921,7 millió dollárt tett ki a digitális csatornák forgalma. A veszteséget idén megúszta a cég, igaz, a nettó nyereség hajszálvékony, mindössze 67,3 millió dollár volt.

Az üzleti jelentést előzte meg a Red Dead Redemption 2 elhalasztásának a híre. A jelentés pontosította a tavaszi premiert is: ez alapján a játék már csak a következő üzleti évben, tehát 2018 áprilisában vagy májusában fog megjelenni, márciusban biztosan nem.

36.
36.
CJgabor
#18: Ugyanerre gondoltam én is. Hatalmas elvárásaim voltak a játékkal szemben (nem tehetek róla, nagy GTA fan vagyok - és a trailerek is lenyűgöztek), elsősorban ami a single-t illeti. (A multit nem tudtam, hogy elbaszarintják-e, de az is ígéretesnek tűnt a trailer alapján.) De egyszerűen a single nem igazán köt le. Amikor elkezdtem tolni, egy hétig nem hogy mással se játszottam, de nem is FOGLALKOZTAM. Magábaszippantott. Majd végigvittem, és puff, vége. Azóta baromi unalmas. A sokat szidott GTA IV sokkal jobban leköt, mint az 5. Hozzátenném, az utóbbi multijával nem játszottam, de a IV-ben imádtunk ökörködni haverokkal, úgyhogy gondolom az itt is sokat dob az "újrajátszhatóságon".
35.
35.
Hofi3
#1: Pont ezt akartam írni, hogy én még még se vettem? Lesz az még olcsóbb alapon. Nem szalad el.
31.
31.
Firsttime
#29: Nem csak a magyaroknál vannak ám ilyen debilek akiknek semmi nem jó. Redditet isntelehánnya minden ferde f@sz... Az meg, hogy ki gamer meg ki nem nehéz fogalom. Igazából ma már mindenki játszik. Mondjuk egy biztos, nem attól gamer valaki, ha egy autó árát raveri az összes konzolra, meg bika pc re. Ha igazán tágan nézzük a fogalmat, márpedig miért ne tennénk, akkor a candy Crush mibilostol egészen a milliós pc kategórián játszó emberekig mindenki gamer. Szerintem. Az meg, hogy ki milyen mértékben megint más tészta.
29.
29.
Juha
#27: Itt szerintem az a baj, hogy gyakran a folytatásokkal mindig jönnek az elégedetlenek, hogy "újabb rókabőr", vagy "ez már nem az a játék".
Viszont egy új Project-et csak nagy marketinggel lehet bevezetni, mert akármilyen jó, elhasalhat a kasszáknál reklám nélkül (lásd pl. Prey 1), és fordítva ue.
Namármost nem tudom miért is kezdtem el ezt írni, de a lényeg, hogy számunkra (főleg híresen nekünk, magyaroknak) mindenképp sz*r lesz a végeredmény, ha mások azt 60-70%-ra értékelik, akkor "pedigjócsaknemérted", ha 90-95, akkor "pedigszarmerthogynézmánki".

Sajnos ez a jellemző a mai gamer-társadalomra (tudom, nem is vagyok gamer, ha nincs csilliós PC-m, és minden konzolból legalább 3), a kommentelési lehetőségeket korhoz, 8 általánoshoz, vagy méginkább IQ-hoz kéne kötni, szerintem a trollok fele eltűnne. Lehet én is, de nem zavarna! :-)
25.
25.
PaprikaJancsi
#21: A GTA5 single része nekem tetszett, élveztem. Viszont a Red Dead Redemptiont én is meguntam, és nem vittem végig.
24.
24.
br1Koo
Az Online rész zseniális. Ne a single-t vetegessétek, mert nem azért játsszák. Nekem is benne van kb 500 órám, és megunhatatlan, az időröl időre megjelenő cuccokkal, freemode-os küldikkel. Erre akkora igény volt, őszintén szólva, hogy én még keveslem is azt a 80 millát. :)
23.
23.
Firsttime
#22: Én pl a witcher 3 dlc-t nem toltam ki. Jó játék, mert az. De nekem a végére baromi repetitív lett. És egyszerűen nem volt már türelmem hozzá.
22.
22.
Firsttime
#21: Senkinek sem kell szarul érezni magát, hogyha nem tetszik neki valami. Nem vagyunk egyformák és ez így van jól. Szarul annak kellene érezni magát, aki esetleg emiatt hülyének tartana, és megpróbálna minden áron meggyőzni róla, hogy überkirály a játék, és te vagy igénytelen.
21.
21.
dcba
#18: Akkor ne erezzem magam rosszul, h en is mar 3x kezdtem el es a felenel eluntam az egeszet? Vjogy nekem a rockstar jatekok a san andreas utan unalmasak lettek, az rdr sem kotott le es mindig szarul erzem magam miatta, mert kozben mindenki odakat zeng ezekrol a jatekokrol, mig nekem teljesen erdektelenek. A gta 5 mondjuk rettenetesen jol ossze van rakva ez elismerem, csak vmi hianyzik nekem belole
20.
20.
PaprikaJancsi
#10: A Horizon két évente jön.
18.
18.
kopic
Ezt egyertelmuen az Onlinenak koszonhetik, mert a sztorija fabatkat sem er sajnos. 4 eve van meg a jatek 360-ra, de semmivel nem tudnam ravenni magam hogy ismet vegigvigyem, annyira unalmas, ellenben multija kemenyen beszippantott anno.
17.
17.
Yanez
#16: Wii Sports - 82.69 millát adtak el.

A rekorder viszont a 2006-ban megjelent Tetris, 100 milla kelt el belőle világszerte. Igaz nem hiszem, hogy teljesárú játékként tekinthetünk rá, de akkoris.
16.
16.
Firsttime
Amúgy brutális ez a 80 millió. Adtak el valamiből még ennyit egyátalán?? Az emberiség kicsit több mint egy százaléka játszott már vele ezek szerint. Morbid...
15.
15.
Firsttime
#13: Jó munkához idő kell. Igaz a szarhoz legtöbb.
14.
14.
KRAT0S
#1: Nekem sincs,nem is volt és nem is lesz pfejjjjj :D
10.
10.
Zoli0507
#6: Witcher3 5èv. Horizon 7èv......

Mièrt ne kellene? Vagy mièrt ne dolgozhatnànak ràèrősen?
Nekem szemèly szerint jobban tetszik ez a hozzà àllàs mint az UbiSoft-os vagy Cod-os minden èvben adjunk ki valami szart.
9.
9.
imchristailor
#8: A Vice City is jo kis jatek volt, de azert nekem a San Andreas a kedvenc a regebbi Gta-k kozul.
8.
8.
Macifasz
Annó PS3-on kétszer kitoltam. Aztán miután eladtam a PS3-at és minden tartozékát, megvettem PC-re is és ott is lenyomtam még kétszer a torkomon. És nem bántam meg, hihetetlenül összerakták ezt a játékot. Pedig én nem voltam GTA fan, ezelőtt a Vice City volt az egyetlen rész amit végigvittem (igaz, azt többször is), a többire valahogy mindig ráuntam. De ez nem eresztett. Várom már az új részt, igaz még soká érkezik.
6.
6.
Beniciodeltoro
#5: RDR1 2010, RDR2 2018.
8 év.
Tényleg 8 év kellett a folytatásra ?
5.
5.
Ra1D3n
#4: Azért közben dolgoztak/dolgozgattak, de amúgy kurva egyszerű a magyarázat. Van egy játékuk, mai napig veszik mint a cukrot, és ráérnek foglalkozni a következő játékukkal amit hasonló kritikai siker, és érdeklődés fog övezni. Te ilyen kilátásokkal évről-évre ontanád a játékokat? A GTA-knak évek kellenek, hogy rendesen kifussanak, és amint látod, ez az állításom engem igazol a 80millió eladott példánnyal. Egyszerű...
4.
4.
Beniciodeltoro
Örülök hogy ennyit eladtak belőle, de ez 2015-ös játék, sőt 2013-as a ps3-as verzió, most eddig vakarászták a golyóikat vagy ennyire leterheli őket a RDR2 ?
Ha egy játék ennyire sikeres akkor nem ésszerű hogy legalább 2 éven belül kijön a következő része ?
RDR 2010-es játék, 7 év telt el bmg, pedig akkorát szakítottak vele mint állat, és 2018-ra várható, nem értem a logikát.
1.
1.
...és nekem még mindig nincs meg :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...