E3 2017: Az Xbox egyelőre nem kér a VR-ból

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 12.
  • Hír
Phil Spencer szerint a VR-nak egyelőre inkább az íróasztalnál van a helye, és nem a nappaliban, ráadásul a fejlesztőket is a windowsos lehetőségek érdeklik. Ezért egyelőre nem lesz virtuális valóság az Xboxon.

Noha korábban mindenki arra számított, hogy az Xbox One X hozhatja el a virtuális valóságot az Xbox-ökoszisztémába - sőt, a Microsoft is utalt erre korábban -, a remondiak mégis távol tartják a VR-t a konzoltól.

Pedig a cég aktív a területen, nem is olyan rég mutatták be a saját tervezésű mozgásérzékelős kontrollerüket a windowsos VR... bocsánat, MR-szemüvegekhez, azonban Phil Spencer szavaiból arra következtethetünk, hogy a Microsoft tudatosan tolja kizárólag Windowson a virtuális valóság szekerét, és ez egy jó darabig így is marad.

Az IGN-nek adott interjúban elmondta, egyrészt inkább Windowson érdeklődnek a fejlesztők a VR iránt, másrészt ők úgy látják egyelőre, hogy ez a műfaj a rengeteg kábellel és mindennel nem igazán való még a nappaliba. Leszögezte, hogy a Microsoft igenis hisz a technológiában, de akkor szeretnék átköltöztetni, amikor már hibátlan élményt szolgáltat ott is.

3.
KRAT0S
#2: Ami nem jó semmire (!)
1.
DON GONDOCS
Biztos megvan az előnye, a Resident 7 bebizonyította hogy lehet ezt jól is csinálni. De örülök hogy nem erőlteti az MS, bár jó lenne helyette valami mást felmutatni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...