E3 2017: Egy darabig nem csökken a HTC Vive ára

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 16.
  • Hír
Link másolása
Miközben az Oculus-csapat árcsökkentéssel igyekezett lendületet adni az Oculus Rift eladásainak, a HTC Vive gyártója nem gondolkodik ilyesmin: a cég állítólag elégedett a VR-szemüveg eladásaival.

A vártnál kisebb lendülettel terjeszkednek a komolyabb VR-szemüvegek, a versenyt ráadásul az utolsó jövevény, a PlayStation VR vezeti. Habár a headsetek gyártói (a Sonyt leszámítva) nem hajlandók elárulni, hogy mennyi kiegészítőn adtak túl eddig, a Superdata becslései szerint az első negyedévben is a japánok szemüvege győzött.

A PlayStation VR-ból 375 ezer példányt kelt el az év első három hónapjában, a HTC Vive-ból pedig 95 ezer, míg az Oculus Riftből 64 ezer egység találhatott gazdára. A lemaradás egyik oka az, hogy ezek a szemüvegek viszonylag drágák, amire az Oculus már reagált is egy árcsökkentéssel, a minap azonban kiderült, hogy a HTC nem tervez ilyet: a Vive-csapatot vezető Daniel O’Brien a GameSpotnak mondta el, hogy elégedettek az eladásokkal, ezért árcsökkentésre sincs szükségük.

A HTC egyébként három játékot promózott a standján. A Duck Season a klasszikus kacsavadászatot kínálja, és egy Vive Trackerrel felszerelt pisztolykiegészítővel lehetett kipróbálni, a Sprint Vector tulajdonképpen egy multiplayerben játszható futurisztikus futóverseny, míg a Drifter egy kooperatív lövölde, amin az Epic volt munkatársai dolgoznak.

13.
13.
kergabi83
#11: Én vettem egyet, igaz eladtam már azóta, de a haveromnál maradt. Most ő nyüstöli. Mi érdekelne? Segítek amiben tudok! :)
11.
11.
sadhun
http://tech-live.hu/tech/a-vilag-elso-4k-tamogatasu-pc-s-vr-headsetehez-most-fantasztikus-aron-juthatsz-hozza/ erről van valakinek véleménye .esetleg tapasztalat?
10.
10.
kergabi83
#8: Van vagy 10 autós címem a Vr-hez. Pcars, Assetto, Iracig, Raceroom, AmTruck sim, EuroTruck sim, Dirt Rally, DC, Motoracer4 hirtelen, idén jön még egy pár. Ezzel már el lehet lenni... :D Ja és egyik sem Cardboard minőség... :D
Ebben az évben összejön az a kb 40 cím (az összes műfajból), aminél többel már nem is bírnék foglalkozni, aztán ez a gen. már meg is tette a dolgát szerintem.
8.
8.
Geribácsi
#7: Én is, dirt rally minden nap. Brutál, megunhatatlan.
Fikázókkal ne foglalkozzál, 99%-a google cardboarddal képezte magát VR szakértővé vagy mag a playiten nyomtak a fejére 5 percre egy PSVR-t.
7.
7.
kergabi83
#5: Vr-t vegyél egy jó kormánnyal. Az az igazi! :D Én legalábbis úgy tolom.
6.
6.
Yanez
#3: No igen, már magában a technológia nem ér ennyit az egyszeri felhasználó számára, ha pedig a jelenleg elérhető tartalmat és annak minőségét nézzük, akkor feleennyit sem ér a kütyü.
5.
5.
habo
#4: Vagy inkább érdemesebb lenne helyette egy kormányt venni?
4.
4.
habo
Még nem volt szerencsém kipróbálni a vr-t ps4 hez,aki próbálta már annak mi a véleménye róla?
3.
3.
dcba
Pedig ilyen aral nem fogjak vinni, mert az a kb 700 dollar elegge vaskos ar ahhoz kepest amit tud a kutyu. Volt szerencsem kiprobalni es bar valoban adta a terhatas hangulatot, de nem volt ellenemre amikor a lejart 10 perc utan vissza kellett adnom, inkabb mar szinte szabadulni akartam belole, mivel eloszor is meleg volt a fejemen, rettentoen zavart az alacsony felbontas, neha a controller a kezemben megorult es ugrott a kepzeletbeli kezem ide-oda, a jatekok meg a kb 20 perc utan megunhato casual semmik voltak, nem is tudom, h a Resin kivul van e igazan ertelmes jatek erre.
Ja es ez a teleportalgatas nevetseges, igy nem lehet mozogni jatekban, ez igy gaz.

De ha ok boldogok a szamokkal, akkor en is orulok, mert nekem masok boldogsaga is nagyon fontos :)
2.
2.
mestermagyar
#1: Jól tudod. Miért hiszik még mindig azt az emberek hogy valahova jutni fog ez a technológia?! Mit tettél le az asztalra hogy te ennek ellent mondj?!


(wow, tisztára mintha való életben kommentelnék)
1.
1.
Netricho
A VR-t fikázók, és temetők érkezése várható 3...2...1...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...