Még mindig készül a Halo-tévésorozat

  • Írta: Shifty
  • 2017. július 24.
  • Cooltúra
Link másolása
Négy év telt el a Halo-tévésorozat bejelentése óta, azóta viszont semmi biztató hír nem érkezett a projekt környékéről. Időközben az Xbox Entertainment Studios is bezárt, de a munkát öröklő 343 Industries állítja, minden a legnagyobb rendben van.

Négy évvel ezelőtt még egészen más koncepció mentén képzelte el az Xbox One jövőjét a Microsoft. Az akkori Xbox One-bemutató és E3 részben arról is szólt, hogy a redmondiak saját tartalmak, sorozatok készítésébe is belevág, amelyek közül egyértelműen az élőszereplős Halo-tévésorozat tűnt az egyik legígéretesebb projektnek, már csak azért is, mert a Showtime-mal közreműködve sikerült Steven Spielberget megnyerni, aki producerként felügyelte volna a munkálatokat. A Microsoft annyira komolyan gondolta az egészet, hogy 2013-ban a 343 Industries akkori elnöke, Bonnie Ross és az ilyen jellegű feladatokat összefogó, csak ezért létrehozott Xbox Entertainment Studios akkori vezetője, a Warner Bros. és a CBS korábbi elnöke, Nancy Tellem jelentették be a Halo-sorozatot.

A leleplezés után viszont semmi előrelépés nem történt. Az Xbox One egyértelmű lemaradása a PlayStation 4-hez képest teljesen felülírta a Microsoft akkori terveit, így 2014 nyarán úgy döntöttek, bezárják az Xbox Entertainment Studiost, ami azt is jelentette, hogy Nancy Tellem és Jordan Levin elhagyták a céget. A Halo-tévésorozatot viszont látszólag nem érintette a döntés, a munkálatokat a 343 Industries örökölte meg.

Nem sokkal később megjelent a Halo: The Master Chief Collection, ami tartalmazta a Halo: Nightfall sorozatot, amit sem a rajongók, sem a kritikusok nem fogadtak túl jól. Ennek ellenére 2015-ben a 343 Industries ismételten megerősítette, hogy nincs gond a tervezett Showtime-sorozattal, annak munkálatai még most is zajlanak. Hasonló megerősítés érkezett 2016-ban is, amit a stúdió producere, Kiki Wolfkill ejtett meg, hogy aztán eljussunk 2017-hez, amikor viszont még mindig semmi kézzelfogható bizonyítékunk nincs arra, hogy valóban készül a tévésorozat.

Ezért az AR12Gaming úgy döntött, hogy miután az elmúlt időszakban több kaszát is eszközölt a Microsoft (Scalebound, Fable Legends, Project Knoxville, Project Spark és Xbox Fitness), megpróbálják kideríteni, hogy van-e esélye annak, hogy valaha megkapják a rajongók a négy éve bejelentett tévészériát.

A Microsoft sajtószóvivője egy rövid és tömör válaszban pedig megint csak annyit mondott, hogy igen, a sorozat még mindig készül, ráadásul még mindig Steven Spielberggel és a Showtime-mal együttműködve. A szóvivő hozzátette, az a céljuk, hogy olyan minőségben készítsek el a Halo-sorozatot, ami maximálisan kielégíti a rajongók igényeit is, és miután a Halo: Nightfall visszajelzései meglehetősen vegyesek voltak (ellenben a Halo 4: Forward Unto Dawnt elég jól fogatták), most azon van a 343 Industries, hogy a pozitív visszacsatolásokat felhasználva készítse el a sorozatot.

6.
6.
McDuff
Csak egy kérdésem van: ugyan kinek?
Itt megint csak felüti a fejét az MS tipikus, legtöbbször elkövetett bakija: ezzel is elkéstek, de már legalább 7 éve!
Akkor kellett volna ezt meglovagolni, amikor még a Halo egyet jelentett a Bungie-val, amikor még felfelé ívelt és nem lefele a név, amikor olyan élőszereplős előzeteseket adtak ki, hogy még annak is tátva maradt a szája, aki azt se tudta mi az, hogy Halo! Akkor megőrültek volna érte az emberek, én is. Ma már... fene se tudja, a Halo: Nightfall már ezt is elbaszta, pedig a Forward Unto Dawn-t én is szerettem és reménykedtem, hogy beindul. De már lehet akkor is késő lett volna.
5.
5.
kopic
#3: Kapni nem igen fogok, mert rengeteg más rajongó is ugyanezt gondolja.:)
alapból a játék egész marketingje atbaxas volt már a legelső trailertol kezdve, mer úgy harangozták be, hogy Chief áruló lett ezért Lockenak el kell intéznie, meg minden idők legnagyobb hajszajat látjuk majd, de ebből semmit nem kaptunk csak egy nagy katyvaszt, nulla karakterekkel.
Ja és Legendaryn meg mindig nem birtam vegignyomni, talán majd egyszer.
3.
3.
Darksiders84
#1: Ajjaj erre fogsz kapni de amúgy nekem is ez a véleményem emlékszem hogy vártam az új ötödik részt ami olyan semmilyen lett hogy már nem is emlékszem rá a régiekre.pedig tisztán de lepontozni nem merték ugyebár mert Halo.
2.
2.
frankdelgado
Egy rohanàs volt, se füle, se farka. Még 360 on jàtszottam a fogkefés halot, nekem eddig az volt a legjobb (igaz 2-3 kimaradt). Az 5 öt nem tudom min jàtszottam...;)
1.
1.
kopic
Vicc, amit csinálnak. En semmi biztatott nem várok a sorozattol ennyi év után.
Annak meg jobban tudnék örülni ha a 343-n belül átszervezések lennenek, (kezdetnek repulhetne Bonnie Ross, és visszahozhatnak Marty O Donnelt) mert a Halo 5 egyértelműen a sorozat leggyengébb része lett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...