Tízéves a The Witcher-sorozat

  • Írta: Shifty
  • 2017. szeptember 4.
  • Hír
Link másolása
Hihetetlen, hogy repül az idő. Mintha csak ma lett volna, amikor először bújhattunk Ríviai Geralt bőrébe, akivel az elmúlt egy évtized során rengeteg csodás kalandot élhettünk át. Boldog születésnapot!

Bár a CD Projekt RED minden erőforrását a Cyberpunk 2077, valamint az időközben rengeteg új ötlettel és hamarosan egyjátékos kampánnyal kibővülő Gwent viszi el, azért a rajongók titkon remélik, hogy lesz még lehetőségük viszontlátni Geraltot, aki tulajdonképpen igazi A-ligás csapatot csinált a lengyel stúdióból.

A három teljes részt és számos kiegészítőt megélt videojáték-sorozat ebben a hónapban ünnepli tizedik születésnapját, a CD Projekt pedig a tőle megszokott módon ünnepli ezt a jubileumot:

72.
72.
#71: Csak itt épp az a szitu, hogy a helyzet becsapós. Segíts egyszer Iorveth-nek és meglátod, hogy az a lore szerinti igazi út. Nem viccelek.
71.
71.
Ooorky
#70: Kizárt dolog, hogy én egy Mókus kutyának segítsek. ☺
Pont ez tetszik a Witcher világában, hogy mindenkinek céljai vannak és azokkal vagy tud azonosulni valaki vagy nem.
70.
70.
#69: Én nem mondom, hogy a Witcher 2 a csúcs lett volna, de azt igen, hogy mindenképp egy nagyon jó és emlékezetes játék volt. Bár én alapból nem vagyok egy open world huszár, körülbelül csak a W3 tetszik, mint ow játék, de az más is mint a többi. A W2 és 3 állandó ikonok az asztalomon. Ráadásul, ha a W2-t csak egyszer vitted végig, akkor melegen ajánlom, hogy állj neki másodszorra is és ahol dönteni lehet, hogy Roche-al, vagy Iorveth-el mész, válaszd a másikat. A fél játékot mintha kicserélték volna.
69.
69.
Ooorky
Úgy látszik egyedül vagyok a véleményemmel, hogy a 2 volt a csúcs.
Csőjáték jelleg miatt iszonyatosan kidolgozott sztori, epikus momentumok, mint a játék eleji ostrom, szerethető/utálható karakterek tömkelege... + nem lehet két kardsuhintás között némi törpebogyó szörpöt lehörpinteni instant gyógyulásért.
Három nyitottságával számomra elveszett valami... Persze kiváló játék a maga stílusában, nem véletlenül vettem meg Expansion Pass-ostól anno.
66.
66.
Zoli0507
#59: Nem, az èn "problèmàm" ott kezdődött hogy ezt mièrt itt kell? Van olyan topic, cikk hogy Witcher 3 teszt. Szerintem a jàtèk megjelenèsètől màr eltelt pàr èv. Gondolom màr mindenki leìrta 68milliòszor a vèlemènyèt.
Erre a CDPRed csinàl egy kedves videòt a "rajongòknak" ès valakinek muszàj hogy remegjen a keze ès "dehàt èn csak ennyit ìrtam, dehàt èn csak megjegyeztem" cìmszavakkal valami negatìvumot be kell hogy ìrjon mert ha nem, ott hal szörnyet.

Itt a forumon megtekinthetőek: "ami nem repeszt 60-al arra rà se nèzek", "60fps alatt màr harapok", "30fps-nel màr agyfaszt lehet kapni",..... ìgy hirtelen ez a 3hozzàszòlàs ugrott be, de ha szemezgetnèk kicsit talàlnèk elèg sok gyönygyszemet, miòta olvasom a forumot.- deee persze èn csak ùgy a kisujjambòl szopom ki hogy ràsüssem.
59.
59.
delphijos
#57: Én sem nagyon értem miről beszélsz. Ha valaki igényli a nagyobb felbontást / fps-t , arra kb. azt sütöd rá hogy CSAK EZ érdekli. Aztán ez a gamer / játékos szöveg is izzadtságszagú. Ki nem állhatom azt az érvelést hogy ha valaki egy más által favorizált játéknál bármilyen negatívumot felhoz, akkor az "nem igazi játékos" , "hülye hozzá" , meg "nem érti a játékot". Pont az a baj hogy "leszarod" a hibákat. Az hogy az ember felülemelkedik rajtuk az rendben van, de ha leszarod, akkor pont ezért idegesít annyira hogy mást meg esetleg zavar. Ezer éve játszom , nekem is vannak kedvenceim, de nem hiszem hogy ahhoz valaki "gamer" legyen ilyen színte vallásos fanatikusság kell. Olyan viták vannak néha egy-egy játéknál mintha a Bibliát kritizálná valaki a Pápának....
41.
41.
delphijos
#24: A tényszerűség kedvéért volt idő amikor még akár egy golfjátéknál is fel lett hozva a Witcher 3 hogy mennyivel jobb. Másrészt, még az is lehet hogy Seggeszkiről van szó, de a szerencsétlen ennyit írt:

"Ez a 2 játék olyan, amik közül nem akarok választani, hogy melyik a jobb, hanem amíg az időm engedi, tolom mindkettőt!"

Tényleg ezen kellett itt kiverni a palávert ? Meg vagy 20 kommenten keresztül hisztériázni ?
40.
40.
Zoli0507
Tènyleg muszàj ezt?
A Horizon làtvànyvilàga egyszerűen epic. Mai jatekokat nèzve egy szemkàpraztatò gyöngyszem. A Horizon nullàròl indult mìg a Witcher 3-nak màr megvolt a vilàga nem a nullàròl kezdtèk ìgy több időt tudtak fektetni a törtènetbe, arc animàciòkba....az audio vilàgba....stb, nem mellesleg tapasztalt fejlesztőkröl beszelünk a maga műfajàban.
Teljesen felesleges összehasonlìtani a kettőt.

A Witcher 3 a szeria megkoronàzàsa lett, azok is beleszerettek, megszerettèk a szereplőket akik az első kettővel nem is jàtszottak. A vilàga pedig plusz ràtesz 100lapàttal, legalàbbis az euròpaiaknak. Annyira emberközeli, annyira a mi "kultùrànk" vagy èpp mùltunk hogy sokkal könnyebben lehet azonosulni vele. Szàmomra egy hibàtlan jàtèk a hibàival együtt. Ezen a kedves videòn amùgy kicsit elèrzèkenyültem, szòval ùjra elővettem a Witchert.

Hogy ha a Horizonnak lesz folytatàsa, meglàtjuk hogy a harmadik rèszre ők is mèrföldkövet fognak-e felallìtani vagy mint a Killzone-ba belefàsulnak. Èn Aloy-t is megszerettem, nagyon eltalàltàk hogy emberközeli ès könnyen megszerethető legyen.
Ami viszont az èrzelmi oldalt èrinti, mèg sokat kell rajta dolgozniuk (aa jàtek eleje viszont zseniàlis lett ilyen szempontbòl, szàmomra ott volt a "fordulòpont", ha nem tudott volna a jàtèk az elejèn èrzelmet kivàltani belőlelem szerintem nem ìgy irnèk ròla)
38.
38.
PaprikaJancsi
#37: De az a vicc, hogy még nem is azt írta, hogy nem tetszik neki, csak, hogy nincs egy szinten. Ami igaz is :)
34.
34.
Juha
#33: Vagy talán azért mert jobb? :-)
30.
30.
ADMlN
#21: Én kérek elnézést, azt hittem egy játékért lehet úgy rajongani, hogy közben a többit nem sajnálom le. Tévedtem, bocsi.
29.
29.
Zoli0507
Hihetetlenek a sràcok. Amit ez a jàtèk nyùjtott azt szerintem soha nem lehet elfelejteni. Legalàbbis èn nem fogom. Vasàrnaponkènt a fő sztorit kellett vinnem mert az egèsz csalàd nèzte XD.
27.
27.
Gykrizsi
Egy újabb cikk, aminél megint csak Horizon és áncsártid vita megy. Komolyan, ezt kéne moderálni. Kérem, térjünk vissza a témához.
26.
26.
KaktuszPingvin
#25: Teljesen egyetértek. Mindkettőt imádtam, egyiken sem unatkoztam egyy percet sem.
24.
24.
frankdelgado
Az àncsàrtid és a HZD bàrmelyik hir alà odafér. Az viszonyítàsi alap.
21.
21.
PaprikaJancsi
Álljunk csak meg! Már az is baj, ha egy Witcher hír alatt, Witcher rajongók kommentelnek ? XD
20.
20.
crytek
Semmi ajándék? Minimum a steam-es összekötni gog-al a gogconnect által....erre se tartják a vásárlóikat a szemetek
18.
18.
hadzsime
#17: Az 14, 13 akart lenni szerintem :)
17.
17.
ADMlN
#14, 15: Metacritic-en 4 pont különbség van a két játék között, nem tudom mit kell ezen vergődni. Ez a Witcher elitizmus már kezd fárasztó lenni...
16.
16.
mephi
Valamikor nyár elején olvastam ki a Witcher könyveket, nyár végére végeztem a Witcher 3-mal és a két kiegészítőjével. Mindezt azért, mert még valamikor tavasszal kipróbáltam a GWENT-tet, ami egyből beszívott, a HS mellette elvesztegetett időnek tűnt.
Szóval tudnak valamit ezek a srácok, mert a GWENT-et is akkor szívvel csinálják, hogy öröm leülni a játék elé.
15.
15.
hadzsime
Baszki én teljesen meghatódtam.
10.
10.
Gykrizsi
Én elmorzsoltam egy könnycseppet. Amúgy nagy +1 azureknightnak
9.
9.
azureknight0715
Na én ezt szeretem bennük. Egyesek csak szimplán csinálnak egy montázs videot, vagy egy kiírást hogy köszi 10 évesek elttünk. Nem ők csináltak egy teljesen új videot a karakterekkel, ami eszméletlenre sikerült mint eddig minden náluk. :D Köszönöm!
4.
4.
user101
Ez a fajta hozzáállás és elhivatottság ha csak a studiók felében meglenne a világ legjobb dolga lenne játékosnak lenni. Így sem rossz, de bakker ezt mindent visz, teljesen meghatódtam... Ja és srácok szívesen és én is köszönöm! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...