Több mint 2 milliárd dollárt ér a CD Projekt RED

  • Írta: fojesz
  • 2017. szeptember 7.
  • Biznisz
Link másolása
Alaposan kinőtte magát a The Witcher-játékok fejlesztőcsapata, a cég most már több mint 2 milliárd dollárt ér. Ebben az az igazán durva, hogy a lengyelek egy év alatt duplázták meg az értéküket.

Közzétette a CD Projekt RED az aktuális pénzügyi helyzetjelentését: az év első felére 71,52 millió dollár árbevételt és 40,2 millió dollár nyereséget könyvelt el a lengyel cég. A számok egyébként elmaradnak a tavalyi év hasonló időszakához képest, de most nem is volt friss megjelenése a srácoknak.

Az eredményeket ennek megfelelően még mindig a The Witcher III és annak kiegészítői, illetve a GOG.com eladásai hajtják - az üzlet már több mint 2100 játékot tudhat maga mögött. Emellett a Gwent is jól teljesít, a csapat most épp azon van, hogy a népszerű eSportok közé tornássza a címet, és hogy Kínában is meg tudja vetni a lábát vele. Emiatt egy sanghaji irodát is nyitottak.

Az üzleti jelentésből a cég értékére is fény derült, a beszámoló szerint a CD Projekt RED már 2,3 milliárd dollárt ér, ami annak fényében különösen érdekes, hogy tavaly augusztusban sikerült átlépniük az 1 milliárdos mérföldkövet.

34.
34.
Juha
#33: Ráadásul a poénok is jobban ütöttek nálunk szerintem, már a 3 bejelentésekor is az volt az egyik fő "feature", hogy a Witcher-ek mostmár képesek UGRANI!!!
33.
33.
Zoli0507
#32: Az hogy mi fàn terem a dinnye azt szerintem csak akkor tudhatja az ember ha vègig visz egy jàtèkot(kivètel ha az elejètől kezdve òtvar szar XD ). Viszont hogy Neked nem jön àt vagy egyszerűen nem a te vilàgod azt alàìrom nem vagyunk egyformàk.
Amit viszont a kèszìtők nyilatkoztak, nos szàmomra maximàlis megvalòsìtottàk ès àt is tudtàk azt adni.
32.
32.
Yanez
#31: Több mint 10 órát toltam. Tudom, a Witcherben ez nem sok, de azért már bőven elegendő ahhoz, hogy lássam mi fán terem a dinnye.
31.
31.
Zoli0507
#24: Nem azt mondtam hogy valòsàg. Az atmoszfèràja egy èletèrzèst ad àt, emlèkeztet rà. Legalàbbis szàmomra.
Egyèbkènt honnan tudod hogy semmi köze hozzà mikor ki se jàtszodtad ;)-
30.
30.
user101
Minden tiszteletem a srácoké, az összes hátszelükkel együtt is ( kelet európai rezsi, állami támogatás ), de az a szeretet amivel a játékokat készítik ... példa értékű ! Hail to the King!
26.
26.
Duken
Ráadásul a napokban jön a ps pro patch ami által 4k-ban gyönyörködhetem benne az újjonan vett ks9000 tévécskémen, faxa lenne ha hdr-t is támogatna a game, bár így is aláz a látványvilága.
24.
24.
Yanez
#21: Volt részem falusi életben is, és imádtam!!! Viszont ennek semmi köze a játékhoz. Ez akkoris csak egy game, nem a valóság.
23.
23.
Zoli0507
#22: A blood and wine dlc nekem egyszerűen epic. Èn nem is mertem feltètelezni hogy egy dlc ilyen minősègű lesz.

Amùgy annyit nevetni, megbotrànkozni, dühösnek lenni, együtt èrezni,.........stb nem is gondoltam volna hogy egy jàtèk ilyen hatàssal is lehet az emberre.

Igen azt tudom hogy lezarult a Witcher sorozat de nem elkèpzelhetetlen hogy vissza tèrnek a vilàgàba. Csak annyit ìrtam, hogy nàlam Wither 4=előrendelès.
22.
22.
kastorhun
#20: Hozzá szeretnék szólni hogy ennyire remek, tartalmas dlc-ket nagyon ritkán csinál a játékipar.
Ők azt mondták hogy Witcher 4 (nagy valószínűséggel) nem lesz, de a világba valószínűleg vissza fogunk még térni.
21.
21.
Zoli0507
#16: Ez nem filmes hanem realistic ;)-. XD
"Kàr"(kèpletesen szòlva) hogy gyermek korodban nem volt rèszed falusi èletben. Ha csak gyerekkènt megìzlelted volna azt a közeget, èletvitelt, eletformàt akkor egèszen màs szemmel nèznèd. En vsrosi gyerek vagyok de a gyerek korom nagyrèszèt, (nyariszünet......hetvègèk) falun töltöttem a nagyszülőknèl.

Szàmomra azt az èletèrzèst hozta vissza a Witcher. Vilàgàval, zenèjèvel, atmoszfèràjàval, ÈÈÈÈÈÈSSSS AZ AUDIO VILÀGÀVAL!!!
19.
19.
Buggy
#16: Olvasd el a könyveket sokat segít abban, hogy jobban elmerülj a világban. Amikor megjelent engem sem vonzott, de amikor már mindenki mondta, hogy milyen jó, akkor utánanéztem és mivel nem játszottam az előző részekkel, ezért elolvastam a könyveket, így kaptam kedvet az egészhez. Az első könyv struktúrája nem lineáris és nehezebben olvastatja magát, de a többi kötet már nagyon olvastatja magát és nagyon izgalmas.
17.
17.
hadzsime
#11: Hogy húztad ki eddig? :D
Mikor én mondtam valakinek, hogy nem láttam a Keresztapát majd lekapták a fejem.
A Family Guy-ban is van egy ilyen jelenet: https://www.youtube.com/watch?v=0pnwE_Oy5WI
16.
16.
Yanez
#13: Na így már van értelme! :) Viszont Machiavellivel is egyetértek, mert abban is van némi ráció. Ennek ellenére nekem pl pont a világával volt bajom. Hiányzott belőle az a "filmes" köntös, amitől jobban beleélhettem volna magam, bár ezzel most nem sokan fognak egyetérteni velem.
13.
13.
Buggy
#9: Szerintem benne van egy kicsit az is, hogy akkor jelent meg a játék, amikor a közhangulat már nagyon fel volt perzselve a nagy kiadók és az AAA címek ellen (Természetesen jogosan: a rengeteg mikrotranzakció AAA címekben; dlc politika; kamu trailer;bugos indítás stb.) Akkor jött a Witcher 3 mindezek nélkül, ráadásul egy valóban tartalmas igényes játékkal változatos questekkel és mellékküldetésekkel. A játékos így jóval magasabbra értékelik, mert értéket képvisel nem csak maga a játék, hanem a hozzáállás is. Remélem átjön a mondandóm :D
12.
12.
Machiavelli
#9: Gondolom itt Európában azért mert olyan kelet európais hangulata van a másik dolog pedíg , hihető a világa mert szinte a legutolsó kis fű szálnak is sztorija van. A harmadik dolog a grafika és animációk, és a zene. Meg na, úgy az egész játék nagyon egyben van és azért nem csoda, hogy a mostani játék felhozatal mellett mindenki isteníti.
11.
11.
Yanez
#10: Én nem láttam a Keresztapát, pedig kis túlzással filmbuzi vagyok. :)
10.
10.
hadzsime
#8: Szerintem ebben a közösségben ez olyan mintha egy filmbuzinak azt mondanád, hogy nem láttad a Keresztapát :D
Viccet félretéve: nem gáz, nem tetszhet mindenkinek a játék.
9.
9.
Yanez
#8: Az nem. Az én esetem sokkal gázabb, mert én játszottam vele, de abbahagytam, mert nem tetszett. Sőt, azt is hozzáteszem, hogy bár nekem nem jött be, azért nem vagyok vak, és látom mitől nevezik jónak. Azt viszont soha nem értem meg, hogy mitől tartják a jónál is jobbnak, de ez csak az én magánvéleményem.
8.
8.
kopic
Az nagyon gáz ha én meg nem játszottam a W3-al ?
1.
1.
kastorhun
Megérdemlik, ők állnak hozzá legjobban a játékiparhoz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...