A PUBG alkotói nem örülnek a Fortnite új módjának

  • Írta: zoenn
  • 2017. szeptember 23.
  • Érdekesség
Link másolása
A PlayerUnknown’s Battlegrounds fejlesztője aggodalmát fejezte ki a Fortnite Battle Royale módjával kapcsolatban. A százfős túlélőmód rengeteg hasonlóságot mutat a Steam aktuális slágerjátékával. A Bluehole további lépéseket fontolgat.

A Fortnite vadonatúj, amúgy hamarosan ingyenessé váló Battle Royale módja 100 játékost támogat. Egy hatalmas térképen kell életben maradnunk úgy, hogy a riválisokat mind egy szálig elintézzük, miközben épületeket húzunk fel és nyersanyagot gyűjtünk. A játékmód nagyon hasonlít a PlayerUnknown’s Battlegroundsra.

A Bluehole producere, Chang Han Kim egy közleményben fejezte ki az aggodalmát az Epic Games játékával kapcsolatban. A PUBG fejlesztése során folyamatosan kapcsolatban álltak a stúdióval, lévén az Unreal Engine 4-et licencelték hozzá. Miután a közösség visszajelzéseire alapozva megvizsgálták a Fortnite Battle Royale módját, arra a következtetésre jutottak, hogy az Epic egyszerűen lemásolta a PUBG-élményt.

A hasonlóságok kiterjednek a játék struktúrájára, az alapvető játékmenetre, de még a felhasználói felületre is. Sőt, a Bluehole azt is nehezményezi, hogy a játékmód népszerűsítésekor az Epic kimondottan a PUBG-re hivatkozik. A srácok erre nem adtak engedélyt és nem érzik helyesnek.

A Bluehole mostanáig csendben figyelte az eseményeket, de "további lépéseket tervez". Ebből arra következtethetünk, hogy jogi útra is terelődhet a vita. Az Epic egyelőre nem reagált a vádakra.

33.
33.
TDavid22
Most játszom vele és teljesen ingyenes! nem kell hozzá megvenni az early-t (legalábbis xbox-on)
Hatalmas!
25.
25.
delphijos
Nem szoktam "összeesküvés elméletekkel" foglalkozni, de ez azért szemet szúrt:

PoénFüggő:
"Mert ez egy trágya, az első 10 percben megint játszhatatlan a lagg miatt."

Kunhalmi Gábor:
"a játék első 10 perce szinte játszhatatlan a lagg miatt."

Oké, mindenki érti hogy milyen sz@r ez a játék, de nem unalmas két account-ról is folyamatosan ezt nyomatni ?

23.
23.
user101
Várjunk ! A Fortnite ingyenes lesz és a BR-mód már most is az ?! Akkor most két legyet egy csapásra: resszkess Valve, oda a Team Fortress-ed ! :DDD
21.
21.
logic5
Akárhány videót néztem, engem nem fogott meg a PUBG "élmény"... Lehet én vagy retard, de engem abszolút nem mozgat! Ezek után, meg már csak azért sem.
17.
17.
Kalácsképű
#14: Nem tudjak felvenni a kesztyut. A tudas hianyzik, ez tisztan lathato, keptelenek befejezni amit elkezdtek.
Azon csodalkozok, hogy csak most kezdik beelozni oket masok.
16.
16.
Necreon
#15: Próbálkoztam a Paragon-al de az egész kártya rendszer meg hogy SEMMIT nem tudok kiválasztani a menükben level 1-en (első képesség vagy valami) akármit nyomok nálam azonnal kukába küldte.

Aztán még kétszer ugyanígy egy hónapos eltéréssel.
15.
15.
GODL1KE
Ghostwar- nekem jobban adja bár a fortnite-ra is ránézek majd. Ha annyira jó lesz mint a Paragon akkor beteszem a játékaim közé. PUBG is igéretes de a sok bug miatt engem felQr-na.
14.
14.
Necreon
Pontosan erről beszéltem a cikkemben (ld. oldalt). A sikere műfajteremtővé fogja tenni, akkor is ha technikailag nem ez az első, de a DotA is megelőzte a League-et még is a League-et tartjuk számon műfajteremtőként, mert attól robbant fel a piac és kezdte mindenki másolni. Pontosan ez lesz ezzel is.

Ahelyett hogy megértenék hogy működik a szabad piac (nem mint ha levédették volna a battle royale műfajt, vagy ha tették volna is lenne millió kiskapu körülötte), ilyen pitiáner irigykedő nyilatkozatokat tesznek. Ha másért nem hát azért mert érzik hogy szorulni fog a hurok, 1 év múlva tömegesen mások jobb minőségben, jobb optimalizációval, több platformra fognak elkészülni a saját battle royale-ukkal, még az is lehet hogy teljesen ingyenes formában.

Fel kéne venni a kesztyűt kedves PUBG, nem toporzékolni mint egy óvodás!
12.
12.
Banderas
Ezzel az erővel az összes kiadó pereskedhetne a többivel! Minden fele játék stílusba . Kicsit elszaladt velük a ló a hirtelen jött siker miatt. Ne értsetek félre nem fikazom se a játékot se a fejleszt őket . Mert szerintem ok se gondoltak hogy bankot fognak robbantani de össze jött nekik és ezért jár a pacsi . De ok meg sehol nem voltak mikor az Epik már reges rég epikus is volt már .
10.
10.
markoci555
Ez olyasmi mint az overwatch és paladin (azt hiszem az az), ott se volt per remélem jól gondolom. Azért mert baromság lenne.
9.
9.
Blazkowicz
Mert a PUBG mennyire eredeti ötlet? Nem ez az első ilyen játék...
8.
8.
latis666
Persze tökéletesen nem illik lemásolni de azért gondolom a PUBG sem fizetett az ötletért a battle royal film készítőinek. Szóval felesleges fehaborodni. Jobbat kell csinálni és akkor azzal fog játszani a tömeg
7.
7.
imchristailor
#6: És akkor mi bajod van vele, ha örül, hogy ingyenes.
6.
6.
kopic
#5: Örül a szád hogy nem kell kiadnod azt a pár dolcsit, mi ?
5.
5.
crytek
A Fortnite legalább ingyenes lesz :)
4.
4.
Terawatt
#2: Dayz és a H1Z1-hez is ő csinálta a battle royale modot. :)
3.
3.
hadzsime
Kár, a videók alapján a Fortnite jobbnak tűnt mint a PUBG, ráadásul ingyen.
2.
2.
Stranger
Azért a Fortnite csapatában is megvan minden amit utálni lehet az egymást másoló fejlesztőkben/kiadókban. Csinálni akartak egy trendi Minecraft 2.0-t, csak mire kész lettek kiment a divatból. Jött a PUBG divat, hát gyorsan megcsinálták azt is.

A PUBG "atyja" a másik véglet. Szerinte hogy működnek a "klónok"? Ráadásul ott van a DayZ, H1Z1 úgy csinálnak mintha annyira más lenne a PUBG.

Egyébként a Fortnite módja sokkal hangulatosabbnak tűnik, szerintem okkal félnek tőle.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...