A PUBG alkotói nem örülnek a Fortnite új módjának

  • Írta: zoenn
  • 2017. szeptember 23.
  • Érdekesség
A PlayerUnknown’s Battlegrounds fejlesztője aggodalmát fejezte ki a Fortnite Battle Royale módjával kapcsolatban. A százfős túlélőmód rengeteg hasonlóságot mutat a Steam aktuális slágerjátékával. A Bluehole további lépéseket fontolgat.

A Fortnite vadonatúj, amúgy hamarosan ingyenessé váló Battle Royale módja 100 játékost támogat. Egy hatalmas térképen kell életben maradnunk úgy, hogy a riválisokat mind egy szálig elintézzük, miközben épületeket húzunk fel és nyersanyagot gyűjtünk. A játékmód nagyon hasonlít a PlayerUnknown’s Battlegroundsra.

A Bluehole producere, Chang Han Kim egy közleményben fejezte ki az aggodalmát az Epic Games játékával kapcsolatban. A PUBG fejlesztése során folyamatosan kapcsolatban álltak a stúdióval, lévén az Unreal Engine 4-et licencelték hozzá. Miután a közösség visszajelzéseire alapozva megvizsgálták a Fortnite Battle Royale módját, arra a következtetésre jutottak, hogy az Epic egyszerűen lemásolta a PUBG-élményt.

A hasonlóságok kiterjednek a játék struktúrájára, az alapvető játékmenetre, de még a felhasználói felületre is. Sőt, a Bluehole azt is nehezményezi, hogy a játékmód népszerűsítésekor az Epic kimondottan a PUBG-re hivatkozik. A srácok erre nem adtak engedélyt és nem érzik helyesnek.

A Bluehole mostanáig csendben figyelte az eseményeket, de "további lépéseket tervez". Ebből arra következtethetünk, hogy jogi útra is terelődhet a vita. Az Epic egyelőre nem reagált a vádakra.

Junior projektvezetőt keres a HWSW
Építsük együtt a Birodalmat! Egyetemistákat várunk részmunkaidőre, rugalmas munkabeosztással.
33.
TDavid22
Most játszom vele és teljesen ingyenes! nem kell hozzá megvenni az early-t (legalábbis xbox-on)
Hatalmas!
32.
Fakjee
#31: Ki hitte volna hogy reagálni fogsz?:)
Tehát újra: Nem vagyok megsértődve, ellenben veled,és nem a két naponta 20 sorról van szó hanem a 3 aktív regedről. Kéne egy pszihomókusneked.:)
31.
Pacsirta
#30: Mégis reagálok. Össze foglalom: te meg vagy sértődve, ha leírják a sz@rról, hogy sz@r. De sebaj elfogadjuk, nyugodtan meg lehetsz sértődvbe, nem zavar senkit sem. És persze majd mindjárt csak az jöhet ide és csak az írhat véleményt aki el van ájúlva. M?icsoda elme vagy . Grat. A logikádra az a gondolkodásmód is súlyos csapást mér, hogy azt feltételéezed, hogy két naponta 20 sor leírása kizárja egy ember életéből a barátokat, a barátnőt , esetleg feleséget illetve a magán életet. Jót nevettem, ne hagyd abba...
30.
Fakjee
#29: Mi lenne ha fognád mindhárom regedet és eltakarodnál valahova ahol érdekel is a folyamatos fikázásod a PUGB-ről és a többi neked nem tetsző dologról?:)
Nem jól emlékszel egyébként, de nekem is feltünt hogy igencsak ugyan azt fújod ugyan azokkal a szavakkal és irományokkal.:)
Mondtam már,ezért kár volt regelni. :)

Sértettet pugb hír alatt? Pont ezzel árulod el magadat te szerencsétlen. Ugyan ezt kaptam meg Kunhalmitól és poénfüggőtől is ugyan ezekkel a szavakkal,miközben ha csak 1 másodpercre vetted volna a fáradtságot látnád nincs mire megsértődnöm lévén lehordtam a játékot XY hír alatt pár hete és refundoltam is, vagyis szerintem is szar. De nem fogom itt minden egyes hír alatt már külön regeket gyártva hosszú hosszú sorokban leírni hogy ez egy szar. Kérdeztem már, ennyire nincs magánéleted? Nincsenek barátaid? Nincs nő? Bár mondjuk ezzel a mentalitással egy pszichiátriát tudnék elképzelni, oda való aki ennyire erőszakosan regeket gyártva járkál fel az oldalakra ahol gyenge a moderáció és nem bánnak el vele az első mondata után.:)
29.
Pacsirta
#28: Szerintem itt senki nem rágott senki szájába semmit. Az enyémbe biztosan nem, maximum, te aki minden pubge hír alatt elmondod, hogy mennyire meg vagy sértve, hogy valaki leírja a sz@rról, hogy egy sz@r. Amiről te beszélsz, pontosan ugyanazt csinálod, játszod itt a sértettet minden pubge híralatt. Ugyan úgy borítékolható a jelenlééted minden ilyen hírnél, úgyhogy nem tudom minek játszodmeg magad. Azt meg végképp nem tudom, hogy honnan tudod, hogy ki játszott és ki nem játszott a gémmel. És ha jól emlékszem, te vagy az aki állandóan összeesküvés elméleteket gyárt, meg plusz accuntokat amivel alázni próbál másokat. Ha kicsit jobban bele gondolunk, a te eseted súlyosabb is. Nem kell a válasz alázás, reagálni nem fogok. Jó estét!
28.
Fakjee
#27: Nem, én is leírtam ne jött be. Refundoltam. Nem járok be állandóan a pugb hírek alá hogy újra és újra leírjam erőszakosan hogy szar főként nem azt hazudva hogy játszom vele, és kínlódjak vele miközben szarnak tartom. Ez a fikázás. Minek foglalkozik vele ha ennyire szar? Minek játszik vele ha ennyire szar? Miért nem refundolta ha ennyire szar? Miért kell minden hír alatt ugyan annak a pár madárnak újra és újra erőszakosan az emberek szájába rágni hogy szar?
27.
Pacsirta
#26: Szóval ha a sz@rról kimondják, hogy sz@r, akkor az fikázás? Értem én.
26.
Fakjee
#25: Ő nem unja de persze szinte minden pubg hír alatt ott van ez a "két" madár fikázni, tökvéletlenül ugyanazzal a stílussal.
25.
delphijos
Nem szoktam "összeesküvés elméletekkel" foglalkozni, de ez azért szemet szúrt:

PoénFüggő:
"Mert ez egy trágya, az első 10 percben megint játszhatatlan a lagg miatt."

Kunhalmi Gábor:
"a játék első 10 perce szinte játszhatatlan a lagg miatt."

Oké, mindenki érti hogy milyen sz@r ez a játék, de nem unalmas két account-ról is folyamatosan ezt nyomatni ?

23.
user101
Várjunk ! A Fortnite ingyenes lesz és a BR-mód már most is az ?! Akkor most két legyet egy csapásra: resszkess Valve, oda a Team Fortress-ed ! :DDD
21.
logic5
Akárhány videót néztem, engem nem fogott meg a PUBG "élmény"... Lehet én vagy retard, de engem abszolút nem mozgat! Ezek után, meg már csak azért sem.
18.
shooter1234
#13: És a slusszpoén az hogy az UT meg az epic játéka, úgyhogy ilyen alapon ők is perelhetnék a bluehole -t, mondván hogy a játékuk hasonlít az egyik játékukban lévő játékmódra. :D.
17.
Kalácsképű
#14: Nem tudjak felvenni a kesztyut. A tudas hianyzik, ez tisztan lathato, keptelenek befejezni amit elkezdtek.
Azon csodalkozok, hogy csak most kezdik beelozni oket masok.
16.
Necreon
#15: Próbálkoztam a Paragon-al de az egész kártya rendszer meg hogy SEMMIT nem tudok kiválasztani a menükben level 1-en (első képesség vagy valami) akármit nyomok nálam azonnal kukába küldte.

Aztán még kétszer ugyanígy egy hónapos eltéréssel.
15.
GODL1KE
Ghostwar- nekem jobban adja bár a fortnite-ra is ránézek majd. Ha annyira jó lesz mint a Paragon akkor beteszem a játékaim közé. PUBG is igéretes de a sok bug miatt engem felQr-na.
14.
Necreon
Pontosan erről beszéltem a cikkemben (ld. oldalt). A sikere műfajteremtővé fogja tenni, akkor is ha technikailag nem ez az első, de a DotA is megelőzte a League-et még is a League-et tartjuk számon műfajteremtőként, mert attól robbant fel a piac és kezdte mindenki másolni. Pontosan ez lesz ezzel is.

Ahelyett hogy megértenék hogy működik a szabad piac (nem mint ha levédették volna a battle royale műfajt, vagy ha tették volna is lenne millió kiskapu körülötte), ilyen pitiáner irigykedő nyilatkozatokat tesznek. Ha másért nem hát azért mert érzik hogy szorulni fog a hurok, 1 év múlva tömegesen mások jobb minőségben, jobb optimalizációval, több platformra fognak elkészülni a saját battle royale-ukkal, még az is lehet hogy teljesen ingyenes formában.

Fel kéne venni a kesztyűt kedves PUBG, nem toporzékolni mint egy óvodás!
13.
kindzsal
Jobbat kell csinalni, tele van a piac ugyanolyan vagy nagyon hasonlo jatekokkal (DOTA/LOL pl.). A csak '1 maradhat" mar a regi UTben is benne volt (last man standing), nyilvan a kornak megfelelo kivitelezessel. Ez a foszer is csak egy meglevo otletet gondolt tovabb, szerintem is kicsit magas lorol osztja most az okossagot.
12.
Banderas
Ezzel az erővel az összes kiadó pereskedhetne a többivel! Minden fele játék stílusba . Kicsit elszaladt velük a ló a hirtelen jött siker miatt. Ne értsetek félre nem fikazom se a játékot se a fejleszt őket . Mert szerintem ok se gondoltak hogy bankot fognak robbantani de össze jött nekik és ezért jár a pacsi . De ok meg sehol nem voltak mikor az Epik már reges rég epikus is volt már .
11.
Pacsirta
Minden estre annyit elértek a Fortniutel, hogy ha ránézek a játékra akkor nem kap el a hányinger. Ízlésesen van megcsinálva. Az meg, hogy a Bluehole meg van sértődve, meg ki a francot érdekel.
10.
markoci555
Ez olyasmi mint az overwatch és paladin (azt hiszem az az), ott se volt per remélem jól gondolom. Azért mert baromság lenne.
9.
Blazkowicz
Mert a PUBG mennyire eredeti ötlet? Nem ez az első ilyen játék...
8.
latis666
Persze tökéletesen nem illik lemásolni de azért gondolom a PUBG sem fizetett az ötletért a battle royal film készítőinek. Szóval felesleges fehaborodni. Jobbat kell csinálni és akkor azzal fog játszani a tömeg
7.
imchristailor
#6: És akkor mi bajod van vele, ha örül, hogy ingyenes.
6.
kopic
#5: Örül a szád hogy nem kell kiadnod azt a pár dolcsit, mi ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...