AMD-vas hajtja az Atariboxot

  • Írta: fojesz
  • 2017. szeptember 26.
  • Hardver
Link másolása
Újabb részletek láttak napvilágot a masináról, amellyel az Atari visszatérne a hardverbizniszbe. Az Atariboxot AMD-vas hajtja majd, és már azt is tudjuk, hogy Linuxot kap operációs rendszerként.

Teljes PC-élmény a tévéken - röviden így jellemzi az Atari a legújabb masináját, amellyel a nosztalgiázni vágyó rajongóit és az újoncokat is megcélozná a vállalat. Az Atariboxról még a nyár folyamán hullott le a lepel, a cég először az E3-on jelentette be, hogy visszatérne a hardverpiacra, később pedig az első képek társaságában beszélt is róla egy keveset.

Habár a teljes leleplezésre valószínűleg az ősz folyamán rajtoló crowdfunding-kampány apropóján kerül sor, az imént újabb részletek láttak napvilágot a gépről. Az Atari friss hírlevele szerint az Atariboxot egyedi AMD-processzor hajtja majd egy Radeon GPU társaságában, és az is kiderült, hogy Linux fut rajta.

Ennek a döntésnek hála nemcsak az előretelepített Atari-klasszikusokkal játszhatunk majd rajta, hanem a más platformokon vásárolt (Linux-kompatibilis) játékok is futtathatók lesznek az Atariboxon. Emellett böngészhetünk és mozizhatunk is a géppel, továbbá testre is szabhatjuk az operációs rendszer kezelőfelületét, ha úgy tartja kedvünk.


Az Atariboxra az Indiegogón kalapoznak majd, a végleges termék megjelenése 2018 tavaszán várható. Egy gépért 250-300 dollárt kell leszurkolnunk az előzetes becslések szerint, és ahogy azt a képek sejtetik, olyan modellt is választhatunk, amely részben faborítású.

20.
20.
mestermagyar
#19: Ez nem egy Nintendo classic mini kaliberű kreációnak készül és aligha a retro játékok lesznek a fő célpont. Ha bármi üzleti érzékük vagy ambíciójuk van akkor az amúgy olcsón legyártható kinézettel a népszerűséget lovalgolják meg és nem azonnal a zsebeket. Magyarul a jó hardveres dömping sem kizárt. A Sony, a Microsoft és a Nintendo is így nyert piacot.
19.
19.
Én nem tartom gondnak, ha régi AMD cucc lesz benne. A 30 éves "1bites" atari játékokhoz bőven sok az is, de böngészni és filmet nézni is lehet vele. Nyilván ez a kis gép nem arra készül, hogy a legújabb tripla A játékokkal tolják rajta a népek. Az, meg hogy mennyire lesz sikeres majd úgyis kiderül.
13.
13.
user101
Az amd-nek egyetlen értelme lenne, hogy legalább valamiféle versenyre kényszerítse az intelt és az nvidiát. De mint látjuk az első drágábban kijön a kvázi ugyanolyan teljesítményű, de magasabb fogyasztású szar 8-as szériával, a másik meg fetrengve röhög a földön és lassacskán belefullad a saját nyálába... :)

A "konzolról" meg annyit, hogy egy újabb buktára ítélt linuxos steam machine, elmebetegek által összerakva akik azt hiszik, hogy a retro-val és egy kopottas gagyi márkával bármilyen szart el lehet adni... Hát sok sikert ! :)
11.
11.
GAMEROD
Már megint ömlik egyesekből a hülyeség, mint tehénből a trágya. Még ezek a hardverek is erősek bele, mivel ezt a konzolt nem feltétlen a csúcsjátékokra szánják, hanem főleg a régebbi klasszikusokra meg egykét újdonságra, esetleg saját címre. 300 dollár reális az ilyen teljesítményre, és gondolom a gyártó sem akart drágább konzolt.
9.
9.
delphijos
#8: * Intel + Nvidia megoldás
1.
1.
mestermagyar
Egy konzolnak álcázott linux alapú PC, csak most van is mögötte egy hozzáillő márkanév.

A szabadabb piac szempontjából előnyös lenne ha elterjedne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...