Sínen van a SOMA fejlesztőinek új játéka

  • Írta: zoenn
  • 2017. szeptember 28.
  • Hír
Link másolása
Ráadásul nem is egy, hanem két bejelentésre váró projekten dolgozik a svéd Frictional Games. Legutóbbi játékukat, a SOMA-t 650 ezerszer töltötték le az elmúlt két év során, így megvan az anyagi biztonságuk.

A Frictional Games egy blogbejegyzésben árult el pár érdekességet a cég jelenlegi helyzetéről és a jövőbeli terveiről. A 2015 szeptemberében megjelent SOMA végül sikeres lett, több mint 650 ezer alkalommal töltötték le PC-re és PS4-re. Tavaly ez a szám 400 ezer volt, tehát egy év alatt 250 ezer példány talált gazdára.

Fontos megjegyezni, hogy ez a szám nem féltétlenül az eladásokra vonatkozik. Például a SOMA része volt a Humble Monthly Bundle-nek, így sokan a szolgáltatás előfizetőiként jutottak hozzá a sci-fi horrorhoz. Egyesek tehát teljes áron ruháztak be a játékba, mások fillérekért csaptak le rá ilyen-olyan akciók keretében. Persze a srácok még szépíthetnek, lévén hamarosan érkezik az Xbox One-os változat is.

Ahogy azt júliusban megírtuk, a csapat jelenleg két projekten dolgozik. Korábban egyetlen címet fejlesztettek csak, de így már két lábon állnak, még ha a kockázat nagyobb is. Ez azt jelenti, hogy két évente jelentkeznek új címmel.

Az egyik projekten dolgozik a munkatársak 80 százaléka, 16 fő. Ebben az évben szeretnék elkészíteni az első néhány pályát. A pontos részletek még nem ismertek, annyi biztos, hogy "hátborzongató" alkotással gazdagodunk, tehát a srácok maradnak a kaptafánál. A bejelentésre 2018 első felében kerül sor.

A másik projekt is jól halad, de egy kicsit elcsúsztak vele, mivel az új technológia elkészítése a vártnál több időt vett igénybe. Még egyetlen Frictional-játék sem volt ennyi ideig tervezési fázisban. Arra mérget vehetünk, hogy ez is egy érdekes alkotás lesz, hiszen komoly témákat dolgoz el, de kevésbé lesz horrorjáték. A megjelenés még elég távol van, éppen ezért az első részletekre is sokat kell várnunk.

Ha eddig kimaradt a Frictional életműve, az PlayStation Plus októberi kínálatában szereplő Amnesia Collectiont melegen ajánljuk.

4.
4.
Raam989
Úgy értettem, hogy csak ps-re meg pc-re jött ki, ott lett volna még az xbox is, meg talán a wii u is. Ha legalább boxra kiadták volna még megjelenéskor, akkor mostanra sokkal nagyobb lehetett volna a siker. Szerintem.
3.
3.
Blazkowicz
#1: SOMA megjelent PC-re és PS4re is azonnal, ha jól tudom akkor a napokban Xboxra is. :)
2.
2.
Yanez
#1: Mely platformokra gondolsz?

Én amúgy hányni tudnék az Amnesia-tól, de a SOMA-val teljesen lekenyereztek. Szóval nagyon várom mit fognak kisütni legközelebb!
1.
1.
Raam989
Én drukkolok a srácoknak. Az amnesia is nagyon tetszett, de a somával teljesen megvettek. Nem is értem, hogy az utóbbi miért nem jött ki több platformra, simán meggazdagodtak volna belőle.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...