Bemutatkozott az Oculus Go

  • Írta: zoenn
  • 2017. október 12.
  • Hardver
Link másolása
Tegnap az Oculus Connect rendezvényen a cég tulajdonosa, Mark Zuckerberg bejelentette az Oculus Gót, amely az Oculus Rift jól árazott alternatívája lehet: a 199 dolláros VR-headset nem igényel külön PC-t. Olcsóbb lett a nagytesó is!

Az Oculus minél több emberhez szeretné eljuttatni a VR-élményt, és tisztában van vele, hogy sokakat elriaszt az Oculus Rift ára. Beigazolódtak a korábbi szóbeszédek, a gyártó hamarosan egy olcsóbb alternatívát dob a piacra - ez lesz az Oculus Go, amely 199 dollárba kerül. A gyártó célja az, hogy belátható időn belül 1 milliárd emberhez jusson el a VR-technológia.

A vezeték nélküli Oculus Go nem igényel PC-t, mint a Rift, és mobiltelefont sem, mint a Samsung Gear VR. Mark Zuckerberg szerint ez lesz a mindenki számára elérhető VR-headset. Egy belépő szintű eszközről van szó, lélegző anyagának hála viselése kényelmes és könnyű.

A Gót LCD-panellel szerelik, amely 2560x1440-es (WQHD) felbontásra képes. A vállalat szerint a kütyü "drámaian javítja a vizuális tisztaságot és csökkenti a screen door effektet", azaz a pixelek közti fekete rács láthatóságát. A látószöggel sem lesz gondunk, ahogyan a glare effekt sem lesz feltűnő.

Az új headset beépített hangszórói térbeli hangzást biztosítanak, de egy 3,5 mm-es csatlakozó is helyet kapott, így fejhallgatót is rádughatunk. A dobozában találunk még egy vezérlőt is. Az eszköz kompatibilis a Gear VR szoftverével, így az eddigi tartalmak is elérhetőek lesznek hozzá. A fejlesztői készleteket novembertől szórják szét, míg a boltokba 2018 elején érkezik az Oculus Go.


Olcsóbb lett az Oculus Rift

Az Oculus Connect 4 eseményen kiderült, hogy a Rift immáron tartósan 399 dollárért vásárolható meg az Oculus Touch kontrollerrel együtt, ami már bőven a megfizethető kategória. A headset ára önmagában 599 dollárról indult anno.

Mi a helyzet Project Santa Cruz-fronton?

A konferencia második bemutatott hardvere Project Santa Cruz munkacímen fut, amit egy éve jelentett be a vállalat, mint a Rift vezeték nélküli változatát. Ehhez sem szükséges külön PC, vagy bármi más. Az Oculus Gótól eltérően ez már beépített kamerákat is tartalmaz a mozgáskövetéshez, így nincs szükség külön érzékelőkre. A Santa Cruzhoz két új kontroller is jár, amelyek nagyon hasonlítanak a Rift-féle Touch-ra és igen pontosak lesznek.

A fejlesztők valamikor 2018-ban csaphatnak le rá, míg a nagyközönség egy év múlva juthat hozzá. Az ár még nem ismert.

6.
6.
Extol
Kiforratlan még ez a VRság
4.
4.
zozo76hun
#2: erre en is kivancsi leszek!
2.
2.
user101
Mennyi látás és mentálisan károsult lesz ebből te jó ég ! :)

Nézzetek Death Race 2050-et és mindent megértetek !!! :DDD
1.
1.
ollie92
Szépen, azért 2k panel már normálisnak mondható a VR élményhez. 200 dodó, vagyis nálunk olyan 250-300€ lesz fogyasztói áron.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...