Csalódott, és stílust vált a Nex Machina-csapat

  • Írta: fojesz
  • 2017. november 2.
  • Biznisz
Link másolása
A Nex Machinát is jegyző Housemarque több mint húsz éve szállít játéktermi ihletésű címeket. Az üzlet viszont a kritikai siker ellenére sem megy, ezért úgy döntöttek, hogy stílust váltanak.

Szomorú bejelentéssel rukkolt elő a Housemarque. Habár a stúdió több mint húsz éve szállít játéktermi ihletésű játékokat, és olyan címeket köszönhetünk nekik, mint a Resogun és a Nex Machina, állításuk szerint "a műfaj halott", a gyenge eladások miatt pedig kénytelenek stílust váltani.

Noha a játékaik egy része óriási közönséget ért a különböző akcióknak hála, ráadásul számos kritikai elismerést és díjat sikerült bezsebelniük, az eladások nem pörögtek úgy, ahogy szerették volna. A Nex Machinát ugyan az év egyik legjobb játékának kiáltotta ki a sajtó, a boltokban mégsem szerepelt jól, ekkor telt be a pohár a srácoknál.

Mint írják, a műfajnak mindig is különleges helye lesz a szívükben, de a jövőben valami egészen mással kísérleteznek majd. Konkrétumok még nincsenek, mi is csak tippelni tudunk: a bejelentésük szerint a játékipar a hatalmas közösségeket megmozgató multiplayer élmények felé fordult, és úgy gondolják, "ideje vele együtt mozogni".

3.
3.
CJgabor
ez van. nem lehet minden no-name indie játékszéria sikeres és felhype-olt
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...