Megduplázódtak az Assassin's Creed eladásai

  • Írta: zoenn
  • 2017. november 8.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft is közzétette a legutóbbi pénzügyi félévre vonatkozó jelentését. Az Assassin's Creed: Originsből kétszer annyit adtak el a premier után, mint a legutóbbi részből, a Syndicate-ből. A Switch-re való fejlesztés is gyümölcsöző.

A legutóbbi negyedévben a Ubisoft teljes forgalma 264,2 millió euró volt, míg az aktuális félév bevételei összességében 67 százalékkal, 466,2 millió euróra nőttek az előző év hasonló időszakához képest. A francia kiadó a Mario + Rabbids: Kingdom Battle, valamint az olyan régebbi címek sikerének tulajdonítja a növekedést, mint a Rainbow Six: Siege, a Ghost Recon: Wildlands és a For Honor.

A digitális eladásokból 342,6 millió euró folyt be, ami 69,1 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez viszonyítva - a DLC-k és a mikrotranzakciók forgalma 82,9 százalékkal nőtt. A kiadó meglévő címei (így a Wildlands és a For Honor) 174,5 milliót hoztak a konyhára. 

Az Assassin's Creed: Origins is brillírozott az első 10 napban, kétszer annyit adtak el az új részből, mint a 2015-ös Syndicate-ból a premier után. A vezérigazgató, Yves Guillemot szerint a sorozat "hivatalosan is visszatért".

A játékeladások terén még mindig a PS4 platform az első a maga 31 százalékos részesedésével, de ami a meglepő, a Switch is gyorsan növekszik - a teljes játékbevétel 19 százalék innen jött. Ez csak egy százalékkal marad el az Xbox One 20 százalékos részesedésétől.

A Ubisoft megerősítette, hogy a közeljövőben még több Switch-játékot adnak ki. Érdekesség, hogy a Just Dance 2018-ből ezen a platformon adtak el a legtöbb példányt.

20.
20.
KopyAti
19.
19.
Gykrizsi
#18: Remélem tetszeni fog :)

Oldman: Amúgy én ezt 40-50 óra játékkal szűrtem le. Ha ps4-en játszol, akkor persze próbáld azt is megtudakolni, de általában nem szokott teljesítmény terén nagyobb differencia lenni. Remélem nem lesz gond vele.
18.
18.
KopyAti
A teszt, meg Ti, kommentelők úgy meghoztátok a kedvem a játékhoz, hogy most megyek, és megvételezem! Köszönöm!
13.
13.
Darksiders84
#12: A lényeget jó leírtad.
12.
12.
delphijos
#5: Szerintem is túltoltad ezt nagyon. Az Origins jó lett , a Switch-es M&R meg igazi minőségi munka. Nem akarok megint belemenni a dologba, de az szupermegaultra HD-nek ára van. Baromi drága ma már a fejlesztés , mert mindenki csili-vili grafikát, 100 óra játékidőt , változatosságot, szuper narratívát szeretne. Ez meg piszok drága, és DLC-k, stb... nélkül nem jön vissza, bármilyen hihetetlen. ( Amúgy az EA is veszteséges ). és ilyenkor mindig jön az okosság hogy “szart csinálnak” de ha 2x olyan jó , akkor 2x olyan drága , és nem veszik meg 2x annyian. Ez van. Van egy két kivétel, de sokszor a szerencsén is múlik.
11.
11.
zozo76hun
kivancsi vagyok hogy nez ki a jatek switch-en
9.
9.
Uhu123
#5: Az unity és a syndicate kritikán aluli volt. Minősíthetetlen. Az origins viszont kegyetlen jó lett. Én legalábbis nagyon élvezem.
8.
8.
xICEMANx
#6: Csatlakozom. A mostani nagyon nagyot alkotott. PC-n tolom nem konzolon. Valami bámulatosan szép és szórakoztató lett, végre él a játék megint! És leköt, ott tart, nem olyan mint egy-két előzetese.
Megannyi content és tennivaló van benne, brutàlis prezentálással nyakon öntve...
Látszik a tavalyi kimaradás hozta pozitívum. Ilyen az amikor rendesen megcsinálnak egy ilyen kaliberü jàtékot és nem elsietik!
Aki meg csak videókból okosodik az Origins-ről az inkább fogja be a szàjàt mert azoknak van mindig a legnagyobb akiknek megsincs de ő ő ő látta meg olvasta meg anyàm kinja... vedd meg, játszd és akkor majd alkothatsz véleményt!
Nekem a Unity is és a Syndicate is tetszett attól függetlenül hogy az Origins ott hagyja mindkettőt lazán. Ennyi!
7.
7.
#4: Kellenek hozzá a régi részek? Én utoljára a AC2 Brotherhood-al jászottam. Tudom, hogy már nem nagyon kötődnek egymáshoz az egyes részek, de azért csak vmi átfedés.
Illetve tudtok vmi jó kis ikonográfiát, ahol lehet látni az idővonalat a részek között, itt nem arra célzok, hogy a francia forradalom előbb volt, mint az ipari forradalom ...
6.
6.
Gykrizsi
#5: Az sem jobb, amikor az elvakult utálat beszél valakiből. Az új AC jól sikerült, az új SP is jó lett, akkor miért gond az, hogy veszik. Neked meg végképp nem mindegy? Rosszabb lesz ettől neked? Ez a dlc dolog meg hogyan került elő. Az új AC tele van tartalommal, arra végképp nem lehet panasz.
5.
5.
Blazkowicz
Ezek után nem csak COD, de Assassins is lesz minden hónapban már... Képzelhetitek majd milyen minőségben. Bár, ha a mostani ubi -> béka segge alatti játékszint nektek tetszik (legyen szó bármelyik játékukról mostanában), akkor az pláne fog. Egyesek azt se vennétek észre, ha a hamburger vásárláskor már alapból a zsemle is fizetős DLC lenne, ami mellesleg le van járva és romlott... Egy igazi hamburger fanboy-t az ilyen dolgok nem érdeklik, csak még még még többet, úgyis megveszi.
3.
3.
markoci555
nem értem az ellentmondásokat
állandóan le van szólva az ea meg az ubisoft például, de ilyen számokat produkálnak...
ac elég rég átment cod-ba: állandóan tolják az újat, én meg lesz*rom. Csak a cod első részei legalább jók voltak...
1.
1.
Ruga
Gyors fejszámolás, ps4 31, switc 19, xo 20 az egyenlő 70. Ezek szerint pc-s fronton a maradék 30%-ot értékesítették? Vagy van még platform amire kiadták?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...