Alaposan felpörgetné a Switch gyártását a Nintendo

  • Írta: fojesz
  • 2017. november 12.
  • Biznisz
Link másolása
A Wall Street Journal értesülései szerint a Nintendo másfélszer-kétszer annyi Switch-et szeretne legyártani és boltokba küldeni a következő üzleti évben, mint amennyit eredetileg tervezett.

A Wall Street Journal úgy tudja, hogy a Nintendo 25-30 millió Switch-et szeretne legyártani a következő üzleti évben, amely 2018 áprilisától 2019 márciusáig tart. Arról eddig is lehetett hallani, hogy a cég szeretné felpörgetni a konzol gyártását, korábban azonban csak egy 16 milliós számról csiripeltek a madarak, amely lényegesen szerényebb a mostani terveknél.

Pedig a Switch most sem fogy rosszul, a gép a legutóbbi helyzetjelentés szerint 7,63 millió eladott példánynál járt, az aktuális üzleti év végére, 2018 áprilisáig pedig 14 millió darab találhat gazdára belőle. Ez azt jelenti, hogy a Switch egy év alatt lenyomhatja a Wii U-t, aminek a teljes pályafutása során 13,56 millió eladott példányra futotta.

A slusszpoén az, hogy a lap forrásai szerint a fenti 25-30 milliós szám csak egy konzervatív becslés, elképzelhető, hogy még ennél magasabbra lőnek a vállalatnál.

10.
10.
theRealkoeman
#9: A Mario és a Zelda kb. az év jàtékai. Azt amúgy nem értem, hogy minek hőbörögsz itt. Majd a piac eldönti, hogy mire van igény.
9.
9.
Heldengeist
#8: Ez igaz a Switchre is, csak az meg ráadásul használhatatlan holtteher, ha épp nem játszol rajta. A Sony meg olyan nagyon nem próbálkozhatott ezzel, ha nem volt bundle és marketing (semmit nem hallottam a témáról).

#7: Jelenleg ott tartunk, hogy telefonra több értelmes játék és változatosabb kínálat van, mint Switchre, ha meg hozzá csapsz egy kontrollert, még csak arra sincs panasz. Most pörgettem végig a Switchre eddig megjelent és már bejelentett játékok listáját és volt elég ujjam összeszámolni, mennyi értelmes belőle. Beleszámolva azokat is, amiket amúgy totál leszarok (Mario, Zelda), de sokakat érdekel.
8.
8.
myrte
#6: Már a Sony próbálkozott ezzel, de megbukott. Igaz, nem voltak telefon kontroller bundle - ök. Senki se a telefonon fog 2 órát játszani, mert lemerül és ha nincs otthon, hogy tölti fel? Powerbankot cipelhet, de megint egy plusz dolog, amit hurcolaszni kell. Otthon meg inkább bekapcsolja a PS4-et.
6.
6.
Heldengeist
#4: Telefonra is bőven van értelmes játék, még olyan is, ami Switchre sosem lesz, de mivel nincs first party kontroller, amit hozzá adnak, az irányításnak idomulnia kell az érintőkijelzőhöz. Emiatt pedig a kiadók nem látnak benne nagy piacot. A felső kategóriás telefonok egy jó kontrollerrel viszont minimum egy szinten vannak egy Switch-csel.

Telefon terén egy összefogás hiányzik, hogy egyenrangú játékplatformmá alakítsák. Egy standard kontrollerkiosztás, portolt AAA játékok, marketing és gamer bundle csomagok.

Amit egy Xbox 360, PS3 vagy akár a Switch el tud futtatni, az menne egy Galaxy S7-en vagy Iphone 7-en is. Na most gondold el, ha tudnál venni egy telefont bundleban Steelseries Straus kontrollerrel és GTA 5 kupon kóddal. Ennek semmi hardveres akadálya, hogy megtörténhessen.

Vagy esetleg egy olyan gyárótól, ami például eleve gyárt telefont, játékvezérlőt és jelen van a játékpiacon is. Mondjuk, ha a PS Vita utódja egy Sony Xperia lenne mellé adott DualShock 4-gyel és három hónap Playstation Now! támogatással. Streaminghez ráadásul pláne elég egy vékony kliens, szóval alsóbb kategóriás telefonok is simán szóba jöhetnének.
5.
5.
Gamelord
#4: Van egy statisztika, miszerint a többség mindkét opciót alkalmazza, és a kisebbség az amelyik csak kézikonzolként, vagy csak otthoniként használja. Én személy szerint 95%ba otthon használom tv-re kötve. Útközbe elvagyok telefonon a Summoners Warral.
4.
4.
crytek
#3: Telefonokra bár már rohadt erős a HW nincs értelmes játék.... Nintendora azért akad 2-3 db :)

Nem mellesleg a Swicccs tulajok 95%-a ha nem több szerintem nem kézikonzolként használja hanem tv-re kötve "sima" konzolként....
3.
3.
mestermagyar
Úgylátszik a kézikonzol népszerűtlensége csak egy átmeneti piaci jelenség volt. A telefonok továbbra is képtelenek egy asztali gép szintjére értékelhető játékpalettával előállni annak ellenére hogy asztali linux disztrókat meg pár éve millió dolláros érzékelési technológiákat tudnak futtatni a csillió rammal és procimaggal.
2.
2.
Early
Ha így haladnak mint most
És enyi vagy több minőségi játékot dobnak piacra akkor simán elmegy belőle 30 misi
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...