A Mafia 15. születésnapját ünnepeljük

  • Írta: zoenn
  • 2017. november 26.
  • Videó
Link másolása
Oké, kicsit csalunk - pontosabban nem mi, hanem a Take-Two -, elvégre a Mafia-trilógia első darabja 2002. augusztus 27-én jelent meg. Ennek apropóján most egy videóban izgulhatjuk végig a sorozat legemlékezetesebb jeleneteit.

A sorozat első része, a Mafia: The City of Lost Heaven 15 éve került a boltokba. A fejlesztést a cseh Illusion Softworks végezte. A Take-Two később felvásárolta a csapatot, így a folytatást, a Mafia II-t már 2K Czech néven követték el 2010 augusztusának végén. A harmadik részre hat évet kellett várnunk, bár a munka oroszlánrészét már nem az eredeti csapat, hanem az amerikai Hangar 13 végezte. Ez utóbbi rész kapta a legrosszabb kritikákat.

A kiadó most egy négy és fél perces videóban emlékezik meg a frencsájzról, mindhárom Mafiából láthatunk benne emlékezetes jeleneteket.

Külön öröm, hogy idén októbertől újra kapható lett digitálisan az első rész.

14.
14.
crytek
Azóta már a 20.-at. Ennek örömére szeptember 1-5 között steamen ingyen behúzható lesz a game (a sima régi Mafia 1) Definitive mellé végre ez is meglesz
13.
13.
Grabowsky30+
#12: Az első rész fantasztikus volt akkoriban mikor megjelent! Én sem gondolom, hogy a második annyira rossz lett volna, nekem az volt vele az alapvető problémám, hogy semmi értelme nem volt ennek az óriási városnak, mert magához a játékhoz azon kívül, hogy 56x át kellett rajta kocsikázni keresztbe kasul az égvilágon semmit nem rakott hozzá! A harmadik viszont nagyon gagyi! Ha pontoznom kéne az elsőre adok 9 pontot akkor a másodikra 7et és a harmadikra kb 4et.
12.
12.
Hanselbeck
#3: Én az első rész legnagyobb rajongója vagyok a világon és azt mondom, hogy a második nem érdemli meg azt a fikázást, amit kapni szokott. Szerintem igenis helyén van az a rész, nem annyira jó, mint az első, de atmoszféra teremtésben, zenékben nagyon ott van, a gunplay szerintem nem volt erőssége az első résznek, ebben a második sokkal jobb. A sztori itt-ott kidolgozatlan, de alapjaiban nem rossz. Ha nem az első részhez akarjuk hasonlítani, akkor egy egészen jó játék.

A harmadik viszont tényleg egy borzalmasan szar, kritikán aluli valami, ami nem csak a Mafia névhez méltatlan, de B-kategóriás játékok között is lagymatag.
10.
10.
GAMEROD
#6: Ennek ellenére nálam lazán verte a Mafia a GTA3-at megjelenésekor mint akkori nyílt világú játék. A fények, a színek, a városi környezet sokkal realisztikusabbnak hatott mint a GTA3 Barbie rózsaszín és lilás világa.
9.
9.
Extol
Én nem izgulok, mert tudom mi van benne
7.
7.
Macifasz
#1: A 2. rész szerintem nem volt rossz, csak sajna tönkre vágta picit az összképet, hogy fejlesztés közben elfogyott a pénze az eredeti fejlesztő gárdának, és az új kiadó szarrá vágta minden téren, játékmenet, történet, küldetések, karakterek stb. stb. Az elején pl. egy 4-5 küldetésből álló háborús prológust kaptunk volna...abból lett az a 20 perces semmi. De napestig lehetne sorolni, miket ollóztak ki.
6.
6.
Macifasz
#5: Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a GTA 3-at a Rockestar Games csinálta, míg a Mafia első részét egy nagyon kicsi és nagyon szegény csapat, az Illusion Softworks. Nagyon de nagyon nem ugyan azok az anyagi körülmények és lehetőségek voltak meg a két studiónál abban az időben. ;-) Plusz részemről a GTA 3 unalomba fulladt egy idő után (végig se vittem), míg a Mafia első része a legtöbbször végigjátszott játék a gamer életemben.
5.
5.
zozo76hun
anno vegignyomtam pc-n (tobbszor) es xbox-on is az elso reszt. eleg undorito modon osszecsaptak az xbox-os verziot. vagtak le a terkepbol, itt-ott epuleteket csereltek ki egyszerubbre, vagy kivagtak epuleteket. eltunt a free mod meg ilyenek. persze gondolom a hardware miatt, de mikor megjelent pc-n sem lehetett olyan vasat ala tenni ami birta volna normalisan, annyira optimalizalatlan volt (mar akkor!) a pc-s verzio. szimultan a gta3 meg gyonyoruen ment xbox-on is. termeszetesen az xbox classic/original geprol es verziorol beszelek, a gyengebbek kedveert...
4.
4.
crytek
#2: Ha egy új engine kerülne alá sajnos nem lenne ugyanaz hiába "ugyanaz"
3.
3.
Slik
az elso a valaha keszult legjobb jatek, a masik 2 nem mafia sajnos
2.
2.
DarkLord
Én csak az eslő részből kérnék egy full csilli villi grafikás játék, de minden maradjon ugyanaz , mint volt csak mai "menő" grafikával tuningolják fel az egészet.
1.
1.
GAMEROD
Akkor épp ideje egy rebootnak, mert a második és harmadik rész kritikán aluli lett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...