A Switch a legjobban fogyó konzol az USA-ban

  • Írta: zoenn
  • 2018. január 4.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo bejelentette, hogy időarányosan a Switch lett a legjobban fogyó asztali konzol az Egyesült Államokban. A cég saját rekordját döntötte meg: az új gép még a Wii eladásait is lepipálja.

A Nintendo Switch 2017. március 3-án jelent meg és a gyártó belső eladási adatai szerint több mint 4,8 millió darabot passzoltak el belőle az Egyesült Államokban tíz hónap alatt. Ha az eddig megjelent konzolok első 10 hónapos adatait nézzük, akkor a Switch kerül ki győztesen. Az eddigi rekorder a Wii volt 4 millió eladott példánnyal.

A Switch globális szinten 10 millió eladott egységnél jár - legalábbis a december elején közzétett jelentés szerint, és mivel már túl vagyunk a karácsonyi időszakon, ez a szám még több lehet jelenleg.

Néhány érdekes adat: a Switch-tulajok 60 százalékának van meg a Super Mario Odyssey, és 55 százalékuk rendelkezik a The Legend of Zelda: Breath of the Wild egy példányával. Még mindig az USA-ról beszélünk persze.

A cég nagy reményekkel tekint a 2018-as évre, jön a Kirby: Star Allies, a Bayonetta, a Bayonetta 2, és az új Yoshi-játék. Az indie csapatok mellett a Nintendo portfóliójába az olyan nagy kiadók címei is beletartoznak majd, mint az EA, az Activision, a Ubisoft, a Capcom, a Sega, a Take-Two és a Bethesda.

10.
10.
Tidus
#7: Máshol is?
Most írták le mekkora siker az USA-ba... :')
Amúgy itt nálunk tényleg az a legnagyobb gond,hogy sose volt a Nintendo-nak aranykorszaka és sose volt komoly bázisa...még a 90-es években sem.
80-as évek Nes korszaka nálunk kimaradt,itt Giana Sisters ment C64-en ,Nes és Super Mario Bros helyett.90-es évekbe a Super Nintendo helyett PC/Amiga...vagy sárga kazi.N64 helyett a könnyen warezolható PS1.Utána a Gamecube-t kb azt se tudták mi az.A Wii órási giga sikere hozzánk nem jutott, a mi casual rétegünket a Kinect vitte el.Wii U...hagyjuk.Kézi konzolokat mindig utálta a magyar gaming közösség.
Sajnos itt gyűlölik a Nintendo-t...ránéznek azt mondják,dedo gép,dedó játékokkal...itt anélkül leszarozzák,hogy valaha is kiprobálták volna.
De azért megnéznék egy COD-n nevelkedett vérpistikét ahogy agyhalált kap mire bármi komolyabb eredményt is felmútat egy Donkey Kong Returns-ba vagy egy Super Mario Galaxy 2-ben ! :)
9.
9.
Szép eredmény, én az enyémet fél év után eladtam, miután a Zeldát végigjátszottam, és ezt követően öt hónapokig porosodott úgy, hogy be se kapcsoltam.

Én megértem, hogy vannak, akiket szórakoztatnak a gyermekded, bugyuta játékok, én is így voltam vele 30 évvel ezelőtt, de sajnos nekem ez már nem elég ahhoz, hogy lekössön.
8.
8.
PaprikaJancsi
Gratula neki. Őszintén leírtam az elején, de nagyott tévedtem. :)
7.
7.
XuChi
#3: Itthon is és máshol is, sajnos csak addig jutnak sokan, hogy a switch egy méregdrága tablet, ami 4-5 óra alatt lemerül, és csak “gagyi” dedo jàtékok vannak rà.

Mondjuk eleddig nem tudtunk Doom-ozni a metron (ok a 93-as verzio van telóra is), vagy skyrim-ezni, de ez màr nem lényeg. Az a fontos hogy csak egy gagyi tablet.

Ok vannak hibái, nem is kevés, de attól még egy jó kis szerkezet.

Mindenesetre jó lenne, ha kiadna az N egy rev 2-t, és javítaná a hibákat.
6.
6.
mestermagyar
#5: Ja nem. az azóta megdőlt, valszeg vírus. lol
5.
5.
mestermagyar
és aki meg nem akar rá költeni vagy úgyis van laptopja az keressen rá a switch emulátorra. Nem tartott sokáig. :D
4.
4.
pkflavio
#3: Régi szép idők!Annyit toltuk a rokonokkal a Mario Kartot Nintendo 64-en... Mindenki szerette! A mai napig megvan és itt pihen a polcon a James Bondal és persze az N64-el együtt.Én úgy látom, hogy a PS1 előtti időben nagyon is népszerű volt a Nintendo itthon. Sajnos lemaradtak...
3.
3.
Norbiii
#2: Az már megint más kérdés, hogy mivel itthon a legtöbb játékosnak ps vagy xbox konzolja van, mennyire ismerik-e a nintendo játékait?

Eddig akárki átjött hozzám játszani, MINDENKINEK tetszett a Mario kart, egyenesen odáig voltak érte!
2.
2.
Norbiii
Örülök, hogy kint a nintendonak ilyen népszerűsége van, sajnos itthon ezt a népszerűséget nem tapasztalom. Igaz a Switch nem túl olcsó, és itthon az ember úgy lehet vele, hogy kap olcsóbban más konzolt és inkább azt veszi (pl Ps4, One, Ps3-at,X360at) de én inkább úgy vélem, hogy itt pl a gyerekek nem a nintendo játékaira vágynak, nem marioval akarnak ugrabugrálni, hanem inkább codozni, meg hasonló mai modern játékokkal akarnak játszani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...