CES 2018: Bétatesztelhető a GeForce Now

  • Írta: zoenn
  • 2018. január 9.
  • Korai verzió
Link másolása
Az NVIDIA új játékstreaming szolgáltatása kiváló alternatíva lehet azoknak a felhasználóknak, akik gyengébb hardverekkel rendelkeznek. Ha megfelelő szélessávú kapcsolattal rendelkezünk, akár 1080p-ben is játszhatunk 120 fps-sel.

Pont egy éve jelentette be az NVIDIA, hogy PC-n és Macen is elstartolt a felhőalapú szolgáltatása, a GeForce Now. Ehhez eddig olyan dedikált hardver kellett, mint az NVIDIA Shield - most már elég hozzá egy kellően gyors internetkapcsolat.

A rendszer nagyon hasonlít a PlayStation Now-ra. Magyarán a játékok nem a felhasználó hardverén futnak, hanem a vállalat szerverein, ahonnan a játékosok gyakorlatilag csak a kép- és hanganyagot kapják, mindezt előfizetési díj ellenében. Akár még egy integrált GPU-val szerelt laptopon is élvezhetjük a szolgáltatást.

A GeForce Now-val hozzáférhetünk a steames, uplayes és GOG-os könyvtárainkhoz, de az NVIDIA saját könyvtárából is tallózhatunk.

A zöldek bejelentették, hogy a szolgáltatás egy ingyenes bétateszt keretében elstartolt. Ezen a linken iratkozhatsz fel rá Európából is. Később 25 dollárt kell leszurkolnunk 20 órányi játékidőért - most egyelőre ingyen élvezhetjük a GeForce Now-t.

Minimum 10 megabites netre lesz szükség hozzá, ha ennek duplája van, akkor 720p-ben 60 fps mellett élvezhetjük a játékokat, míg 50 megabit esetén már az 1080p-s felbontás is elérhető.

38.
38.
hedzsooo
#37: Ja, a játékokat meg ugye attól még ugyanúgy meg kell venni hozzá
37.
37.
hedzsooo
"25 dollárt kell leszurkolnunk 20 órányi játékidőért" Hát én úgy érzem h ebből sem lesz nagyon sok minden, ebben a formában legalábbis...
36.
36.
GAMEROD
Szerintem 1080p-s játék azért már simán elérhető a többség számára elérhető áron, ha nem is 120 fps-ben, de azért olyan szinten hogy élvezhető. A PS Now-nak látom csak létjogosultságát az exkluzív címek miatt, de akit jobban érdekeltek a mai játékok azoknál komoly esély van arra hogy eddig sem DX9-es gépekkel bohóckodtak, na meg ha nem volt pénz erősebb gépekre akkor valószínű hogy ebben a formában sem lesz pénz rá játékra meg tán előfizetésre, mert 3 havi költségből kijönne egy alapgép amin azért viselhetően futnak a dolgok. Nem a 120 fps csalogatná oda az embereket.
35.
35.
Zuzmo
Ez olyan így olyan, mintha vennék überkirály sportfelniket, aztán bérelnék hozzá autót hétvégére, amire rárakhatom.
34.
34.
Ben Reilly
#33: Nem azt mondtam, hogy tokeletes megoldas, de mindenkeppen olcsobban kijon igy, mintha konzolt vagy PC-t is venne a jateka melle :D
33.
33.
#32: Ja, megveszi a játékot közel 20 ezerért, meg még fizet azért is hogy végigjátszhassa. Ráadásul ha szinte sosem játszik, nehéz lesz végigvinnie és lehet teljesen bele se fér a 20 órába.
30.
30.
Ben Reilly
#29: Az ilyen rendszerek, mint a Now is, alkalmatlanok multiplayerre (legalabbis nagyon keves olyan mufaj van, ahol az input lag es a pingertek nem rontanak az elmenyen). Baromsagnak nem mondanam a rendszert, csak nem Neked es veled egyutt tobb millio jatekosnak talaltak ki (megjegyzem, en is sokkal tobbet jatszok 20 oranal egy heten).
27.
27.
Ben Reilly
25 dollar 20 oraert... anelkul hogy tudnank, milyen reteget celoz meg ezzel a szolgaltatassal az Nvidia, nehez megallapitani, hogy sok vagy keves. Mondjuk azt se varhatjuk el egy videokartyakat gyarto cegtol, hogy olyan ar/ertek arannyal dobjon piacra egy ilyet, ami a sajat vallalkozasat tenne tonkre. Peldaul, ha 10-15 dollart kernenek el havi szinten a Now-ert, hatalmasat zuhannanak a hardverek eladasai, hiszen a legtobben meg mindig jatekra vasarolnak videokartyat, nem pedig foto vagy videovagasra (es egyebekre). Vasarlasra osztonzo reklamot irni pedig arra, hogy a legujabb kartyaval 5 masoperccel rovidebb az amugy is egesz gyors rendereles, hat...
23.
23.
Firsttime
#19: Gyanítom maga a technológia nem túl jó még. El tudom képzelni, hogy az nvidia sem tud sokkal jobbat letenni az asztalra.
19.
19.
Leragadtatok az uzleti modellnel, holott a ps now eseteben 50 megas nettel kabelen olyan akadasok vannak hogy full hd-bol leugrik kb 480p-re vagy lentebb majd vissza plusz ha kiprobalod a killzone 2-t lathatod hogy akkora input lag van, hogy nem lehet loni rendesen, elvezhetetlen. Asszem resevil rev 2 szepen futott, de nagy resze igy nulla...
18.
18.
Firsttime
#13: Ja hát így más. Így nem olcsó muri.
16.
16.
PaprikaJancsi
#13: Meghalok XD évezred ajánlata
14.
14.
Yanez
#13: Akkor tehát meg is kell venned a játékot, és ha nem elég erős hozzá a géped, akkor a Geforce NOW-on játszhatod újabb pénzért. Ajajj.
13.
13.
fluency
#5: To play games on GeForce NOW, you must own, or purchase, them in your Steam or Uplay account before playing them on the GeForce NOW. Or you can select from our growing list of Free-to-Play games.
Csak azzal a játékkal játszhatsz, amit megvettél és a Geforce NOW támogat.
12.
12.
Yanez
#9: Mondjuk az is érdekes, hogyan működik ez a dolog. Pl ha nem vehetsz kevesebbet 20 óránál, az szívás. Mondjuk egy single játék legvégénél jársz, kb 30-60 perc maradt belőle, erre nem tolhatod tovább, mert lejárt az előre kifizetett 20 órád. Ekkor mit tehetsz? Befizetsz újabb 20 órára? :) Meglássuk majd milyen alapon fog ez spanyol viaszt szarni!
9.
9.
Firsttime
#6: Igen de sokan vannak vele úgy, hogy egyszer kiporgetnek valamit és annyi. Nem egy ismerősöm csinálja, hogy megveszi az új játékot, kitolja majd pár ezressel olcsóbban tovább paszollja.
8.
8.
Derivel
Aki rendszeresen játszik, azok vesznek hozzá gépet (akár jó PC-t, akár konzolt).
Aki csak kb. heti 1-2 órát játszik, azok nem fognak beruházni egy drága hardverre. Nekik való ez.

A 25 dollár tényleg soknak tűnik elsőre, és amikor először bejelentették, akkor is sokan mondták, úgyhogy lehet, hogy lejjebb veszik majd az árát.
7.
7.
bszunyoghy
Nyilván nem minden játékosnak felel meg ez a forma. Akinek igen az előfizetője lesz ennek a szolgáltatásnak.(a mai sokszor csak pár órás játékokhoz ideális, ellenben egy szimulátorhoz vagy RPG-hez nem annyira gazdaságos ez a modell).
6.
6.
Yanez
#5: Aztán ha megint elővennéd párszor kitolni, mindig fizetheted a 25 docsit. Multis játékok esetében pedig akkor még nagyobb a szívás.
5.
5.
Firsttime
#4: Nem tudom hogy fog működni, de ha.mondjuk 20 óra alatt kitolsz egy 60 dolcsis játékot 25 dollárért, az nem rossz biznisz.
4.
4.
Yanez
#3: Most gondolj bele, vannak akik 20 órát játszanak hetente, és akkor ezek még csak nem is az aktív online nyüstölők. Akkor most fizessenek több, mint 100 dolcsit a havi szolgáltatásért? Szerintem ezt úgy kéne megoldani, hogy nem órákban mérik az árat, hanem mondjuk, mint a psplus meg a gold.
3.
3.
mestermagyar
#1: Szerintem 25 dollár egy fair kezdőár. Nem lehetne olcsóbban adni ha nem akarják beleölni minden fillérüket. Nomeg most volt az intel-krízis, ha már korábban beruháztak a szerverekre (és intel procikat vettek beléjük) akkor azok most legrosszabb esetben feleakkora sebességgel hasítanak.
2.
2.
Yanez
25 dodó 20 óráért? Ezek megvannak szívatva! Nem elírás véletlenül? Nem lehet, hogy 20 napról van szó? Nekem 75 megával megy a sebesség, de nem hiszem, hogy ígénybe venném. A PS now-t sem használom.
1.
1.
Grabowsky30+
Nem rossz ez a szolgáltatás, biztos van akinek ez jó lehet, de 25 dollár 20óránként szerintem sok érte!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...