Több mint 7 ezer játék jelent meg tavaly a Steamen

  • Írta: fojesz
  • 2018. január 11.
  • Biznisz
Link másolása
A Steam Spy adatai szerint minden korábbinál több játék jelent meg a Steamen tavaly, ami persze nem meglepő, a Steam Direct bevezetése óta záporoznak a címek a platformra.

Habár a Steam Spy adatai nem száz százalékig pontosak, arra tökéletesen megfelelnek, hogy nagyjából képet kapjunk a platformról, illetve a játékok eladásairól - ha már a Valve és a kiadók annyira titkolóznak.

A korábbi évekhez hasonlóan a kezdeményezést üzemeltető úriember most is összesítette az elmúlt esztendő megjelenéseit, és azt találta, hogy 2017-ben 7672 játék jelent meg a platformon. Ez napi 21 premiert jelent átlagosan, ami minden korábbinál nagyobb dömpinget jelent: 2016-ban 4207 játék érkezett a Steamre, míg 2015-ben 2964, 2014-ben 1772, 2013-ban pedig 565.

Ahogy a számok is mutatják 2014 óta a tavalyi évben mérték a legnagyobb ugrást a játékmegjelenések terén, ennek pedig az az oka, hogy a Valve tavaly lecserélte a Greenlightot, és a Steam Directet léptette a helyébe. A Directtel lényegesen könnyebb játékot publikálni a Steamen, a rendszer ugyanis mindössze egy 100 dolláros letétet követel meg a fejlesztőktől, nincs szükség a közösség jóváhagyására, mint a Greenlight esetében.

Érdemes megjegyezni, hogy a játékdömping nagy hátránya, hogy borzasztóan megnehezíti a játékok felfedezését az üzletben, ami óriási kihívás elé állítja a Valve-ot.

11.
11.
Chrysh
#10: Elég 500-1000 példány is és akkor vagy ez vagy az az teljesüljön.
10.
10.
user101
Én borzasztó nagy Steam whore vagyok, de B@SZDMEG GABE !
Ez a direct egy szemét dolog volt tőlük és kib@szás velünk ! :(((
Továbbra is állítom az egyetlen megoldás : $10'000 belépő ÉS 10'000 példány 1 ÉVEN belül, különben repülsz ! A pénz meg legyen leírható a jutalékból és meg van oldva.

Ezzel mondjuk negyedére csökkenne a mostani játék adatbázis, de legalább nem lenne tele szeméttel... :(
9.
9.
markoci555
csináltam egy kártyás kitűzős cuccot, kaptam 90%-ot egy játékra, mondom de jó, megnéztem: 1 eurós paint-el összerakott hányadék, amiért nekem kéne hogy fizessenek hogy egyáltalán játsszak vele, és biztos vagyok benne, ha egy ilyen felkerül, akkor rengeteg hasonló is, így könnyen produkálható akár 10ezres nagyságrend is

DE A LEGJOBB: közben meg veszik le a jóféle játékokat mert kiadnak hozzá egy ramaty remastered editiont ami semmit nem csinált az eredetivel, max kicsit szebb lett, meg esetleg bugosabb is, csak kell a pénz...
8.
8.
GAMEROD
Gondolom a kutya nem ellenőrzi mik kerülnek fel. 7000 játékot nem is lehet úgy letesztelni egy év alatt, csak töltik fel ész nélkül a szart mint más youtube-ra a videókat.
6.
6.
captain planet
6997 ebbol jatszhatatlan fos
5.
5.
Necreon
A kevesebb néha több.
4.
4.
GAMEROD
Abból a 7000-ből szerintem 30 olyan cím sincs, ami szélesebb közönséget lekötne 20 percnél tovább. Lassan minden szolgáltatás egy virtuális szemétdomb, videomegosztóktól kezdve a store-kig már csak virtuális csirkék kellenek rájuk hogy kapirgáljanak.
3.
3.
crytek
"Greenlight-on legalább kiszűrődött ami nem ütötte meg a mércét." Jó vicc... Ment a csalás ezerrel. Szavazz rá cserébe kapsz ingyen kulcsot....

Most nem kell szavazni és így már rengeteg a nem is játék hanem sima engine asset amit elinditasz mész 2 percet rájössz ennyi is volt... ÉS EZ tolerálva van... Szerencsére ezekhez a játékokhoz az ember csak a lepukkant bundlekba jut hozzá máskülönben soha nem is hallanánk róluk...indiegala ,go go bundle és hasonló gyenge társaikon.
Sokszor nagyon durván félrevezetik az ember. Steam sote oldalon kamu képek kamu videók kamu leírások vannak mellékelve. Sőt már egyre több olyannal találkozom ,hogy ugyanaz az asset van fent kétszer más névvel persze ugyanugy nincs értelme mert nem játéknbak tervezték csak hogy a bundlekból és a kártyákból jöjjön a zseton. Ami jön is ,mert rajtam kivül ezeket kb mindenki csak farmolja. Mondjuk nekem ingyen vannak és legalább joggal tudom mondani ,hogy a valve rendszere szar vagyis nem szar hanem nincs is rendszer ,de legfőbképpen olyan "szerv" ami ezt felügyelné... Valvenak annyi de annyi pénze van kb meg se kottyanna nekik felvenni 5-10 embert aki minden megjelenő only indie cuccot tesztel és amit azt látja fake azonnal BÜNTETNI a kiadót + azonnal letakarítani steamről... Aztán a sok pénzéhes görény meggondolná ,hogy ez nem menő.
2.
2.
kastorhun
#1: Az a szomorú hogy ezzel az ígéretes indie játékok elvesznek a borzalmak tengerében.
1.
1.
zsocc-nrg
Meg is látszik a kínálaton. Annyi szemétbe való, amatőr, játéknak nevezett borzalom jelent meg hogy a normális vagy figyelemre méltó címek mind eltűnnek a tömegben és még mindig dől a szar, csak rá kell nézni a közelgő megjelenésekre... Nagyon nem volt jó ötlet ez a Steam Direct az egyszer biztos, a Greenlight-on legalább kiszűrődött ami nem ütötte meg a mércét.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...