A Disney elveszi az EA-től a Star Wars-jogokat?

  • Írta: Shifty
  • 2018. február 15.
  • Pletyka
Link másolása
A Star Wars: Battlefront II botránya után már lehetett olyan pletykákat hallani, miszerint a Disney fontolgatja, hogy megvonja a bizalmat az Electronic Artstól és más kiadó kap majd lehetőséget. Most ezek a szóbeszédek ismét felerősödtek.

A Disney még 2012-ben vásárolta fel a Lucasfilmet, ráadásul az üzlet részeként a LucasArts is csatlakozott az egeres céghez. A Disney azonban nem akart saját, belsős Star Wars-játékokkal bíbelődni, ezért inkább úgy döntöttek, hogy a jogokat külsős fejlesztőknek és kiadóknak adják tovább. Végül az Electronic Arts kapott lehetőséget, akik egy több évre szóló exkluzív szerződés értelmében 2013 óta fejleszthetnek és adhatnak ki Star Wars-játékokat, lényegében minden "interaktív platformra".

A kiadó az eltelt négy év alatt azonban eddig nem sok mindent szállított le. A Star Wars: Battlefront kapott eddig két részt, 2015-ben és tavaly, illetve egyelőre az a biztos, hogy a Respawn Entertainment is dolgozik egy akció-kalandjátékon, továbbá az EA Vancouver örökölte meg a Visceral Games lelőtt projektjét.

Sem utóbbi, sem a Battlefront II loot box-botránya nem tett jót a kiadóba vetett bizalomnak, és a Cinelinx most arról ír, hogy a Lucasfilm nem kifejezetten boldog az Electronic Arts eddigi munkájával, így állítólag már megkezdődtek a tárgyalások más vállalatokkal, mint például az Activision és a Ubisoft.

41.
41.
Rakottkrumpli
#37: Ok... Majd próbáld meg legközelebb ;)
38.
38.
leviske
#17: Az a gond, hogy a Visceral se ötletek híján haladt lassan, hanem azért, mert mindennel szaladni kellett a Disney-hez. Én nem örülnék, ha ilyen szerződésbe belekeveredne a CDPR. Ők építsék csak a saját franchise portfóliójukat.

Akinek az eddigi munkásságaiból a StarWars világ játékokban hamar tudna profitálni, az a Ubisoft. A For Honor, Assassins Creed és Rainbow Six sorozat miatt ők állnak technológiailag ott, hogy elég legyen akár csak egy új skint és sztorit húzni a már meglévő játékaikra, hogy kapjunk egy normális StarWars játékot.
37.
37.
AfterLife
#36: A Disney abba szólhat bele, hogy hány Star Wars film érkezzen és ezek mikorra legyenek a mozikban, a többi a Lucasfilm-en és az épp aktuális stábon múlik. Ja és azért, mert neked nem jön be valami, attól még nem ontanak szart.
36.
36.
Rakottkrumpli
#35: Meg kb. semmi, amit azóta star wars néven adtak ki. Talán a zsivány egyes a kivétel. Meglepően kellemes darab lett. De azon kívül csak a szart ontják. Játékok közül is, amik értelmesnek hangzottak, törölték mindet... Mintha szándékosan zs kategóriás szutykot akarnának csinálni a címből.
35.
35.
hadzsime
#32: Mé'? Nem tetszik az új lapátképű Han Yolo? :)
32.
32.
Rakottkrumpli
Mert a dizninél aztán jó kezekben van a star wars...
31.
31.
0Hagyma0
#22: Hát azért egy zseniális szó erős egy 12 ég, tucat aréna FPSre, amiből kb 2000 darab van a piacon. Nem mondom, hogy rossz, de közel sem zseniális...
Semmi kreativitás, semmi bátorság, semmi egyediség nincs ebben a játékban. Nem a mikrotranzakció vágta tönkre, hanem az, hogy nincsen benne szellemi munka, csak legyártották, amit évente legyártanak
30.
30.
McDuff
Helyes, először az EA-től vegyék el a videójátékkészítés jogát, aztán meg vki vegye el a Disney-től a filmkészítés jogát!
29.
29.
Hát most a finoman cizellált liberális és kulturált álláspontom jön:

Az EA egy darab fostalicska, akik 10 kib.ott éve egy szem normális játékot nem bírtak csinálni, csak roncs játékvázakat. Tényleg az a stúdió, ami felvásárolja a csapatokat, utána Harry Potter-t készíttet velük és ha nem jön be a befektetésre a 20-szoros szorzóval való megtérülés, utána bezárja a stúdiót és kidobja az embereket onnan. Nem a hapsikat féltem, mert találnak munkát és amúgy sem úgy élnek, mint mi... Hanem ezek a figurák úgy csinálnak mindent, ahogy az EA belepofázik és a kiadó saját hülye döntéseinek a következménye miatt az embereken verik el a port.

Hát eleve nagy hiba volt ezeknek a kreténeknek bármiféle jogot is adni. Most is csak az open world szarokat tolják ki a seggükön, mert azt jobban lehet monetizálni.

El tudjátok képzelni, kedves állampolgárok, hogy milyen lenne egy Star Wars játék, ha mondjuk a CD Projekt Red készítené? Ha a Naughty Dog csinálná? Ha egy Turn 10 fejlesztené?

28.
28.
PaprikaJancsi
Adják a THQ Nordicnak, van már éppen elég stúdiójuk XD
26.
26.
PaprikaJancsi
Ha Activion kapta volna a jogokat, olyan loot boxok lennének benne amit játékbeli pénzből nem tudunk megvenni, de ellenben még a plusz pályák is fizetősek lennének.
22.
22.
ollie92
#18: AZ EA nem csinált játékokat, mivel csak kiadóként szerepel, de ami befolyásuk van a játékkészítésben, az mind NEGATÍV hatással van a termékre, mivel kibaszott profitéhesek. SW BFII is egy újabb zseniális SW játék lehetett volna, majd lesz is 1 múlva mire összefoltozzák, de mivel ebbe is beleerőszakolták a mikrotranzakciókat, teljesen gallyra baszta a konceptet.
18.
18.
Heldengeist
#5: Mikor csinált utoljára minőséget az EA?

Én a magam részéről nem is tudom, melyik mamutkiadónak volna érdemes odaadni. A legtöbb ígéretet az utóbbi időben talán a Zenimax mutatta. Egy tisztességes akciójátékot simán kéneznék belőlük, de egy méltó KOTOR folytatást kizártnak tartok még tőlük is. A Disney pedig egyben akarja kiadni a jogokat, szóval az nem fog menni, hogy egy-egy motivált fejlesztőcsapat egy-egy játékra szerződjön le.
17.
17.
kopic
#12: Az rpgt inkabb a CDPRnek adnam.
16.
16.
Hab
#9: Legalább Drew Karpyshyn újra nekik dolgozik, és azért Ő elég jó sztorikat szokott kitalálni.
14.
14.
delphijos
#5: Szerintem az Ubi egész megemberelte magát. A Mario & Rabbids szerintem remek lett, és az AC Origins is remdben van. Én az Activision-tól jobban tartanék, szerintem ők inkább azok akik a szükséges abszolút minimumot nyújtják.
13.
13.
Ooorky
#12: Bethesda nem tudna mit kezdeni a Star Wars jogokkal, náluk csak pályakészítők dolgoznak, a többit (sztori, ai...) kiszervezik alsós diákmunkásoknak.
12.
12.
strike19
Szerintem kár volt csak az EA-nek adni a jogokat.Én 3 külömböző studiónak adtam volna. RPG szekció Bethesda. FPS vonalra jó az EA. Capcom: Star Wars Hack And Slash.
Én Rogue Squadron-os játékra várok már évek óta. Utolsó rész még Nintendo Gamecube-ra jött ki.
Mondjuk a Battlefront 1 is tetszett. BF2 már nem próbáltam mert a sok loot box herce hurca hírek elvették a kedvemet.
11.
11.
user101
Mondjuk vegyék el a disney-től :)
10.
10.
kirschakos
Bárcsak igaz lenne ez a hír!
9.
9.
Ooorky
#8: Ez a bioware már nem az a Bioware (sajnos), EA felvásárlás után a kulcsemberek szétszéledtek, ami maradt az meg... khm.
8.
8.
Hab
#5: Azért az eredeti BF2-höz képest sehol sincs ez a játék. Hatalmasat csalódtam abban, hogy nem lehet csak úgy bepattanni a járművekbe, illetve az űrcsatában nem az anyahajón kezdesz, nem is szállhatsz át az ellenséges anyahajóra. Ez a kártyás rendszer is elég szar lett.
Igazából amióta az EA megvette a jogokat azóta egy db értelmes SW játékot nem kaptunk. Bíztam benne, hogy a Bioware ráugrik a témára, de nem...
7.
7.
Gykrizsi
#6: Azért azt sem mondanám, hogy nem terveznek SP móddal, mert a most EA Vancouvernek átadott projekt is SP és szerintem a Respawn is valami SP cuccot készít, mert sok értelme nem lenne egy 3. Battlefrontnak. Amúgy a Titanfall 2 storyja egész kellemes volt, vagyis én bizakodom.
6.
6.
Unknown
A Lucasarts megtarthatná inkább a jogokat magánál és esetenként kiadhatná őket pl. az Obsidiannak egy Kotor 3-hoz stb. stb. mert amit az EA leművelt a Battlefrontokkal az kritikán aluli de sajnos se az Activision se az Ubi nem tenne hozzá többet. EA-nak nem is lett volna más dolga csak annyi hogy felhúzzák modern grafikára az igazi BF2-öt és tadamm van egy fasza kis SW shooter 20x annyi tartalommal mint a mondern SW:BF-ekben együttvéve. Sok fasza pálya helyett raktak bele kevés és látványos, ellenben értékelhetetlen pályát (a mai napig nem értem hgoy juthatott valakinek olyan az eszébe hogy hamár olyan kevés pályát raknak egy BF játékba akkor már a Mos Eisleyt és Maz kastélyát teszik bele pl. a Geonosis vagy a Kashyyk helyett ) kaptunk star cardokat, hosszú töltési időket, kevés járművet és unalmas játékmenetet, ami inkább hasonlít egy CoD meccsre mint egy csatára az SW univerzumból. A második részben ami dicsérhető azok az űrcsaták és a meglepően jó egyjátékos kampány de ezzel együtt nagyon kevés és mivel az EA nem tervez egy csöppet sem fókuszálni a SP módokra ezért nincsenek nagyon jó kilátásaim.
5.
5.
Dark_Temptation
csak ne a ubifosnak adják... mert akkor szarrá nerfelt "játékokat" kapunk. itt azért az EA minőséget tud csinálni. mert a játék isten király. ha nem lett volna ez a lootbox botrány semmi gáz nem lenne a játékkal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...