Battlefront II - kevesebb kreditbe kerülnek a hősök

  • Írta: zoenn
  • 2017. november 14.
  • Hír
Link másolása
Nagy visszhangot kavart a rajongók körében, amikor észrevették, hogy irgalmatlanul sok ingame kreditbe kerül a játszható hősök megnyitása a Star Wars: Battlefront II-ben. A DICE végül 75 százalékkal megnyirbálta az árukat.

Miután a Star Wars: Battlefront II 10 órás próbaváltozata elérhetővé vált az EA és az Origin Access-előfizetők körében, többen felháborodtak azon, hogy irreálisan sok kreditbe kerül a játszható hősök feloldása a játékban. Egy játékos kiszámolta, hogy ha 10 perc játék után 250 kredit üti a markunkat, akkor minimum 40 óra grindelés után juthatunk hozzá Luke Skywalkerhez vagy Darth Vaderhez, hiszen ők 60 ezer kreditbe kerülnek.

Később az EA képviselője a Redditen próbálta lecsillapítani a kedélyeket, de ezzel csak azt érte el, hogy hozzászólása kevesebb, mint 24 óra alatt az oldal történetének legtöbb negatív reakcióját váltotta ki az olvasókból. 

A DICE is belátta, baj van, ezért a Battlefront II oldalán jelentették be a srácok, hogy 75 százalékkal vágják meg a játszható hősök árát. Vader és Luke már csak 15 ezer kreditbe kerül, Palpatine császár, Leia Organa és Chewbacca 10 ezerbe (20 ezer helyett), míg a single kampányból ismerős, teljesen új hősért, Iden Versióért csak 5 ezer kreditet kell kifizetnünk 20 ezer helyett.

Ezzel a változással a legnépszerűbb karakterek minden játékos számára elérhetővé válnak, több felhasználó is megjegyezte viszont, hogy még így is rengeteg munkába kerül egy-egy hős megnyitása.

Ezzel együtt ugyanis az egyjátékos kampány teljesítése után járó jutalom is kevesebb lett: 20 ezer helyett csak 5 ezer kreditet kapunk érte. Az sem szép húzás, hogy az Arcade módban egy nap csak adott számú kreditet érhetünk el, így ha éppen grindelnénk és még több valutára vágyunk, érezhetően a valódi pénzért is megvásárolható lootboxok felé terel a játék.

Emellett befutottak az első tesztek a Battlefront II-ről. Úgy látszik, elég megosztó lett a cím, a legmagasabb pontszám a 8-as, de a nagyobb magazinok csupán 6/10-re értékelték a shootert.

Fentebb megnézhetitek a legfrissebb élőszereplős előzetest, ami viszont tényleg elég ütősre sikerült. A Star Wars: Battlefront II november 17-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

32.
32.
KőbányaKispest
#29: Már csak kereken 1.0

De ez valami szégyen. Pedig tényleg jól néz ki, hangok tökéletesek, de ezek szerint valami csak nem stimmel 17.000 forintért.
31.
31.
Gykrizsi
#29: Mondjuk ennek a valóság alapja ilyenkor kb. nulla, sok mindent nem lehet levonni belőle. De legalább egy visszajelzés az EAnek, az igaz
30.
30.
ollie92
#29: Bár a Disney is feji a pénzt a másik galaxisból, ha rossz nevet vetnek a Star Warsra, picsán rúgja majd az EA-t. Bízom benne, hogy DICE máshogy látja és az egész mohóság hátterében az EA áll....
29.
29.
kopic
http://www.metacritic.com/game/playstation-4/star-wars-battlefront-ii

User rating: 1.1, 1550 szavazat alapján
Aztarohadt !;D
28.
28.
Gykrizsi
#26: Ez mondjuk tényleg pofátlanság, bár ezt biztos vagyok, hogy egy hét múlva úgy is megszüntetik a felháborodás okán. Bízok benne, hogy elállnak a tervüktől, és szabadabb lesz a játék. Azért hagyom meg a rendelést, mert érdekel a story, másrészt maga a multi attól még tetszik, és szeretnék is multizni valamivel, de a cod pl. hidegen hagy. Mindegy, max tanuló pénz, és megint nem veszek évekig semmit ami EA, majd kiderül az első hetekben, hogy állnak hozzá a dologhoz.
27.
27.
ollie92
#26: Igen, ezt már olvastam én is :D Nagyon el fog mérgesedni a helyzet, ilyet NEM tehetnek egy teljes értékű játékkal, játékosok ne hagyják magukat ! Le is mondtam hétfőn az előrendelést !

Ami mégnagyobb baj, hogy EA megszüntette a "cancel pre-order"-t, tehát már nincs vissza út... (standard edition pénteken, de a delxue már tegnaptól játszható)
26.
26.
abydos
Lehet mélyebbre süllyedni: https://clips.twitch.tv/AdorableTenderCrowLitFam
Ha túl sokat játszol Arcade móddal, akkor nem ad kreditet, nehogy véletlen még valós pénz nélkül hamarabb juss bármihez is hozzá..
25.
25.
delphijos
Engem a rengeteg grafikai hiba bosszant,
meg a szarrá tömörített átvezető videók,
amik gyakorlatilag rondábbak mint a játékmenet.
24.
24.
hadzsime
Aki ezektől a pénzéhes, gerinctelen szarháziaktól vásárol, az meg is érdemli, hogy megfejjék.
23.
23.
KőbányaKispest
#21: Kivételesen Anakin benne van. Gondolom nem kell sok agyalni, hogy milyen formában, de benne va. Kenobi nem nagy veszteség, de Windu nagy hiba.
22.
22.
kopic
21.
21.
ollie92
#19: Egyik se :D a hősök 80% a BATTLEFRONT I-ből lett átemelve ! Valamit csiszoltak rajtuk és más képességeket kaptak. Se Griveous, se Dooku, se Anakin, se Kenobi. Következő hős is Phasma lesz az új trilógiából. Lehet idővel bekerülnek, de miből állt volna átskinezni Bobát Jangóra ? Adni neki szigonylövedéket, más funkciót, stb...
Mapok kurva szépek és látványosak, bár Kaminón komolyan esnek az FPS-sek.
20.
20.
kopic
Amúgy videók alapján a kampány elég gaz, ahol egyszemélyes hadseregkent ledaralsz mindenkit mint a xart...
19.
19.
kopic
Anakin, Obi-wan, Mace Windu. Ok benne vannak egyáltalán ?!
17.
17.
Gykrizsi
#15: Értem. Elég "érdekesen" össze van akkor rakva a dolog. Mindenesetre elég sokat variált már most is az EA a sok negatív megjegyzés kapcsán, remélhetőleg továbbra is ez a tendecia fog folytatódni. Ha nagyon negatív lesz a hozzáállás, akkor úgy is változtatni fognak ezen szvsz.
16.
16.
abydos
#15: Még lehet azt mindani, hogy mi is nyithatunk naponta dobozokat ingyen, sőt, vehetünk is játékpénzből, de 6 óra trial játék alatt, kb 20 doboz nyitása után egyetlen egy karakternek se nyitottam semmilyen erősítő perket. ki vanez tálalva nagyon....
15.
15.
abydos
#13: Meg lehet vásárolni őket, de ez is ügyesen vannmegcsinálva. Ugye kaszt rendszer van. Ha egy kasztot kimaxolsz, akkor bizony szintén rengeteg oradba telik az egész. és akkor nen vettél hero-t és nem válthatsz másik kasztra, mert azok szintén szuper hátránnyal indulnak, sőt, mivel magasabb szintű lettél, már nem kezdőkkel dob össze, összességében nagyobb lesz a hátrányod, ha hasonló skillű playerekkel dob össze, mint te.

Vicces. Egy overwatchban ha 3%-ot piszkálnak egy karakter sebzesen, már lehet túl buffolják vagy túl nerfelik. Itt 30%-akról kell beszélnünk.

Persze, a hardcore módot én is támogatnám, a minrotranzakciót sem tartom ördögtől valónak, de a pay to win megbocsáthatatlan egy ilyen drága játéknál...
14.
14.
Gykrizsi
Amúgy rohadt egyszerű lenne az egész. Kéne egy hardcore mód, vagy ramked, ahol ezeket nem lehet használni és kész.
13.
13.
Gykrizsi
#11: Ezt értem, de ezek lootbox vásárlása nélkül is elérhetőek, csak gondolom időbe telik. Vagy nem, mert ezt sehol nem írják le egyértelműen?

Másrészt nem támogatom, meg hasonló, csak ha mérlegelek, hogy ingyenes pályacsomagok lesznek (előlegezzük meg, hogy jók is lesznek a pályák) és cserébe tűrjek el pár hülyegyereket, plusz dolgozzak meg a karakterekért, akkor elfogadom (révén nincs más lehetőségem, egyre több játék halad ebbe az irányba). Inkább ez, mint megint plusz 12-13 ezer Ft a pályákért.
12.
12.
ollie92
#7: Nem kell sokat grindelni, megfelelő starcardokkal pár perc alatt meg a pontok, ha nincs retardált csapat és teszik a dolgukat, játék felét már hőssel tolhatod. Nekem kedvencem Boba, brutális pusztitás lehet vele véghez vinni, de mivel kevés az élete, muszáj távolabb lebegni. Tessék, itt egy maxolt Vader, srác nem egy nagy skiller, mégis milyen rampaget baszat Mos Eislyn !
https://www.youtube.com/watch?v=2u2w0hNsA8Y&t=311s
11.
11.
abydos
#4: Itt nem két jobb fegyverről van szó, hanem arról, hogy van egy fegyver. Ugyanaz van neked, mint másnak. Csak a másik fizetett pénzt, így ő ugyanazzal a fegyverrel 30%-kal többet sebez és 30%-kal több élete van ugyanannak a karakternek, mint neked és 30%-kal hamarabb használhatja a képességeidet mint te! Szóval majdnem olyan, mintha másfélszer olyan erős lenne, mint te, csak azért, mert ő fizetett.

Ez undorító. Ő beléd lő 2-őt, meghaltál, neked 3-at vagy 4-et kell, hogy meghaljon. Ha jobb vagy, akkor se biztos hogy van esélyed, mert ha lassú az ellenfeled, akkor is többet kell bele lőnöd. Ez szimpla legalizált, sőt, provokált csalás
8.
8.
ollie92
#7: Nagyon pozitív vagy, majd ha rádugrik Vader és lemészárolja a szakaszod mind egy szálig, közben healeli magát és a mardékot megofojtja, majd elillan, nem lesz ilyen nagy a szád. Vagy az utolérhetetlen vadászok, akik úgy kanyarodnak, hogy simán megkerülnek. Jómagam is pozitívan álltam hozzá, majd a kész terméktől nem találtam szavakat. Remélem a folyamatos ocsárolás és visszalépés megteszi hatását.
7.
7.
Gykrizsi
#6: Persze, de mondjuk 100 meccsből 2-3on lesz ilyen ember, abból pár percig használja a hőst. Azért ez sokat nem ront a játékon. Másrészt 10 óra játék a legjobb karakterért nem nagy dolog szerintem.
6.
6.
ollie92
#1: Mert ha 60€ fizetsz egy játékért, netán 80€, akkor ne legyen benne zárt tartalom, amit még csak challangel se lehet feloldani ? Nem hittem el, amit a teljes játékban tapasztaltam, mindenhonnan az jön, hogy inkább vegyél pár ezerért ládákat, hogy legyen elég kredit. Undorító lett az egész, mintha egy free2play mobiljáték lenne, ahol költeni kell a tartalomra, de ez egy AAA cím, ami minimum 60€ ?! Így is kell 9-10h grindelés, hogy felold Vadert, aki megeflelő starcardokkal kurva OP tud lenni.
5.
5.
Zisten
Sír a szújuk azoknak akik eddig úgy játszottak, hogy felvették a "HŐS KORONGOT" és mindenkit lekaszáltak a pályán.
Az DICE éppen ezt akarta elkerülni ezzel a rendszerrel és jól tette.
Remélem ez az "árcsökkenés" nem vágja haza az egészet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...