Xbox-kontroller az új amerikai tengeralattjárón

  • Írta: fojesz
  • 2018. március 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Szombaton állították hadrendbe az új amerikai tengeralattjárót, a USS Coloradót, amit egy nem éppen szokványos kiegészítővel is felszereltek: a hajó fotonikai árbocait Xbox-kontrollerrel lehet irányítani.

Szombaton állította hadrendbe az USA haditengerészete a legújabb tengeralattjáróját, a USS Coloradót.

A hír nem véletlenül jutott el a tech- és a játéksajtóig, a tengeralattjárót ugyanis egy Xbox 360-kontrollerrel is felszerelték: a kiegészítővel a periszkópot helyettesítő fotonikai árbocokat lehet irányítani, az illetékesek egy nehezen használható botkormányt váltottak le a Microsoft eszközével.

Reed Koepp parancsnok szerint rengeteg pénzt spórolnak azzal, hogy egy kész terméket használnak, annál is inkább, mert az Xbox 360 kontrollere már bizonyított az ergonómiájával. Az amerikai hadsereg egyébként már korábban is kacsintgatott videojátékos vezérlők felé, és nem véletlenül: mára egy komplett generáció nőtt fel a videojátékok mellett, felesleges egy új és szokatlan irányítási metódust betaníttatni a katonákkal.

31.
31.
#30: Nézd, nem nagy esélye van annak hogy tönkremenjen benne az akku (2db gyári sixaxis kontrollert használok több mint 5 évesek, mindkettőben +20órát bír az akku 1 feltötéssel), de ha tönkre megy, hát akkor marad a jó öreg USB ami meg túl rövid. Na aztán új akkut kell venni, mivel szerintem kb. senkinek sincs otthon.
30.
30.
Heldengeist
#26: De mu a helyzet az akkuval lévő bajokkal? Ha kidöglik, onnantól fogva nem vezeték nélküli a kontrollered. Vagy pattintasz bele egy másikat azt jóccakát.
29.
29.
#28: Én nem az Xbox ellen hoztam fel lehúzó érvnek, hanem az Xbox és a PS kontroller összehasonlításáúl. Ami meg azt illeti, úgy néz ki hogy a közeljövőben veszek egy Xbox One-t, és amikor hasonlítgatom a PS4-gyel, akkor természetesen nem nézem azt, hogy melyik kontrollerébe meny aksi és melyikébe elem.
28.
28.
PaprikaJancsi
#27: És, hogy valakinek egyéni véleménye, hogy jobban szereti, ha alapjáraton aksi van benne, az oké. Én azt mondtam, aki előnynek hozza fel Xbox ellen, az nem teljesen normális, mert felesleges/és értelmetlen. Így akartam érteni.
Mondjuk az már más, hogy ezt így, ahogy írtam neked egyáltalán nem ezt jelentette. Én inkább erre az egész jelenségre kívántam felhozni a figyelmet, hogy ezt már egy csomó helyen láttam degradálásként, de igazából egy baromság az egész.
Az már egy másik dolog, hogy egy akku ára nem 7000, hanem teljes mértékben változó.
27.
27.
PaprikaJancsi
26.
26.
#25: Miért ne lennék normális? Miért az szerinted előny hogy alapból elem van benne és folyton cserélgetni kell azt, meg újat venni? Akkut meg +7000Ft-ért vehet hozzá az ember ha már megunta az elemnel lévő bajokat.
Vagy mert nekem kényelmesebb a Ps3 kontrollere?
25.
25.
sloth
#24: Úristen!!!!Akkor nem vagy normállis!!4!
Paprika János szociológus professzor úr is megmondta...
24.
24.
Na mindegy, amúgy nincs bajom az xbox360 meg a One kontrollerével,azok is kényelmesek,csak nekem valamiért a PS-é jobban kézreáll, meg szerintem az jobb, hogy alapból akku van benne.
22.
22.
patka21991
#2: Nem hinném, hogy a bolti verziót használják. Biztos csinált Nekik a Microsoft egy egyedi kontrollert, ami jobb anyag felhasználással rendelkezik.
21.
21.
PaprikaJancsi
#19: Xbox controller: elem/aksi
Ps controller: aksi

Aki előnynek hozza fel a kevesebb lehetőséget, az nem normális.
20.
20.
Heldengeist
#19: Gondolom vesznek hozzá play&charge kitet is. Egyébként szerintem a DS3 nagyon kicsi és kényelmetlen. Az meg csak egy tulajdonság, hogy szimmetrikus, nem pedig egy előny.
19.
19.
#15: Ha a legjobb kellett volna nekik, akkor xbox1 elite-et raktak volna bele.

Amúgy nekem jobban tetszik a DS3 mint az x360 kontroller, mivel nekem jobban kézreáll, és szimetrikusak raja az analóg karok, meg mert aksival működik.
18.
18.
PaprikaJancsi
#17: Ryzen 5 1400 + Geforce 1070
15.
15.
frankdelgado
#7: Mert nekik a legjobb kellett.
11.
11.
Mufika
#10: Kivéve ha nagyon kell nekik valamin játszani ;)
8.
8.
zozo76hun
#7: akkor inkabb a DS4, a DS3 elegge szar lett.
7.
7.
Miért nem PS3 kontrollert használnak?
Abban van mozgásérzékelő("sixaxis") is. Amerre döntenék, arra dölne az árbóc is. Amúgy lehet hogy tényleg a víz alatt kockulnak a hős patrióták:)
5.
5.
codehook
Miert nem elite kontrollert hasznalnak? :D
4.
4.
Yanez
Jó álcát találtak a tengeralattjárón folytatott gémelésre! :D Ott Forzáznak a víz alatt, minket meg beetetnek ezzel a naív árbóc mesével. :)
3.
3.
zozo76hun
#2: azert a hadseregnek gondolom nem gond lecserelni egy nyomorult kontrollert.
2.
2.
McDuff
Majd jól szétkopik az analóg bimbója meg jön a holt játék, aztán majd megbánják :D
Félreértés ne essék, én az Xbox One kontrollerjéig azt tartottam a legjobbnak, de azért valljuk be, az sem örök élet már pedig én azt gondolnám a hadseregnél/haditengerészetnél/stb. ez fontos szempont lehet. Bár a fentieket leszámítva, lekopogom, más nem jött még elő.
1.
1.
Heldengeist
Tudtommal egyéb eszközökhöz (azt hiszem talán drónokhoz) korábban is használták már.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...