GDC 2018: Új nevet kapott az Ataribox

  • Írta: fojesz
  • 2018. március 21.
  • Hardver
Link másolása
Az Atari véresen komolyan gondolja a visszatérést a hardverpiacra, és a kezdeti nehézségek ellenére hamarosan testet ölt az Ataribox. A Linux-alapú konzol végleges nevét a GDC-n jelentették be.

A San Francisco-i Game Developers Conference apropóján jelentette be az Atari, hogy Atari VCS, vagyis Atari Video Computer System elnevezéssel kerül forgalomba a legújabb masinája. Az eddig Ataribox néven emlegetett konzol pályafutása nem indult simán, a tavaly év végére időzített előrendelési lehetőséget és Indiegogo-kampányt is elhalasztották.

Hogy a crowdfunding-akció sorsa mi lesz, azt nem tudni, az Atari ígérete szerint azonban áprilisban fogják elárulni, hogy mikor indul az Atari VCS előrendelése. A konzolt egyébként AMD-vas hajtja, és Linux operációs rendszert használ, és bár előtelepített retrójátékokat is találunk rajta, más Linux-kompatibilis címekkel is megbirkózik a gép.

A pontos hardverspecifikációkat egyébként még nem árulta el a cég, de az Atari VCS árát 250-300 dollárra mondják, így biztosan nem erőművet kapunk majd. A galériánkban néhány új képet is láthattok a kicsikéről, ezeken már a kontroller és a múltidéző joystick is felbukkan:

3.
3.
zozo76hun
#1: na de ez retro, erted! :)

egyebkent igazad van.
2.
2.
rethrospektiv
Nekem tetszenek az ilyen retro konzolok. Valahol a gyerekkorom. Szerintem lesz rá igény.
1.
1.
Heldengeist
250-300$ rohadt sok egy ilyen vacakért. Annyiért már Xbone-t vagy PS4-et kapni. Igaz, csak az 500GB-os alapcsomagokat játék nélkül, de akkor is többet ér, mint egy ilyenen pixeleket kergetni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...