Radical Heights - battle royale CliffyB csapatától

  • Írta: sirdani
  • 2018. április 9.
  • Bejelentés
Link másolása
Radical Heights címmel teljesen új, korai hozzáférésű battle royale-játékkal jelentkeztek a LawBreakers készítői. Ráadásul a játék steames indulása már holnap esedékes.

Alig pár napja írtunk róla, hogy a Boss Key Productions felhagyott a LawBreakers támogatásával, és helyette új projekttel fognak foglalkozni. Az ilyen hírek esetén a legtöbb alkalommal hónapokig nem hallunk semmit ezután az új üdvöskéről, ebben az esetben azonban ennek pont az ellenkezője történt. Steamen korai hozzáférésben már holnaptól, azaz április 10-től elérhető a Radical Heights.

A vadonatúj alkotásban a játékosok egy világvége-hangulatú kaliforniai városkába csöppennek bele az akció kellős közepébe, ahol battle royale-játékoktól elvárt módon harcolniuk kell egymással a végsőkig. Érdekesség, hogy a lootolási rendszer jelentősen eltér a piacvezető mechanizmusoktól: ládák és raktárak átkutatása helyett játékgépekből, off-shore számlákkal ATM-ekből és szerencsekerekekből juthatnak pénzhez a harcosok, mellyel fegyvereket, megjelenítést módosító részleteket és a következő menetre érvényes fejlesztéseket szerezhetnek be.

Zach Lowery, a Radical Heights kreatív igazgatója elárulta, hogy a játékon már öt hónapja dolgoznak, mivel „hatalmas rajongói vagyunk a battle royale-játékoknak és a 80-as évek fényesen csalogató szemtelenségének. Éppen ezért szeretnénk egy saját csavart vinni a műfajba, és létrehozni a jövőt a 80-as évek stílusában tükröző világot”. A futurisztikus jelző a csavar miatt szerepel, ugyanis a játék a tervek szerint 2023-ban játszódik, ahol a battle royale stílusú harc résztvevői a hírnévért és a díjakért küzdenek egymással mások szórakoztatására.


Fontos még megjegyezni, hogy a játék megjelenéskor teljesen ingyenes lesz, ráadásul a játékban található mikrotranzakciók között nem fog szerepelni egyetlen olyan áru sem, ami játékmenet szempontjából előnyhöz juttatná az adott vásárlót. A Radical Heights Steam-oldalán megtalálható a fizetős „Founder’s Pack” is, mely a játékon felül kozmetikai kiegészítőket tartalmaz.


Az előzetesek alapján a játék stílusát és komolyságát figyelembe véve a PUBG és a Fortnite közé kívánja pozicionálni magát, melynek sikerét kíváncsian várjuk. Az a felvetés mindenesetre aggodalmakra adhat okot, hogy a Boss Key Productions a legutóbbi, relatíve drágán fejlesztett LawBreakers játékát olyan szörnyen pozicionálta, hogy arról részletesen írtunk ittitt, na meg itt. Míg korábban az Overwatch uralta piacra próbált megkésve betörni a stúdió sikertelenül, ezúttal szintén tetemes lemaradással még nagyobb óriásokat szeretne üldözőbe venni. Mindenesetre a holnapi start steames adatainak birtokában már kézzelfogható információnk lesz a projekt sikeréről.

8.
8.
#7: Ki a fene akar telefonon játszani ilyen hulladékokkal? Röhej ez a játékipar komolyan mondom.
7.
7.
shatterhand
#4: Azert csak jojjenek. Ps4en fortnite van meg.....passz. Telefonon normalis talan 2?
Ennyit a dompingrol
5.
5.
almaspite
Cliff Bleszinski inkább maradt volna a microsoftnál. És kitalálhatott volna még valami nagyot a Gears of War után.
4.
4.
kastorhun
Bukni fog.
Sajnos lekéstek erről a vonatról, mára már egyszerűen túl sok Battle royale játék van.
Ha a PUBG mellett jelenik meg akkor még csak csak, de így...
Csináltak volna inkább egy régi stílusú fps-t, annak még értelme is lett volna.
3.
3.
markoci555
rájöttek hogy nem lehet mit csinálni a lawbreakers-szel, ezért pár hónap alatt összehánytak egy battleroyale-t, mivel az kell a népnek
hogy mitől legyen minimálisan egyedi, meg nem gondolkodtak sokat: legyen ilyen irtózatosan *** kinézetű retro világ, amin ma a legtöbben csak nevetgélnek hogy néztünk ki régen.

csak elfelejtették hol hibáztak az előző játékuknál is: elkéstek: a pubg-nél van rengeteg ember, és aki ingyenest akar az megy fortnite-ra, nincs nagyon helye egy harmadiknak, hacsak nem szebb és realisztikusabb grafikát nyújt a fortnite-nál, de jobban is optimalizált mint a pubg, és a képekre ránézve nagyon félrelőttek ebből a szempontból

annak a keleten készülő játéknak van még esélye befutni, többnek nem nagyon, de arról se hallottam semmit egy jó ideje, címére se emlékszem
2.
2.
MikelGun82
Az előző remekművük méltó utódja. Ultragagyi!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...