Végre megjelent a God of War

  • Írta: zoenn
  • 2018. április 20.
  • Videó
Link másolása
A visszaszámlálás véget ért, mától elérhető a boltokban a SIE Santa Monica legújabb játéka, a God of War. Ennek örömére belenézhetünk a cím első két órájába, és megleshetjük, hogyan festett a játék három évvel ezelőtt!

Nem hibáztatunk azért, ha úgy döntesz, fittyet hánysz a sajtó éltető kritikáira, és inkább saját magad győződsz meg a végeredményről, a God of War mindenesetre a jelenlegi generáció legjobb exkluzívja, igazi system seller, amit a műfaj rajongóinak és a veteránoknak is ajánlott kipróbálni.

A God of War már a boltokban van, de ha még várod a futárt, és valamivel elütnéd az időt, vagy csak egyszerűen nincs hozzá PS4-ed, tekintsd meg a fenti félperces trailert, amely a szaksajtó véleményét taglalja.

A Polygonnak hála most belenézhettek a játék első két órájába. A kollégák az Immersive módot próbálták ki, és rögzítették: ilyenkor nincs HUD, csak tömény gameplay, így semmi sem vonja el a figyelmedet Kratos skandináv utazásáról.

Hosszú utat jártak be a fejlesztők, mire a God of War révbe ért. A launchra hangoló éjszakai livestreamben Cory Barlogék megmutatták, hogyan nézett ki a játék 2015-ös prototípusa. Ezt a demót mutatták be aztán a Sonynak, melynek hatására zöld utat kapott a projekt.

33.
33.
Mr.Dead
#32: Direkt odairtam, hogy tudom hogy a twitch nem ugyanaz mintha játszanám. :"D
Nyugi, ha meglesz minden vizsga tuti megveszem, csak pár vidit meg gameplayt látva annyira még nem sietős
32.
32.
Duken
#29: Semmi köze a Witcherhez főleg a harcrendszernek. Egyébként mulatságos hogy ugyanaz megy most a GoWnál mint tavaly a Zelda BotW-nál. Ugyan az a pár emberke győzködte a népet hogy nem is olyan jó mert látták twitchen vagy youtubeon...Hidd el kibaszott jó game lett. Maktub blogjait én is szeretem de ő kb mindent lehúzz. Ez a profilja. Szerintem ne hagyd ki, vedd meg játszd ki és ha utánna nem tetszett, kifizetem neked! :D
31.
31.
DarkLord
De írok pozitív dolgokat is. :D

- a látvány elképesztő sima ps4-en is, eddig a 10 óra alatt egyszer sem reccsent be végig folyamatos volt az FPS , beton stabil, ilyen látvány mellett (előtte kicsit féltem ettől, hogy esetleg a sima ps4 tulajok kicsit szívna...)
- minden a nagyságról szól a játékban, hatalmas épületek, hatalmas terek.
- a hangeffektek brutálisak, amikor a hidat eltolja és felül a szélére a srác, na ott, ahogy a szerkezetet bekattintja Kratos, ha b+ az a hag effekt levett komolyan az életről , mintha valami ágyú dörrene el vagy a fene tudja, de belezengett az egész szoba a basszusba vagy, mikor megszólal a Világkígyó

Az egész 10 óra, eddig arról szól, mint anno, mikor Törp papa vitte a törpöket valahova és állandóan kérdezik tőle, hogy ott vagyunk már? Persze ő mondja igen,
na itt is ez megy csak a srác kérdezgeti mi meg mondjuk neki :D
A csónakba meg aztán olyan vaskos sztorikat oszt meg velünk Kratos, hogy sírni támad kedve az embernek :D Két béka odaáll egy mély kút elé a kicsi béka beakar ugrani, de a nagy mondja neki ne ugorjon bele wow ennyi a sztori :D

Jó egy nagyobb boss már volt benne, amit legyűrtem az tetszett is. Részleteset úgy is csak, ha végignyomom, de kellenek a friss élmények is mindig. A srác nekem, amúgy nem szimpi. Most megyünk az Óriások Földjére bár most túl játszottam magam pihenőt tartok :)
30.
30.
DarkLord
#29: Jól írod, mert lehet furán hangzik, de pont ezt éreztem, mintha Witcher 3-at nyomnék :D Ami baromi jó még mindig, de nem Kratos...
29.
29.
Mr.Dead
#27: Hohohoho, ez már a második komment ami nem orgazmus közeli állapototként beszél róla.:D Remélem Maktub ír róla tesztet.
Egyébként néztem róla streamet, persze nem adja át úgy mintha te játszanál, de nekem picit úgy tűnt mint valami atskinezett Witcher. (Ettől függetlenül megveszem majd, de így lehet hogy vizsgaidőszak helyett karácsony lesz ebből)
28.
28.
Rezsidémon
#27: Érdekes, nekem ez nem tűnt fel egyáltalán. Marmint a bossok hiánya vagy ilyesmi, nagyon kompakt lett az egesz, a tortenet elmesélése, a karakterek és kapcsolatuk fejlődése, a bejárható világ és a szuper harcrendszer a fejlődési lehetőségekkel együtt iszonyat király. A legérettebb epizód az összes közül számomra, pedig az összeset kiporgettem 2-szer
27.
27.
DarkLord
#23: Később se fogsz hasra esni, ha az első 2 és fél órát írod.

Meg van csinálva tényleg az egész. A táj a hangok a zene, de valahogy ürességet érzek, pedig már, majdnem 10 órája tolom. Hol vannak a boss-ok? Most, hogy más néven meg más színnel odatol egy-egy troll-t az nem boss számomra. Eddig még simán üti nálam a 3. rész. Tipikus olyan játék, amit nem biztos, hogy még egyszer végigszeretnék, majd játszani, mert annyira el van nyújtva az eleje főleg, hogy 2.-szorra ezt végignyomni baromi unalmas lenne. (maradjunk annyiba, hogy , ha végigjátszom átértékelem, de eddig számomra ez van.)
26.
26.
Rezsidémon
#23: Istenek verik egymást össze különböző világokban, de a fizikán meg a láthatatlan falakon megütközöl :D :D
23.
23.
Két és fél óra játék után nem lett nedves a bugyim tőle.

A látványvilág szép, de láttunk már ilyet pl. a Horizonban, szóval ettől nem estem hasra. A hangok és a zenék kiválóak, Kratos meg egy igazi suttyó, ahogy a fiával viselkedik.

Azt viszont rém gagyinak látom egy játékban 2018-ban, ha a főhős suhint egy fára az erdőben a fejszével, akkor nulla fizika van: a fa nemhogy nem sérül, még le se pattan róla a fejsze, hanem mint a levegőn átmegy. WTF? Arról nem beszélve, hogy láthatatlan falak vannak a játékban, ami még 20 éve elment, mint játékmechanikai megoldás, de szerintem 2018-ban kínos már.

MIndezekért garantáltan nem 10 pont a játék nálam, akármennyire is jó lesz később.
21.
21.
pucu9011
#16: Akkor nem csak én voltam béna az elején. Vagy 20x én is meghaltam mire legyőztem az első csapat ellenséget.
18.
18.
BrutalRaven_HU
Hajnalban munka előtt tudtam vele játszani durván egy órát. Természetesen ez még csak egy belekukkantás volt, de a hangulat, a zene, az atmoszféra már magába szippantott. Rengeteget gondolkodtam rajta napközben és valahogy arra jutottam, hogy talán a legjobb szó amit találok rá, az hogy "epikus". A szó lehető legpozitívabb értelmében. Velőt rázó, zord, kemény, egyszóval fantasztikusan magával ragadó. Ps4 pro-n 4k tv-n játszom, és meg kell mondjam, nem igazán rémlik ennél részletesebben megmunkált, művészien kidolgozott mestermű, pedig közel 20 éve gyűröm a játékokat. No, ennyit a kommentről, most pedig irány a fagyos Skandinávia:)
17.
17.
Macifasz
#14: Valami ilyesmit akartam hallani. :-) Meló után mehetek átvenni (jött az SMS), így sztem holnap alvás nélkül jövök be melózni. :-D
16.
16.
Zoli0507
Közel 2òràja jàtszom vele...... ez egèsz egyszerűen embertelen. Màr az ahogyan a jàtèk kezdődik a menüben.... csak pislogtam.

Az külön piros pont a sonynak hogy alapbòl magyar nyelven kezdődött el. Nèmet a profilom, viszont mivel magyar a ps menü ìgy gondolom alapbòl kivàlasztotta magànak a jàtèk. Pedig fel se telepìtettem csak azt a 1,5gigàt vagy mennyit hogy elinduljon a jàtèk.

A nehèzsègi szint kivàlasztàsnàl "A God of War-t szeretnèm" elnevezèsen elmosolyodtam ez jò pofa. Aztàn a legelső enemyknèl 12halàl utàn sikerült legyöznöm őket. Istentelen nehèz mèg, ès istentelenül èlvezem hogy ennyire nehèz. Olyan adrenalin löketet ad a game amit utoljàra dark souls ès nioh-nàl èreztem. Egyszerűen katarzis.

A zenèk egyszerűen epicusok. Minden felcsendülő dallamnàl, èneknèl az ember libabőrös lesz. Hihetetlenül magasztos hangulat uralkodik a jàtèkban..... egyszerűen szavakkal nem lehet kifejezni mit èl àt az ember...

Tulajdonkèppen ez szàmomra egy olyan műremek ezidàig ahol igazàbòl nem kell semmit mondani. Nem kell àllva tapsolni, őrjöngeni......csak, csak ülni ès hallgatni, csendben lenni mert ez az ami többet mond bàrminèl.
15.
15.
Darksiders84
Na hazaértem vele beraktam elkezdeném 7 perc telepítés á mondom az semmi utána 14 perc még és kezdem de nem még 38 és kezdés végre remélem.
Duken jó volt olvasni kirázott a hideg!
14.
14.
Duken
Éjféltől 3-ig nyomtam! Ezért vesz az ember konzolt. Csak ennyit tudok mondani. Amikor legelőször elkezdődöt a harc elborított az adrelalin. Gyerekek ilyen brutál harcrendszert még nem tapasztaltam Dark Souls szteroidon szint. Érzel minden egyes baltacsapást, csontroppanást, a kombók hatására kb euforikus állapotban mészároltam közben hangosan hörögtem, a megemelkedett tesztoszterontol. BRUTÁLIS. Ilyen vérszomjasnak még sosem éreztem Kratost. Ehhez képest a többi rész szinte rajzfilmszerűnek, karikaturisztikusnak hat. Itt testközelben élhetem át a kaszabolás minden egyes pillanatát. Hihetetlen bmeg mit alkotott a Santa Monica!
13.
13.
kebi90
Fél óra és itt a futár. Már alig tudok várni :D :D
12.
12.
KRAT0S
ÁÁÁá megjött végre!! :) ♥♥♥
11.
11.
Macifasz
#8: Én egy apró módosítással, miszerint "mehetek átvenni az üzletbe, amikor nekem jó." :-D
10.
10.
KRAT0S
#8: Én is azt várom !! :D
9.
9.
DarkLord
Én már megkaptam ezt vártam mióta erre itt van és nincs erőm vele játszani, mert tiszta láz vagyok még fel se telepítettem ... Most szedek össze valami erőt azért :D Youtube-ra nem érdemes felmenni, mert olyan spoileres videó címeket ad be az ajánló, hogy az elront mindent már 2 olyan spoiler címet bekaptam, hogy az nem jó.
8.
8.
Marcus88
Én meg már azt várom,hogy megcsörrenjen a telefon és egy hang azt mondja.
Jó napot futárszolgálat!!!!
Már tűnök ülve várom!!!!
6.
6.
FlexSteel
Túl vagyok már rengeteg játékon és sok-sok konzolon, de azt biztosan állíthatom, hogy ennél jobb játékot még nem láttam. Ebben a pillanatban vagyok rettenetesen boldog, hogy PS4 tulaj lehetek. Ez egy olyan élmény, amit ha az ember átél, örökre bevésődik az emlékei közé,
4.
4.
A Pulyka
#1: Tegnap megmondtam a fonokomnek, hogy ma felejtse el hogy bemegyek. Ma reggel jott az e-mail, hogy a futar csak 2-5 ora kozott hozza a csomagot.....hogy a ragya verje ki! Mar alig varom hogy toljam.
1.
1.
Tegnap hajnal 2-kor ertem haza egy bucsu bulibol, de nem birtam ki, hogy ne nezzek bele. Kb 20-30 percet toltam vele, es besz@raaaas. Hihetetlen a jatek: a hangulat eszmeletlen, a grafika gyonyoru (sima ps4 1080p-ben), a harc eddig tetszik, bar abbol sokat nem lattam. A helyszin valasztas nagyon el lett talava, mindent vhogy athat a rideg-hideg-zord feeling. Ha ma nem kellet volna melozni tuti egesz ejjel toltam volna. Sztem ma este nem lesz alvas :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...