Nagy sikernek tűnik a visszafelé kompatibilitás

  • Írta: sirdani
  • 2018. május 3.
  • Hír
Ugyan sokan kételkedtek még a bejelentés napján az Xbox One visszafelé kompatibilitásában, azonban a számok a Microsoft oldalán állnak: eddig több mint egymilliárd órát játszottak Xbox- és Xbox 360-játékokkal Xbox One-on.

Tavaly júniusban a Microsoft bejelentette, hogy 508 millió órát töltöttek el a játékosok a visszafelé kompatibilis játékokkal, mely idő az elmúlt egy év alatt a duplájára nőtt. A Microsoft hivatalos közleménye szerint az Xbox One-tulajdonosok fele használta már a funkciót, mellyel többek közt már a Saints Row 2 is elérhető. Ráadásul a lehetőséget támogató játékok listája folyamatosan bővül, sőt, az Xbox One X-en futtatott régebbi játékok sokszor lényegesen szebben néznek ki az elődhöz képest, így van ez például az eredeti Star Wars: Battlefront II és a Red Dead Redemption esetében is.

A Microsoft bejegyzésében további adatokat olvashatunk még az eladásokról és a felhasználói aktivitásról: az Xbox Live-játékosok száma 13 százalékkal növekedett éves szinten, míg az Xbox One eladásai 15 százalékkal mutatnak magasabb számokat az előző évi adatokhoz képest. Eddig több mint 200 játék használja ki az Xbox One X erejéből adott speciális lehetőségeket.

Az xboxos közösség kapcsán is érdekes statisztikákat találhatunk: eddig több, mint 600 ezer barátság jött létre a „Looking For Group” funkciónak köszönhetően, illetve megközelítőleg 1,2 millió „Club” található az Xbox Live rendszerében. Végül pedig érdemes még kiemelni, hogy az ID@Xbox program keretein belül kiadott játékokkal eddig összesen körülbelül 4 milliárd órát játszottak a felhasználók.

A konzolok eladásának konkrét adatairól azonban nem tartalmaz információt a közlemény.

74.
LexerTheFirst
73.
frankdelgado
akkor most màr tisztàztuk, hogy kinek miből, mennyièrt adnak többet/kevesebbet?
68.
LexerTheFirst
#53: Az a hülyék kedvéért nagyon adja magát :DD
67.
Kawada
#66: Bár úgy látom valami dific van, lehet a lentebbi számokat egy régebbi hét globális eladásaiból másoltam ki, mert egy kicsit más a linkben, de a nagyságrend az azonos... Na mindegy, bocsi a kavarásért.
66.
Kawada
Nem tudom itt szabad-e más oldalt linkelni, de én innen szedtem ezeket:

http://www.vgchartz.com/weekly/43170/Global/
65.
LexerTheFirst
#64: Ha ezek igazak engem akkor a FIFA és a Battlefront és az assassins C elszomorít..
64.
Kawada
Kicsit unatkoztam, így szedtem néhány adatot, hogy nevesebb multiplatform címek tekintetében hogyan állnak a dolgok. Az első szám a PS4, a második az XBOX One eladások:

GTA 5: 17,1 millió - 7,5 millió
FIFA 18: 10,3 millió - 2,7 millió
Battlefront 2: 3,4 millió - 1,4 millió
COD:WW2: 11,4 millió - 5,4 millió (érdekesség, 3,2 millió ebből csak USA, PS4-nél ez 4 millió)
Assassin's Creed: Origin : 3,6 millió - 1,8 millió

Ezen kívül még egy jelentősebb mutató van, az összes software eladás, ez jelenleg nagyjából 518 millió - 242 millió.
63.
zozo76hun
en mindket gep akcioit figyelemmel kiserem, van gold es plus elofizetesem is. azt kell mondjam sokkal jobbak a psn akcioi mint a live. nagyon durvan. ossze sem lehet hasonlitani. sokszor kesz rohej hogy az live mennyire keves akcios gamet ad a plushoz kepest.
58.
frankdelgado
Én mindíg odafigyelek , h oda menjek kajàlni, ahovà többen jàrnak, ne pedig oda, ahol jobban ízlik a kaja.
54.
#52: Mondjuk te ugyanezt mondtad el rövidebben, na mindegy. :D
53.
#52: És akkor tegyük hozzá, hogy a BC nem az egyetlen funkciója a konzolnak. Csak egy "apró", de annál jelentősebb extra. Egyesek lassan már ezzel azonosítják az Xbox-ot, pedig gyakorlatilag minden játék ugyanúgy megjelenik rá (hülyék kedvéért: nem, PS exek nem), meg lehet venni, lehet vele játszani. Nincs az ember az előző generációra korlátozva. Ráadásul MS-nél az erősebb konzol, multiknál viszi a pálmát.
52.
LexerTheFirst
#51: Igazad lenne, ha xboxon csak a régi játékokat játszhatnád, az újakat nem. Ugyanis ez egy ok a konzol mellett, pont olyan mint az exek a Sony-nál. A két cég másképp akarja eladni a konzolát. A Microsoft úgy szeretné eladni hogy hatalmas pénzből szolgáltatást épít köré, lásd gamepass és BC, a Sony pedig irdatlan pénzből játékot csinál. Van akinek ez van akinek az szimpi. Nem kell leszólni a BC-t, mert korrekt lépés, bár valószínűleg ugyanúgy a Microsoft is remasterelne, ha több lenne az eladott konzol, de selling pointként beveti a valóban első osztályú szolgáltatását. Ugyanolyan selling point mint előző genben az ingyen multi a Sony-nál. Akkor ők voltak hátrányban most a Microsoft.
51.
Skygameboy
#20: Egy szóval nem montam hogy rosszabbak csak azt hogy régiek. Szeretek én is sok régi játékot (öreg
motorosnak számítok) Mégis ha belegondolsz egy jelenlegi generációs gépet nem azért vesz az ember hogy prev gen játékokkal játszon. A kommentem meg nem akart senkit megbánta csak szerintem ez már szó szerint vicces
Ott az ms a végtelen pénzével látja hogy az embereknek kellenek a minőségi exek mégis ők 10 éves játékokkal szarakodnak . Minek ? Mintha vennél egy 4k-s tévét de még mindig 420-ba néznéd rajta a barátok köztöt .
Szerintem akik most pöffeszkednek a tronon ms-éknél valami hihetetlenül dilettáns banda
49.
westhammer666
#43: Ez tényleg így van, meg perpillanat még jobban megéri mondjuk megtartani a régi PS3-at meg a 360-at, mert mondjuk 360 esetében 200-300 játék helyett az összessel kompatibilis, a játékok meg mindkettőre nagyon olcsók.
48.
westhammer666
Tök jó dolog a visszafelé kompatibilitás, csak hatalmas, semmitmondó számokat közöl állandóan a Microsoft az XBOX-os adatokkal... Ez volt a Live-os aktív játékosok statisztikáival is, ami se nem előfizetők száma nem volt, se nem a tényleges játékosközösség adatai nem voltak és ez is most ilyen. Egymilliárd óra? oké! és akkor mennyit játszanak a One-os játékokkal? Hány felhasználó használja a visszafele kompatibilitást? Részvényeseknek biztos nagyon imponáló hogy óóóóó egymilliárd óra játékidő, nahát!? De azt már évek óta nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi gépet, szoftvert, Gold előfizetést, GamePass-t adtak el, mert ott meg látszódna, hogy messze nem elsők az iparágban, sőt...
46.
Kawada
#43: Technikailag az xboxnál is kamu a kompatibilitás... Rohadtul nem kompatibilis, hanem effektíve a tulajdonodban lévő játék egy CD-key-ként funkcionál, amit érzékelve letölti a hardverre kompatibilis verziót, "patchként"... Ezt a Sony is alkalmazhatná ha akarná, ez üzletpolitika kérdés nem pedig technikai. De én továbbra is jobban örülök a minőségi játékdömpingnek, mint amennyire bánom, hogy nincs kompatibilitás (ez nem nehéz, mert teljesen leszarom személy szerint).
44.
frankdelgado
...." Mert csak a Sony exklúzívok adnak neked erőt, és mindent lebíró akaratot”
43.
Juha
Azt említette már valaki, hogy Ps4-en azért nem könnyű a visszafelé kompabilitás, mert más architektúrára épült, mint a PS3? Nem? Akkor segítek: technikailag sokkal könnyebb lenne egy XOne játékot Ps4-en futtatni (és fordítva), mint hogy Ps3-as címet kompatibilissé tenni bármivel. Némi optimalizáció persze kellene, de az alapok adottak lennének. A jogi oldala persze más kérdés. Ezt a Sony-nak felróni tudatlanságból adódik (vagy nettó trollkodás).
42.
Raizen25
Persze, hogy nagy siker hiszen a multiplatformokon kívül alig tudnak szerencsétlenek valamivel játszani. (igen tudom,h van PÁR jó ex. cím one ra is ) :D
41.
frankdelgado
#40: Mégis itt veritek folyamatosan....
40.
mcwolf
#39: Minek neki több exklúzív cím??? Hisz ott a Forza és a Sea of thieves. Kívánhat ennél többet egy gamer ??? Plussz ott van a komplett X360-as HALO széria.
Sajna nekünk be kell érni idén God of war-ral, Detroit-tal, Spiderman-nel, Days gone-nal, Last of us 2-vel (utolsó kettő talán idén kijön, de ha nem,akkor sem fogunk unatkozni).
39.
kamgecam
#37: Azért mert tudat alatt ő is több exet szeretne xbox-ra.
36.
kamgecam
Vicces hogy az x360nál az xbox tulajok azt emelték ki hogy az exkluzív címei miatt vették a konzolt. Emlékeztek...?... Nekem semmi bajjom azzal ha valaki one-t vesz de amikor a másik oldalt szidja mert nincs visszafelé kompatibilitás ps4en, ahelyett hogy észrevenné mekkora érvágás az xbox játékosok, de minden játékos számára hogy az ms felszámolta a belső fejlesztő studióit és nem jönnek a system seller AAA kategóriás exkluzív blockbuster címek Xbox-ra. Ha nekem lenne Xbox-om, tuti nem a sonyval foglalkoznék hanem leírnám Philnek hogy szép és jó szolgáltatás a visszafelé kompatibilitás, a gamepass de a legfontosabbat miért felejtette el? Új exkluzív címeket! Ezzel a tendenciával a sega sorsára jutt az xbox. Az pedig senkinek sem lenne jó.
25.
Kawada
Mint PS4 Pro tulaj, aki világ életében PC-n játszott és ez az első konzolom evör amit ráadásul akkor vettem amikor már alternatíva lehetett volna a One X is:

Ha a visszafelekompatibilitá az egyik ára annak, hogy olyan címekkel tudok játszani mint az Uncharted 1-4., a Last of Us, a Horizon Zero Dawn vagy most épp a God of War, akkor köszönöm szépen, ne is vezessék be soha! Ha rosszmájú szeretnék lenni, azt is mondhatnám, hogy persze, hogy népszerű az visszafele kompatibilitás, mása sincs az Xboxnak... Engem valahogy nem igen vonz, hogy 1x éves játékokkal játszak 4k-ban, 60 fps-sel. Jobb szeretek az aktuális kornak megfelelő legkorszerűbb és legjobb játékaival játszani, számomra ezek pedig a PS4 címei. Mindegyik fentebb említett címet November óta játszottam, és olyan egyszemélyes játékélményekkel gazdagodtam, amiket nagyon-nagyon rég nem tapasztaltam PC-s játékosként.

A szolgáltatások minőségéről:

1. én ezt a fajta, minőségi játékfelhozatalt már elve szolgáltatásnak is felfogom, önmagában a játékkínálattal sincs már ahogy, amivel felvegye a versenyt a Microsoft, legalábbis számomra.

2. PS Plus előfizető vagyok, minimális utánajárással és "cigánysággal" van egy indonéz accom, amivel 10.000 Ft-ra jön ki egy éves Ps Plus előfizetés. Minden hónapban van legalább 1 AAA-s játék, amióta előfizető vagyok olyan címekkel gazdagodtam mint a Ratchet and Clank, DeusEx: Mankind Divided, Mad Max, Heavy Rain, Batman Telltale Series, Bloodborne,következő hónapban Beyond 2 Souls. És ezek csak azok a címek, amik engem érdekeltek és játszom/játszanám (lassan befejeztem a számomra kimaradt epik ekszklúzív címeket...). Emellett olyan leárazásokat biztosít (pl. egy normál 40%-os leárazás helyett 80%), amikkel könnyen többszörösen vissza tud jönni az előfizetés ára akár.

Úgyhogy kedves Unravel (pl.), köszönöm szépen, de én a frasztikusan megcsappant pénztárcámmal azt fejeztem ki a Sony-nak, hogy köszönöm szépen azt a minőséget és exkluzivitást, amit kapok tőlük, és inkább erre van igényem, mint a visszafele kompatibilitiásra. Egyébként pedig mutatsz nekem kérlek Xbox fronton egy olyan minőségű és alaposságú updatet/remastert, mint mondjuk a Shadow of the Colossus? Ami még akkor is bőven megérné a 30 dolcsis árát, ha előtte már PS2-re egyszer megvetted a cuccot...
22.
LexerTheFirst
#21: Azt már régen kitoltam :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...