Nem lesz 4K és 60fps az új Tomb Raiderben...

  • Írta: sirdani
  • 2018. május 3.
  • Hír
Link másolása
...legalábbis egyszerre. Ugyan tegnap a hírek még arról szóltak, hogy az Xbox One X képes lesz 4K esetén is magas fps-el futtatni a Shadow of the Tomb Raidert, a helyzet azonban merőben más.

A tegnapi napon mi is írtunk a Shadow of the Tomb Raider technikai részleteiről, vagyis a beígért 4K-s felbontásról és a fix 60 fps-ről. A készítők szerint azonban csupán kommunikációs félreértésről van szó: a Shadow of the Tomb Raider támogatni fogja a 4K-t és lehetőséget fog adni a 60fps elérésére is, azonban nem egyszerre.

A készítők a Windwos Centralnak küldött nyilatkozatukban megemlítik, hogy a játékosoknak kétféle grafikai beállítás közül lehet majd választaniuk a Microsoft és a Sony erősebb konzoljain: a „vizuális mód” engedélyezi a 4K-s felbontást (egyelőre még nem tudni, hogy natív értékről van-e szó), ám ilyenkor a másodpercenkénti képkockaszám értéke 30-ra lesz korlátozva. Lehetőség lesz a 60fps elérésére is, ekkor azonban a felbontás maximum 1080p lehet.

Az legalább örömre adhat okot, hogy mind a két grafikai beállítás tartalmazni fogja az olyan modern grafikai funkciókat, mint többek közt a HDR támogatása, a fizikai alapú renderelés és a hardveres tesszaláció. Akárhogy is alakulnak a játék beállítási lehetőségei, a készítők szerint mindenképpen gyönyörű lesz a játék, melyről szeptember 14-től mindannyian megbizonyosodhatunk PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on is.

40.
40.
Wolverine
Egyrészt a 4K gaming jelenleg még nem az egyszerű magyar emberek szórakozási lehetősége, mert mélyen zsebbe nyúlós mulatság, ha valaki élvezni akarja, szóval sztem kár is ezen hisztizni nekünk.
Másrészt meg aki élvezni akarja az vegyen magának egy csúcs hardvert 1080Ti-vel meg 4K kijelzővel jó sok százezrekért, de a vicc az egészben hogy még így sincs meg sok esetben a fix 60fps.
A konzolokat meg hagyjuk ki most a buliból, majd a következő generáció megeszi a 4K-t.

Jelenleg a 1080p 60fps-el is tökéletes szerintem, ha valakinek nincs súlyosan részletekbe menő pixelallergiája.
36.
36.
frankdelgado
#35: A magasabb fps nagyon nagy kiràlysàg, sokkal élvezetesebb azzal tolni. Ahol van lehetőség, ott mindíg azt vàlasztom
35.
35.
Meg a kedvencem,hogy csak 4K tv hez érdemes venni :) Mintha mindenkinek 4K tvje meg monitorja lenne.1080p ben is annyi a különbség mint low-médium vs high-ultra közt.De a különbség egy sima Hd(720p) tvn is jól látható.Eztmeg nem én hanem a Digital F mondta ugye!
34.
34.
Ááá persze nincs különbség x és pró közt.Csak azt nem értem ha bántotta a szemeteket annó a kezdeteknél a 972p vs 1080p akkor a mostani két gép közti különbség miért nem tólja ki a szemeiteket???
33.
33.
McDuff
Ejnye, a mai világban, a One X, a PS4 Pro és a "4K/60fps" korában ilyen felelőtlenül nyilatkozni, hááát, ejnye...elbeszélgetnék a főnök helyében az alkalmazottammal.
32.
32.
frankdelgado
#31: Hàdeháde..közben megvàltoztak a feltételek, meg jött a migrànsvàlsàg, jo hogy nem tudjàk tartani amit ígértek...
31.
31.
Zisten
#30: Hátdehátdehátde... nem ezt ígérték X megjelenéskor! :O
30.
30.
zozo76hun
#28: 4K 60fps meg PCn sem mindennapos. ott is inkabb 1080 kell neki vagy 1080ti. maga a videokartya dragabb mint az egesz konzol.
29.
29.
frankdelgado
4k 60 fps kicsit elvadult ötlet volt. A ps4 pro el is szàllt volna...
28.
28.
Zisten
Hová lett a bivaly erő?
Elvitte a szisza? :D
27.
27.
zozo76hun
tehat a lenyeg hogy lesz 4K opcio es lesz 60 fps, de egyutt nem fogja birni a gep. ez mar az elozo hirnel is egyertelmu volt (ahol meg a cikkben az szerepelt hogy birni fogja).
26.
26.
Őrnagy
Örülnék, ha a fejlesztők többet foglalkoznának az MI-vel, meg pl a rombolható környezettel, mint a játékok szépségével.
24.
24.
Zoli0507
#21: Nem, te nem èrted. Nem kurva mindegy miről küldtem? Ülök a buszon közbe itt vagyok. Vagy èppen itthon vagyok ès tabletről küldtem. Amùgy az utòbbi az igaz.

True 4K ès skàlàzott 4K között a jàtèkipar termèkeiben, valò igaz az, hogy ember fia sem làtja a különbbsèget. Ha az XboxoneX-es Tomb Raidert pèldàul kèt 4K-s tv-n az orrod elè raknàk annyi különbbsèggel hogy az egyik skàlàzott a màsik true akkor biztos lehetsz benne hogy mèg egy èv mùlva is előtte ülnèl ès gondolkoznàl.
Plusz hogy közhelyes legyek ès megpròbàljak "fanboykodni". Az idiòta sony tett egy olyan kijelentèst hogy teljesen mindegy hogy skàlàzott vagy true mert a vègeredmèny ugyanaz. Nos ha ez nem igaz akkor 1, a sony kilòra megvette az egèsz microsoftot hogy kussoljon, 2, a micro annyira balfasz hogy kizàròlag "true 4K"-ni tud de pèldàt nem tud felhozni rà mi a különbbsèg. 3, vagy a sonynak igaza van ès valòban nincs különbbsèg emberi szemmel nèzni. Dee ez nem szàrja ki azt hogy èlnek köztünk földönkìvüliek ès mèrföldekről egy lepkefingnyi telefont skubizva is megmondjàk melyik ture ès melyik skàlàzott
22.
22.
#21: És még engedd meg, hogy hozzátegyem: az se baj, ha a végén arra jutsz, hogy tényleg nem látni különbséget. De ezt akkor is csak így fogod megtudni, nem úgy ha a tenyeredben tartva nézed.
21.
21.
#20: Te tényleg nem érted, ugye? Örülök hogy 4K-s tévéd van, játszál is azon örömmel. Ennek ellenére küldtél egy videót telefonról (<- és ez a lényeg), aztán kijelentetted, hogy ember fia aztán nem látja a különbséget. Vegyél még egy tévét, rakd ki a másik mellé, egyikre kösd rá a Pro-t, másikra a One X-et. Akkor majd hasonlítgathatod. A 10 colos tableten meg ugyanúgy lófaszt nem fogsz látni, nem hogy a kisebb mobilokon.
17.
17.
Dízel
Aki pc-n nyomja nem hiszem hogy sok embernek van 4-k-s monitorja. meg ami hajtja is olyan videokartya kell am.
15.
15.
Zoli0507
#12: Mèg jò hogy a 4K tv smart tv is ;)
12.
12.
#9: Na nem azért, de a szép nagy 4K kijelzőkhöz képest lepkefingnyi méretű mobilodon tényleg nem fogsz semmi különbséget látni. :D
11.
11.
Gumiember
Mindenki oda vissza van a 4k miatt! Én is vettem 4k tv-t de csak mert leesett a kamionról és fél áron beszereztem! Viszont a slim gépem már nem cseréltem prora mert nekem teljesen megfelel! Max újítok ha kijön az 5 Előtte biztos nem!
6.
6.
crytek
#1: Ezt hívják marketingnek.... origon is ugyanez megy csak ott a migránoskkal :) :)
5.
5.
LexerTheFirst
#3: Devkit már régen van.
4.
4.
KRAT0S
Nekem tökéletesen jó az 1080p 60fps-el :)
A játék a lényeg,az legyen bitang jó.
3.
3.
Zoli0507
Sìri csend ès hullaszag XD ;')-

De nem èrtem mi ebben a "hìr". Màrmint hogyan gondolta bàrki is hogy ture 4K 60fps.
Hàny ève kèszül? 3? Mikor jött ki az Xbox one X?
A GOW mint belsős cìm ami megkapott minden tàmogatàst a sony-tòl plusz 2!!!! ÈVÈBE telt mire ps4 pro-ra optimalizàltàk.
Akkor majd egy multiplatformos cìm röpke 1èv alatt csodàt tesz.

Arra is mèrget veszek hogy XboxoneX is skàlazott lesz a 4K. Maximum ùgy tudom elkèpzelni hogy a Micro egy rahedli pènz fizetne azèrt hogy "true" legyen
1.
1.
Gábor36
Értem, hogy a Tomb Raider nagy játék, meg tényleg jól sikerült széria most, de nekem kicsit már kezd idegesítő lenni, hogy kétnaponta van róla valami hír itt. Konkrétan minden apróság már egy új hír. Kicsit inkább összeszedettebben kéne, vagy szűrni a nagyon minimális infókról a híreket, mer csomó más játék van még, de arról sincs hír minden kétnaponta.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...