Close to the Sun - menekülés Nikola Tesla hajójáról

  • Írta: zoenn
  • 2018. július 24.
  • Megjelenés
Link másolása
Az olasz Storm in the Teacup alkotását nem titkoltan a BioShock ihlette. A Close to the Sun egy art deco stílusjegyeket magán viselő hajón játszódik, amit a sztori szerint a híres feltaláló, Nikola Tesla tervezett. Ám korán beüt a baj!

A Close to the Sun még a tavalyi Gamescomon mutatkozott be, az olasz fejlesztők belső nézetes horrorjátéka pedig most újra életjeleket adott magáról. Már tudjuk, hogy a játék 2019 első negyedévében landol PC-n, Xbox One-on és PS4-en, de az idei kölni rendezvényen minden látogató kipróbálhatja.

A játék abban az időben játszódik, amikor Nikola Tesla karrierjének csúcsán volt. A híres szerb feltaláló egy titokzatos hajókomplexumot épített az 1890-es évek végén, Teslánál azonban itt valami nagyon félrement, hiszen katasztrofális eseményekkel szembesül hősnőnk, az újságíróként dolgozó Rose. Hamarosan már a menekülésen kell fáradoznia, miközben egy nagy rejtélyre is fény derül.

Sötét és nyomasztó környezetben térképezzük fel a hajót, ahol furcsa lények lesnek ránk a sarkokból, így a nyomozás lassan a túlélésért vívott harcba torkollik. Védtelenek vagyunk, így többnyire lopakodnunk kell, ám szövetségeseket is találhatunk az utasok között.

Az Unreal Engine 4-gyel hajtott Close to the Sun helyszínét art deco stílusban építették fel, amely bizonyára minden BioShock-rajongó szívét melengetni fogja.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...