Napi kétmillió dollár bevételt hoz a Fortnite mobilon

  • Írta: szlav
  • 2018. július 25.
  • Biznisz
Link másolása
Hiába van szó free-to-play címről, a Fortnite így is a világ egyik legjobban profitáló játéka. A becslések szerint naponta átlagosan kétmillió dollárt hoz az Epic battle royale-programja mobil készülékeken.

Az Epic rendesen belenyúlt a mézescsuporba, amikor úgy döntött, hogy battle royale-módot készítenek az eredetileg kooperatív horda-shooterként debütáló Fortnite-nak. Nem titok, hogy a program mára a világ talán legnépszerűbb játékává nőtte ki magát, s free-to-play modell ide vagy oda, a sok játékos sok nyitott pénztárcával jár.

A Sensor Tower üzleti elemzése szerint a Fortnite mobilos változata, amely csupán idén márciusban debütált, igen komoly számokat produkál. Ha hihetünk a statisztikáknak, akkor július 13-án a Fortnite napi bevétele megdöntötte az összes eddigi rekordját - egy nap alatt hárommillió dollárt kerestek csupán a mobilos kliensen keresztül. Ha átlagoljuk a napi bevételeket, akkor pedig azt láthatjuk, hogy körülbelül kétmillió dollárt költ a játékra minden nap a telefonos és tabletes játékostábor.

És hogy mi mindezek után a hab a tortán? A Fortnite egyelőre kizárólag iOS-rendszereken elérhető, az androidos launch még továbbra is várat magára. Bizony, az említett napi pénzmennyiséget, melyek összege mára nagyjából 150 millió dollárra rúg, kizárólag az iPhone- és iPad-userek pénztárcájából sikerült kicsalogatni. Szilárdan kijelenthetjük tehát, hogy a free-to-play modell köszöni szépen, jól van. Azzal sem vádolhatja senki az Epicet, hogy pay-to-win lenne a játék, hiszen minden megvásárolható tartalom kizárólag kozmetikai jellegű.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...