Eltüntethetőek lesznek a megosztó játékok Steamen

  • Írta: sirdani
  • 2018. szeptember 6.
  • Hír
Link másolása
A videojátékok számának növekedésével a Steam egyre átláthatatlanabbá válik, mely ellen a Valve újabb címkék és szűrök bevezetésével próbálja felvenni a harcot. Érkezik a „Mature Content” és az „Adult Only” megkülönböztetés.

Pár hónappal korábban a Valve bejelentette, hogy mindenféle játékot engedélyezni fognak a Steamen, kivéve azokat, amelyek illegális tartalmat mutatnak be, vagy szándékosan a trollkodás az egyetlen funkciójuk. Utóbbi kategóriába tartozott például az Active Shooter című játék, mely során egy iskolai lövöldözésben gyerekekre lehetett lőni, így hamar törlésre is került az áruházból.

Mivel a döntésnek köszönhetően a játékok száma igencsak megnőtt, a Valve újabb lehetőséggel kívánta segíteni a felhasználókat, hogy csak azokat a tartalmakat lássák, amikre kíváncsiak lehetnek. Ám ezúttal nemcsak ők végezték a szűrést automatikusan, hanem mindenkinek megadták az eszközt ahhoz, hogy bizonyos kategóriákat, kulcsszavakat, vagy konkrét kiadókat letilthassanak.

Vegyük példának a VR-játékokat. Ha nincsen a számítógéphez csatlakoztatható VR-eszközünk, akkor számunkra irrelevánsak lehet a virtuális valóságban játszódó programok listázása. Amennyiben feltesszük őket a szűrőre, úgy a Steam semmilyen listán sem fogja számunkra megjeleníteni az ilyen játékokat, kivéve, ha direkt rákeresünk a nevükre.

Most újabb funkcióként érkezik az „Adult Only” és a „Mature Content” címke is. Míg előbbit azok a játékok kapják meg, melyekben előfordul a nyílt szexuális tartalom vagy a túlzott agresszió és erőszak, a „Mature Content” esetében a játékokról a fejlesztőknek kell eldöntenie, hogy ebbe a kategóriába tartozik vagy sem, az alapján, hogy elsődlegesen felnőtteknek készült tartalomról van-e szó.

A trollkodásból készült játékokkal kapcsolatban egyébként elárulta a Valve, hogy „meglepően kevés egyén” áll az ilyen játékok mögött, a legtöbbért ugyanaz a pár csapat a felelős. Az ilyen játékokban közös, hogy a fejlesztők valójában nem törekednek arra, hogy bárki is megvegye a játékukat. Persze így mindenféle kevésbé igényes játék trollkodásnak minősülne, éppen ezért a Valve alaposan utánajár minden egyes feltételezett trollnak a kitiltás előtt; megvizsgálják, hogy a múltban milyen játékaik voltak, hogyan viselkednek a vásárlókkal és átnézik a pénzügyi információikat. Ha ezek után egyértelmű, hogy a céljuk nem a játék eladása, akkor szinte biztos, hogy törlésre kerül a fejlesztő.

„Amennyire csak tőlünk telik, utánajárunk a játék alkotójának és fejlesztési munkálatainak, hogy végső döntést hozzunk. Úgy látjuk, hogy az a célszerű, ha ezeket az embereket egyenesen kitiltjuk a Steamről, ahelyett, hogy a játékaikat egyesével megszűrjük. Ahogyan az irodában valaki mondta: úgy látszik, hogy a rossz játékokat rossz emberek készítik.”

„Mindez persze nem azt jelenti, hogy ne lennének csiszolatlan vagy gyengébb minőségű játékok a Steamen, de reményeink szerint ezek mind olyanok, amikkel a fejlesztőknek nincs más célja, mint eladni őket és remélni, hogy valaki majd játszik is velük.”

11.
11.
Extol
Hentai ősi és örök, ugyanúgy mint a démonpornó
10.
10.
user101
Nálatok is fordítva működik a kapcsoló? Ha azt mondom elrejteni, akkor mutatja... :)
9.
9.
A megosztó meg a felnőtt tartalomnak semmi köze nincs egymáshoz. Az ötlet jó, de így szart nem ér az egész. Ha használom, hogy szűrhessem a meleg japán furry randiszimulátorokat, nem akarom, hogy a Witcher jellegű játékok is menjenek a levesbe, mert "mature".

A megosztó játékoknál bejelentés után, azonnal jön a backlash, (hacsak nem a store mélyéről kerül hirtelen elő), nem hiszem el, hogy ne lenne módjuk ezeket egyenként kivizsgálni.
8.
8.
markoci555
állandóan az ígérgetés... még mindig nincs normális szűrés, régen örömmel nyomtam végig egy ilyen 10-12-es sort, most meg csak nagy leárazásoknál "küldetés" miatt csinálom
5.
5.
crytek
Ami jó játék úgyis szarrá van promozva és nem én fogok rátalálni a 20+ezer game között az 100%.
Ami meg szar azt is ugyis látom az n+1 bundleba így keresni sem kell szintén..
Amiről nem hall az az ember sehol sem az nyilván egy érdemtelen hulladék
3.
3.
Heldengeist
#2: Amíg a játékok elérhetők, ez nem cenzúra. De ez legalább eszköz lesz annak a három pár felelős szülőnek, aki ért is hozzá, hogy előszűrje a tartalmakat, amihez a hatéves Pistike hozzáfér.

Az mondjuk más kérdés, hogy az átlag háztartás informatikai hálózata olyan, hogy Pistike egy 10 másodperces guglizással eljut a Gumball csodálatos világától a fétispornóig.
2.
2.
Kolompár Tarzan
Megint ez az undorító, gerinctelen, amerikai képmutatás.

Az egyik COD-ban a Seremetyevói reptéren kellett végigmenni és géppuskával lekaszabolni több száz, ártatlan embert.
Ez mehet! AAA játék, nagy kiadó, dől az adó dollár a kasszába.
Megjelenik két rajzolt cici, azonnal összehívják a kongresszust, ülésezik a Pápa zsinat, és kiköhögik. TILTÓLISTA!

Faszom már ebbe a ál-prűd amerikai társadalomba. Basszák meg.
A pornóipar és hozzá kapcsolódó társüzletek termelik meg az amerikai GDP felét.

A pornóipar nélkül nem lenne se DVD, se Mpeg videó tömörítés.
Buzi politikusok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...