Komplex vadvilággal operál a RDR 2

  • Írta: zoenn
  • 2018. szeptember 25.
  • Képek
Link másolása
Vészesen közeleg a Red Dead Redemption 2 megjelenése, így érthető, hogy a Rockstar finoman adagolja az új információkat róla. Ezúttal a vadvilágról lesz szó: minden állat levadászható és kihalászható.

A Rockstar célja egyértelmű: a stúdió történetének legmélyebb és legösszetettebb sandbox játszóterét szeretné megalkotni. Minden bizonnyal ez sikerül is neki! A játék egy kulcsfontosságú eleme a fejlett ökoszisztéma, amellyel a játékosok kapcsolatba léphetnek.

A Red Dead Redemption 2-ben több mint 200 állatfaj található, például medvék, farkasok, sasok, őzek, szarvasok, prérifarkasok, bölények, aligátorok és különféle halak is - mindegyiket levadászhatjuk. Persze a vadvilág tőlünk függetlenül is éli az életét, a tápláléklánc itt is kidolgozott.

A vadászat és a horgászat egyrészt élelmet biztosít a bandánk számára, másrészt értékes nyersanyagforrás is. Új cuccokat craftolhatunk belőlük, vagy akár el is adhatjuk a helyi kereskedőknek a húst és a prémet. Persze a bőrért fizetett ár attól függ, milyen sebet ejtettünk rajta korábban. Ha hosszú ideig a napon hagyjuk a tetemet, bomlani kezd és veszít az értékéből.

Mi is tarthatunk állatot, mégpedig lovat, mégiscsak egy western játékról van szó. Összesen 19 fajta hátasunk lehet, mindegyik különféle előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik. A lovak ápolása és tisztán tartása jót tesz az állóképességének, és ezáltal könnyebben is irányíthatóak majd.

Egyéb hír, hogy a játék egy PS4 Pro bundle-ben is megvásárolható lesz a premier napján. A csomag a Red Dead Redemption 2 példánya mellett egy fekete 1 TB-os konzolt tartalmaz. Ára 399,9 dollár lesz, tehát pont annyi, mint egy mezei PS4 Pro a játék nélkül.

A fejlesztők nemrégiben erősítették meg, hogy az online multiplayer, a Red Dead Online csak novemberben élesedik privát bétaként.

A belső nézettel is rendelkező Red Dead Redemption 2 október 26-án érkezik PS4-re és Xbox One-ra. Csekkold a friss képeket!

64.
64.
A Pulyka
#63: Az automata celzas meg dedosoknak valo, akik nem kepesek megtanulni 2 analog kar mozgatasat. Nalam az elso egy jateknal, ami alapbol automata celzasra van allitva, hogy kikapcsolom. Az elso reszt is sokkal jobb volt ugy jatszani. Ha a lorol nehezkesebb volt eltalalni a vagtato delikvenst, akkor lottem inkabb a lovukra, az biztos eses volt
63.
63.
#58: Attól még játszhatsz vele, a játék az marad, ami. A R* meg még soha nem csinált egy olyan játékot sem, aminek érdekes lenne a sztorija, nem maradsz le semmiről. Automata célzásos lövöldözéshez meg nem kell szinkron.
61.
61.
Yanez
#58: Csak elmondtam miért nincs még rendes gameplay vidi. Az hogy számodra mi unalmas és mi nem, az a te magánügyed. Viszont ne az ízlésed alapján ítélj meg egy játékot. Én is rühellem pl a Witcher 3-at meg a Bloodborne-t, mégis elismerem, hogy jó videójátékok. Legyünk picit objektívebbek, ha már egy közösségben nyilvánítunk valami olyanról véleményt, ami nem csak nekem vagy neked szól.
60.
60.
kastorhun
#49: Az eladási számokat pozitívumként felhozni nem túl bölcs döntés, ez olyan mintha azért dicsérnénk a pubg-t mert sokat eladtak belőle.
59.
59.
kastorhun
#43: De a Skyrim mint megírásilag konkrétan semmit se tud felmutatni, ha nem lenne open world akkor a játék összes pozitívuma eltűnne. Viszont a Witcher 3 a nyíltsága elvesztése után is tökéletesen működne.
PC-s létemre én inkább annak örülnék ha az első részt kiadnák rá, ha érdekelnék a játékosok már 1000 éve megtették volna, az öreg GTX 460-as videó kártyám ez a játék után az életéért könyörögne.
58.
58.
kastorhun
#42: A Rockstar gamest sose figyeltem, mivel számomra a jelenkori Open World játékok egyenlőek az unalommal, és számomra az ilyen GTA játékok semmit se tudnak számomra nyújtani, én úgy látom hogy ők tesznek a játékosokra.
Nem csak azért mert az első részét nem írták át pc-re, hanem azért mert valószínűleg a jövőben se fognak magyarítást kapni a játékaik.
57.
57.
Duken
#51: Fenntartásokkal kell kezelni, de ha valakinek több éves tapasztalata van videó-játékok tekintetében az egy 20 perces demóból, illetve több beszámolóból bőven tud következtetni hogy szar, középszerű, jó vagy kiemelkedő játékkal lesz valószínűleg dolgunk. Azért ez nem rocket-science és nem sarkos kijelentés. persze végleges ítéletet majd a játék befejezése után lehet mondani, addig csak következtetések és vélemények vannak.
54.
54.
Max3000
#53: "A másik ha meghívták őket és valószínűleg a munkájukból eredően történt nem igazán mondhatják, hogy nem érdekli őket a stílus"

Miért is kellene kötelezően érdekelni őket mindegyik stílus?Kíváncsi lennék,hány olyan tag utazik ebben az "iparban",akiket mindegyik játékműfaj/stílus érdekel és hitelesen nyilatkoznak róla.

Egyébként ha valami,akkor ez év játék esélyes.Nem azért nem,mert a western-t nem szerető tagok megaszongyák,nem azért mert a bethesda kihozott egy marha unalmas lovacskás játékot skyrim címmel(ami egyébként nem tudom hogy jön ide)
Hanem azért mert az R sosem a baromi unalmas játékmenettel hozott el open world játékot és azért mert az rdr 1 is anno a gen egyik legjobbja volt.Ezek talán biztatóbb konklúziók,mint az,hogy Józsi azt mondta hogy elaludt.
49.
49.
Fata Morgana
#40: A skyrim nem szorul védelemre, főleg ha 30 millás eladást nézzük, a másik pedig az hogy több száz vagy több ezer mod készült hozzá, amelyekkel olyanná alakítja az ember a játékot amilyenné akarja.
48.
48.
Fata Morgana
#25: Nem valahol és nem ismeretlenek "kastorhun" tényleg a frankót írta.

https://www.gamestar.hu/hir/red-dead-redemption-2-gamestop-bemutato-252771.html
43.
43.
Duken
#34: Értem én és van igazság abban amit mondasz. Tipikussan egyett lépünk előre grafikában, kettőt hátra játékmenetben. Van ilyen tendencia sajnos, ezért nem lehtünk naívak, kritikusnak kell lenni de ez nem jelenti azt hogy mindenben kételkedjünk. Mert van pl. Zelda BotW ami fizikájában komplexitásában forradalmasította az op játékokat, a W3 szintén csak az a világ alkotásban, karakterekben és történetben. Van TLoU ami olyan komlex drámai hullámvasút hogy napokig nem térsz magadhoz ha érzelmileg elég érett vagy hozzá.Persona 5 stb. Értem én, a nosztalgiának nagy ereje van de adjál már azért egy esélyt az új játékoknak is ennek a szaros Rdr2nek is. Mégis csak egy játékról beszélünk nem élet halál kérdésről vagy biokémiáról. Nézel róla gameplay vidit majd aztán meglátod, lehet azt mondod: bszki tényleg jogos a hájp!
42.
42.
Yanez
#41: Ha kicsit aktívabb lennél a gaming világban, tudhatnád, hogy a Rockstar folyton ezt csinálja, ergo az utolsó pillanatban adnak ki gameplay vidiket. Lásd GTA széria. Az első RDR-nél már nem emlékszem mi volt a helyzet. Amúgy meg nem aggódnék ilyenek miatt. Úgyis fogsz látni majd róla nem egy gameplay-t és tesztet, miszerint eldöntöd kell-e neked. :)
40.
40.
kastorhun
#37: Miért nem véded meg inkább a Skyrimet? (ja, hogy nem tudod...)
https://youtu.be/s2-sDeavkqU?t=38m46s
39.
39.
kastorhun
#36: Gondolom a Skyrim miatt gondolod ezt rólam, de szerintem cseppet sem szubjektív alapú az amit írok.
Eddig ebben az országban sehol se láttam olyan embert aki leírná hogy miben több, jobb mint az előző részei, a pozitívumai pedig konkrétan nem számítanak, mivel ezekkel a pozitívumokkal szinte az összes TES játék rendelkezett.

A GTA féle játékok sose tudtak érdekelne, a Max Payne 3 se tűnik valami jónak, viszont a RDR 1 illetve az L. A Noir már valóban tetszik.
A közepesnél valószínűleg jobb lesz, de azért furcsa hogy eddig egy hosszabb gameplay videót se láthattunk belőle.
37.
37.
PaprikaJancsi
#34: "közép sz*r játék"

Sajnálom, ilyen álláspont mellett értelmetlen lenne a vita.
36.
36.
Yanez
#30: Szerintem neked egyedi az ízlésed, mert amiket írsz, az erősen szubjektív alapú.

Az RDR 2-vel kapcsolatban egyetértek, nem kell előre inni a medve bőrére. Viszont a Rockstar már kiérdemelt egy akkora bizalmat, amely mellett nyugodtan állíthatjuk, az RDR 2 minimum egy nagyon jó és szórakoztató játék lesz. Maximum pedig egy kötelező, év játéka esélyes, kimagasló alkotás. Arra tehát mérget vehetsz, a közepesnél sokkal jobb lesz!
35.
35.
kastorhun
#31: A Skyrimból hiányoznak olyan elemek melyekkel az ős régi Gothic 1 is rendelkezett, és ez rettentően nevetséges.
34.
34.
kastorhun
#33: 8 ponttal mi a baj? Az egész jónak számít, a külföldi IGN 9 pontot adott a Godzilla filmre... Több oldalon és itt is túl magas pontot kapott a Skyrim, egy közép sz*r játék.
Minden pozitívuma, az előző résznek a pozitívuma, csak még butábban és egyszerűbben, de az ilyen kis gyerekeknek való butulások valahogy 1 oldalon se lettek megemlítve.
33.
33.
Duken
#30: Persze ha 8 pontokat kap akkor én megmondtam hogy szar ha 9-10 pontokat akkor meg a hájp miatt vagy mert a sajtót lefizette a Rockstar. Azt ne is merjük feltételezni hogy esetleg tényleg egy rohadt jó játék, mert az olyan kurva elképzelhetetlen dolog...
32.
32.
kastorhun
#31: Kis millió dologba vissza lépett az előző részeihez képest, a harc rendszere rettenetes, a története egy hatalmas sablon köteg, és konkrétan SEMMIBEN se fejlődött előre, és néha már már játszhatatlanul bugos.
Azt pedig meg se említem hogy a Bethesda RPG játékai egy olyan karakterrel se rendelkeznek melyet emlegetnének a gamer világban.
31.
31.
PaprikaJancsi
#30: A Skyrim az utóbbi évek egyik legjobb játéka, miért lenne elvakultság a kapott pontjai. Lehet, hogy nem egy csili - vili sztori orientált akció játék. Egy szerethető világot alkottak meg amiben öröm minden kalandozással eltöltött óra, és egy játéknak ez lenne a lényege.
30.
30.
kastorhun
#25: A sajtó a színfalak mögött halálra dicsér konkrétan mindent, a filmeknél is ez van. A Godzillát is halálra dicsérték, és láttuk hogy mi lett belőle.
Valószínűleg egy nagyon jó játékot fogunk kapni, de azt a hypot amit kap szerintem nem érdemli meg. Pláne hogy eddig még hosszabb, vágatlan gameplayt se kaptunk belőle. Abban pedig biztos vagyok hogy az elvakultság miatt magasabb pontot fog kapni annál amilyet érdemelne. (ezt láthattuk a Skyrimnél)
29.
29.
Duken
#28: Engedd el. A lényeg hogy faintos, komplex játék lesz.
28.
28.
Batman
De mit lopott a far crybol? Nem ertem
25.
25.
Yanez
#23: Szóval vannak valahol valakik, akikről senki nem tud semmit, de bizony, ha ezek halálra unták, arra adni kell. Van egy ismerősöm, aki ismer valakit, akinek az ismerőse ismerősének egyik ismerőse az ismerősei körében ismer egy tagot, akinek az ismerőse látott egy ufót. Lehet készülni az invázióra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...