100 GB felett a Red Dead Redemption 2

  • Írta: sirdani
  • 2018. szeptember 27.
  • Hír
Link másolása
Gyorsan közeledik a Rockstar Games idei alkotásának a megjelenési dátuma, így nem csoda, ha folyamatosan újabb és újabb infók derülnek ki a játékról. Ezúttal a Red Dead Redemption 2-nel érkező PlayStation 4 Pro-bundle doboza árulkodott.

Már korábban is írtunk róla, hogy a játék megvásárolható lesz majd különböző bundle-kiszerelésekben a Sony felturbózott konzoljával együtt. Ami viszont teljesen új hír, hogy több bolt online felületére is felkerültek a csomag dobozáról – és így az új részleteket tartalmazó hátlapjáról is – készült képek.

Ennek köszönhetően megerősítést nyert a már korábban napvilágot látott információ, hogy a PlayStation esetében 30 napos exkluzivitással fognak érkezni az online tartalmak. Érdekesebb részlet, hogy kiderült a játék pontos mérete is, melynek értelmében 105 GB szabad helyre lesz szükségünk PS4 Pro gépünkön, ha a programot fel szeretnénk telepíteni.

A némi késéssel érkező online multiplayer módról is szivárogtak ki érdekességek, méghozzá az, hogy 2-32 játékos vehet majd részt egyszerre a vadnyugati mókában, mely olyannyira részletgazdag lesz, hogy barátainkkal akár 200 különböző állatfajtára is vadászhatunk.

A Red Dead Redemption 2 október 26-án rajtol el PlayStation 4-en és Xbox One-on.

82.
82.
Fata Morgana
#81: Talán még az Elit Dangeorus ami állítólag 400milliárd csillagrendszert rejt magában ezek zöme procedurálisan generált, de benne a Tejút rendszer 1:1 mása ami nem semmi szerintem.
81.
81.
Heldengeist
#79: Tudtam, hogy annak a legnagyobb a térképe, de 99%-ban randon generált. Ilyen alapon akár a NMS-t is felvehetnénk a listára, mert a sokmillió procedurálisan generált térképét összeadva sosem lesz még egy játék akkora nettó bejárható térképpel.
80.
80.
Max3000
#78: "Hiába játszol alacsonyabb felbontáson ha közel mész egy tárgyhoz már a 4k is kevés lehet..."

Ne már...........A legtöbb fejlesztő a textúrákon spórol a legtöbbet,de ez nem azt jelenti,hogy egy alacsony felbontású textúra rögtön 4k-ban lesz szép és jó.Ha egy 80 éves néni szexelni akar veled és te nem tartod vonzónak(ugyan miért) akkor gondolom nem az lesz a konklúzió,hogy a világ legszebb 10 nője közül válogatsz.
79.
79.
Fata Morgana
#77: Ha már a bejárható területekről van szó itt egy kis érdekesség.:)

https://www.gamestar.hu/jatekvilag/videojatek-terkepek-osszehasonlitas-253857.html
78.
78.
Stranger
#76: Nem csak nagyobb felbontásúak a textúrák, többet is használnak egy-egy modellhez... Nem tudom most milyen tömörítés megy, de régebbi játékhoz egy DXT1-es 4k textúra 10mb volt. Ha van 5 ezer 4k textúrád az már 50gb...

#75
Hiába játszol alacsonyabb felbontáson ha közel mész egy tárgyhoz már a 4k is kevés lehet...
77.
77.
Heldengeist
#75: Például ha a Skyrimet nézzük, az már egy 7 éves játék 17 éves játékmotoron. 2011-es mércével távolról szép, közelről korrekt, plusz azért a bejárható terület sem olyan borzasztó nagy.
76.
76.
Ooorky
#75: Általában a tömörítetlen 5.1-es hanghatások + zene szokta elvinni a rengeteg tárhelyet... Textúrák lófax ahhoz képest.
75.
75.
GAMEROD
#43: Például ha egy Skyrimhez viszonyítunk, amely 9GB-jába belefért 180-240 óra játékidő, és viszonylag nagy bejárható terület akkor ahhoz képest sok a 100GB. Ezért is írtam hogy a 4K textúrákat kéne opcionálissá tenni, mivel valószínű hogy több mint a felét ez teszi ki. Aki 1080p-ben játszik, minek tároljon feleslegesen ekkora fájlokat.
74.
74.
Max3000
#65: Ja értelek.Én hülye.Akkor a 60-a kommented 1-2 mondatát bizonyára más forumra szeretted volna írni csak ide sikerült.Erre gondolok:

"Itt csupán arról volt szó, h milyen jó lenne az RDR2-höz honosítás. Erre jön néhány sznob agytröszt és elkezdi itt ezt az áltudományos szociológiai boncolgatást a témában. Vicces"
73.
73.
Juha
#72: Szerintem is így van, ha van magyar felirat, nem figyelsz az angol szövegre, mert a mozizás és olvasás elvonja a figyelmed. Ellenben ha angolul minimálisan tudsz, és angol felirattal nézed/játszod a produktumot, akkor egyből szemet (fület) szúr, ha eltérés van.
Én már párszor leírtam, lehet itt is, a Fallout 1 fogott meg annyira, hogy elővegyem a szótárt, ami akkor még könyvként létezett. Kétség nélkül mondom, hogy a nyelvvizsgámat ennek a játéknak köszönhetem: drogos képet húztam, suliban ezt sosem okították 2000 környékén.

Viszont azt is megértem, ha valakinek nincs érzéke egy adott nyelvhez (igen, van ilyen), 12 évig tanítottak nekem németet, szavakat vágok, de az a nyelvtan... megértem, de válaszolni csak angolul tudok, vagy "jelnyelven".
72.
72.
Heldengeist
#52: A poén az, hogy ez nem feltétlenül van így. Olvastam már olyan kutatásról, ami azt mutatta ki, hogy az anyanyelvi felirat hiánya sokkal gyorsabb fejlődést eredményezett az idegennyelvet nem beszélőknél, mint a feliratozás.

És ha belegondolsz, van benne logika. Az agy egy mintafelismerő szerv, a jelenet pedig kontextusba helyezi a szöveget (amiről a felirat legalább részben elvonja a figyelmet). Az ismételten, kontextussal együtt hallott szavak és kifejezések értelmét pedig az ember idővel önkénytelenül is megfejti, felismeri a nyelvtani szabályokat (mondatszerkezet, toldalékolás, igeidők), stb.
69.
69.
Back2U
100 GB? Nagyon remélem hogy egy kis szaporodási oktatófilm is belefért azoknak a fénytől félő gamereknek, akiknek más eselyuk nincs nőt látni.. :D
68.
68.
#67: Nesze, beszélek itt, a lényeget meg kihagyom:
Szóval a sufni magyarítások mindig is mentek PC-n, mint minden más, de R* játék akkor sem jött még ki magyarul, mindenhez a népek készítettek később feliratot. De ha jól sejtem az RDR2 is konzolos játék lesz, ott meg ugye más volt és lesz is mindig a sufni magyarítás. De ha később kijön gépre is, ahhoz meg tuti lesz magyar.
67.
67.
#66: Azt a Chrome-ot mondod, amit ch-val kell írni? De amúgy tényleg, arra én is emlékszem. De addigra már tartottam ott, hogy inkább angolul játszottam. Szóval hidd el, hogy nem mindig volt ez alap. Most attól, hogy az SC magyarul jött 2004-ben (egyébként az Ubi mostanában is tolja a feliratokat), még nem volt ez annyira alap, hogy most meglepő legyen, hogy a RDR magyar felirat nélkül jöjjön. És bár nem személyesen te, de valaki tényleg úgy adta elő ezt a kérdést, hogy ez most valami hatalmas hekk, hogy nem lesz magyar benne.

Nyilván jó lenne a dolog, de nyilván a Take Two magasról tesz rá, úgy is marha sokat fognak eladni. Meg van az a gyanúm, hogy a GTA Online-hoz hasonlóan lesz valami Red Dead Online, amiből kvázi a bevételeket várják, úgyhogy ha valaki lemagyarítja és össze lehet hekkelni konzolon is működőképesre, akkor meg az anti-cheat fogja kiszórni az embereket, ahogyan ezeket a pojácákat ismerem.

66.
66.
frankdelgado
#62: 18 éve vette meg az első pc-met és màr akkor nagyban ment a sufni magyaritàs 1000 el, most igy hirtelen nem tudok koràbbra visszatekinteni, de az SC Pandora Tomorrow magyar szinkronnal jött ki, a Boiling Point magyar felirat 2005 környékén... és még sorolhatnam. Ja Crome 2003- ban Ganxta Zolee felejthetetlen szinkronjàval...ez nem a közelmúlt. Szóval ha màr megmondóember akarsz lenni kicsir készülj fel jobban...
65.
65.
frankdelgado
#61: Szövegértelmezés: erről szol a forumozàs. Hogy mindenki leirja a bànatàt véleményét. Az offolàssal nincs semmi baj. Vàgod most így?
64.
64.
#63: Az alábbi kommentjeid minden egyes szavával egyetértek!
63.
63.
#60: Szerintem meg aki két egyszerű és magyar nyelvű - ha már itt tartunk - tanácsból, tapasztalatból, vagy témázgatásból azt szűri le, hogy a másik sznob agytröszt... és ezt nem inkább csendben nyugtázza, vagy ha hülyeségnek tartja, akkor lép tovább...


Szóval azon nem nagyon lehet sehogyan sem segíteni. És akkor finoman fogalmaztam. Egyébként szerintem is jó lenne az RDR2-höz is és minden más játékhoz is jó minőségű magyar felirat, ha már az EU-ban megjelenik. De mit tudok tenni? Megoldani a problémámat úgy, hogy engem már az sem zavar, ha angol sincsen benne, csak német szinkron felirat nélkül. Ez most nekem lenne a szégyenem?
62.
62.
#58: Érdekes téma. Legalábbis számomra mindenképpen, hiszen én úgy látom, hogy olyan, mint videojáték magyar felirattal "csak mostanában van", illetve túlzás nélkül úgy mondanám, hogy a belátható, relatíve közeli múltban kezdődött el ennek a dolognak a létezése egyáltalán. És bár teljesen értem, amit írsz, amit írtok, de előtte is voltak videojátékok is és játékosok is. De nem csak magyarok, hanem csehek, lengyelek, bárkik is.


Amikor a játékipar legnagyobb legendás nagyágyúi jöttek és nyomot hagytak az iparon, még semmiféle honosítás nem volt a világon sem. De még viccből sem. Deus Ex, Baldur's Gate, Planescape Torment, Diablo, stb?


Regény mennyiségű szöveg, döntés-következmény rendszerek, semmi szinkron, semmi videó sokszor, csak a betűk... Ezeket is lejátszotta és szerette mindenki, bármelyik nemzetből és akkor az emberek még nem tanultak kötelezően 6-8 évet nyelvet és nem kellett belőle vizsgázni, mint most, vagy ha igen, akkor oroszt lehetett csak tanulni. Tehát valahol ez luxusprobléma mostanában, csak egy kifogás, vagy magyarázat.

De mindemellett én csak azt akarom itt mondani, hogy amikor elkezdtem én sem értettem két szót sem belőle, mégis angolul játszottam a Mass Effect-et is. Kezdésnél senki nem tud egyetlen egy szót sem, de valahol, valahogy el kell kezdeni. Aki akarja így tesz, aki nem akarja az nem tesz így, de kifogásokból sosem lesz semmi, nemhogy nyelvtudás.
61.
61.
Max3000
#60: Ha már az offolással szeretnél jönni,nem ártana visszaolvasni az írásaidat.Szerintem ez a vicces.Egyébként unalmas is lenne,ha mindenki a konkrét témához szólna.Egyrészt nem sok komment lenne,másrészt robotok sem vagyunk.Nem kell itt az álszenteskedés sem.
60.
60.
frankdelgado
Van aki minden hozzászólásában azért nyavajog, hogy legyen xboxra több exklúzív, van aki meg honosítást szeretne ( egyébként a belsős játékoknál ha jól látom pont ez a tendencia). Mi va baj ezzel? Van aki cross platformot szeretne, meg rendszeres a faszméregetés, hogy kinek a gépéből adtak el többet, melyiknek jobb a kontrollere stb. Erről szól a fórumozás... Itt csupán arról volt szó, h milyen jó lenne az RDR2-höz honosítás. Erre jön néhány sznob agytröszt és elkezdi itt ezt az áltudományos szociológiai boncolgatást a témában. Vicces...
59.
59.
Max3000
Én azt tapasztalom egyébként,hogy elég sokan tudnak azért az országban angolul.Vagyis ezt szűröm le.Nagyobb üzem/gyárak területein is megszoktunk fordulni és az ottani dolgozókkal is cseverészünk(nem csak irodai dolgozókkal,hanem sori munkásokkal) és meglepő a nyelv iránti nyíltságuk.Ha még nem is tudnak annyira angolul páran,az alap dolgokkal tisztában vannak.Tehát túlélnének egy napot egyedül Angliában.(Mondjuk én a fizetésükön jobban meglepődtem.Egy Mercedes beszállító cégnél 200-on fölül keresnek még a sori munkások is.)

Szerintem régen nincs az a szar helyzet mint 10+ éve,csak olyan van aki semmit nem akar kezdeni.Képesek vagyunk leírni egymást mi magyarok,de az életben azt tapasztalom,hogy sokat fejlődtünk.
58.
58.
Max3000
#55: Értelek,de magyar felirat nélkül egy kezdő semmire nem megy.Megtanulhatja egy sorozat egész évad részeit is,ha azt sem tudja miről hadovál...
57.
57.
pkflavio
#41: De miért nem akar? Ha elmész kirándulni, akkor jól jön egy idegen nyelv, a 21. Században ez már alap hogy MINIMUM beszélj egy idegen nyelvet TÁRSALGÁSI SZINTEN. Azért jó ha egynek az angolt választod mert az mindehol beszélik. Nagyon szép a magyar nyelv, büszkék lehetünk hogy elsajátítottuk ezt az igen nehéz nyelvet, de ez még nem jogosít fel arra hogy ne tanulj másikat.
55.
55.
#52: A nyelvgyakorlást nem segíti, hanem pont akadályozza a magyar felirat. Eredeti nyelven, eredeti felirattal kell tolni, hogy lásd, hogyan vannak ejtve-írva a szavak, hogy egyáltalán meg tudd őket egymástól különböztetni. A nyelvtudás mindig fejben van, nem feliratokban és a magyar felirat is csak akkor segít, ha már úgy kened az adott nyelvet, hogy egy 45 órás játékból csak 10-15 szót nem értesz és pontosan tudod mondani, hogy melyek voltak azok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...