Red Dead Redemption 2 - a fegyverekről bővebben

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 14.
  • Hír
Vadiúj részletek láttak napvilágot a Red Dead Redemption 2-ről. A Rockstar ezúttal a fegyverekről és azok testreszabásáról árult el további infókat. A nyitott világú westernjátékban több mint 50 mordályt használhatunk.

Amellett, hogy a Red Dead Redemption 2-ben ruházkodni, enni és inni, valamint vadásznunk is kell, Arthur legfontosabb eszközei a ló mellett a különféle fegyverek. A hivatalos honlap szerint a játékban több mint 50 típus kapott helyet, köztük pisztolyok, ismétlőpuskák, karabélyok, sörétes puskák, íjak és sok más is.

Mindegyik fegyver egyedi testreszabási funkciókkal és lőszertípusokkal rendelkezik, amelyek javítják annak tulajdonságait, vagyis a pontosságát, a hatótávolságát és a sebzését. Idővel persze elhasználódhatnak, ha nem olajozzuk és tisztítjuk őket rendszeresen.

Emellett alkatrészenként vizuálisan is felturbózhatjuk a mordályokat, számos mintát gravírozhatunk a markolatra, a ravaszt védő keretre és a tárra is. Ami a lőszereket illeti, vannak gyorsabb és robbanó típusok is. Egy jó fegyvertáska segít megakadályozni a kopást. Arzenálunkat a lovunk nyergén is tárolhatjuk, amikor megkötjük a hátast, kiválaszthatjuk azt a pár fegyvert, amit magunkkal szeretnénk vinni. Akár mindkét kezünkbe is foghatunk egy-egy pisztolyt.

A Rockstar pár példát is említett arra nézve, hogy bizonyos helyzetekben melyik a legmegfelelőbb alkalmatosság. A Bolt-Action Rifle távolról hatékony, míg a Pump-Action Shotgun a közelharc és a vadászat során a legjobb. Ha minél kevesebb sérülést szeretnénk a prédánk bőrén és húsán látni, válasszuk a The Varmint Rifle-t. A klasszikus Springfield Rifle kiváló közepes távra, egy-egy elleni leszámolások alkalmával.

Természetesen a megújult Dead Eye-rendszer segít kihozni a maximumot minden egyes lövésnél, időlassításnál ugyanis könnyen becélozhatjuk az ellenfelek gyenge pontjait.

A Red Dead Redemption 2 október 26-án érkezik PS4-re és Xbox One-ra! Csekkold a friss kedvcsinálókat!

31.
TolokocsisIsBack
#28: Én személy szerint a nagy seggeket szeretem. De mindenesetre, így már érthető, hogy miért az iráni nyelvet választottad. És nem! Nem lesz benne magyar felirat. DE(!) viszont sumér igen.
30.
frankdelgado
#29: Ugye? És senki nem hisz nekem. Anàlszondàval csinàljàk.. Azóta megyeget a német. És még pàr nyelvet szeretnék tanulni...
29.
delphijos
Ha szerencséje van az embernek még az RDR2 előtt kiválasztják a gyíkemberek, és azok 1 éjszaka belenyomják az angolt a gépeikkel. Én is így tanultam meg a múlt héten. Erre a hülye FH4-ben van Magyar felirat. Oltári csalódás.
28.
frankdelgado
#26: Itt nagycsöcsű fiatal tanàrnő volt. Nem volt màs vàlasztàsom.
26.
TolokocsisIsBack
#25: Jó szar nyelvet választottál. Lagalább annyi eszed lehetett volna, hogy a sumért tanuld, azt mindenki beszéli.
25.
frankdelgado
#18: Én az aràmi nyelvet tanultam sokàig. Az elég idegen? Remélem legalàbb felirat lesz a jàtékban...
24.
frankdelgado
23.
Oldman
Azzal egyetèrtek, hogy egy jò jàtèk tud segìteni az angol nyelvtudàsban, viszont közben kissè csorbul a jàtèkèlmèny. Azt sokan elfelejtik, hogy vannak a fiatal gamerek, akik alapból beszèlnek nyelvet/nyelveket, hiszen kötelezően tanìtjàk az iskolàkban. Viszont a közèpkorù jàtèkosoknak anno max az orosz nyelv volt elèrhető. Most munka mellett persze lehet tanulni, de rohadt maceràs, ès mèg őrületesen dràga is. Igen, nem màsfèl milliò fèle szò lesz a műben, hanem kb màsfèl millò szò, sok ismètelve termèszetesen, de azèrt az logikusnak tűnik, hogy ekkora mennyisègű pàrbeszèdben lesz nem kis szàmù mondat, ahol ismeretlen szavakba/kifejezèsekbe lehet majd botlani. Magukat a küldetèseket le lehet fordìtani, ez nem is kèrdès! Szòval fèlreèrtès ne essèk, vàròs a RDR 2 nagyon!
22.
hadzsime
#17: Én is így vagyok a némettel. A német az egy ilyen fantomnyelv, mindenki tanulta de senki sem beszéli.
21.
Neotechtr
#18: Ha van célod és kitartásod az nem jelenti azt, hogy túl szigorú vagy magadhoz, vagy valamit rosszul csinálsz. Egyszerűen csak egyeseknek, akik az életük más korában-bármilyen szakaszában vannak, túl drámainak és ezáltal unszimpatikusnak tűnhet, amit mondasz. Aztán nem tapsolnak utána. De én a kifejezésmódon keresztül is látom, hogy mit akarsz mondani és egyet is értek amúgy vele. Szóval szerintem is az tanul meg egy nyelvet, aki akar és nem érzék kérdése a dolog, hanem hozzáállásé.
20.
Neotechtr
#19: Ebben nagy igazság van. Viszont a németnél tényleg az a helyzet, hogy kapásból akkora egy blőd katyvasznak tűnik a magyarnak, hogy elképzelhetetlen. De még nevetséges is. Aztán gondolom azért akarják nyelvtani egyenletekkel magyarázni, hogy legalább azt elmondhassák, hogy annyi értelme viszont van, hogy saját magához képest normális. Aztán végül is azt is meg lehet tanulni, ha akarja is az ember, ahogy az angolt is. Na de az aztán tényleg egyszerű, szóval azt derekasan gyorsan és hatásosan be lehet vágni.
19.
Max3000
#17: Nagyon egyszerű,az iskolában fasz módon tanítják a nyelvet.Mikor megszületik egy ember akkor sem igeidőket meg minden féle nyelvi szerkezetekkel bombázzák a kicsit,hanem csak figyel a kommunikációra.Ennyi.Egy külföldi nyelvet sem lehet normálisan megtanulni,hogy aszongyák tanulj meg ezer szót meg gyakoroljuk az igeidőket.Fölöslegesen megbonyolítják az egészet,nem rutint idéznek elő,hanem egyenletet az agyadban.
18.
TolokocsisIsBack
Ne szórakozzatok már emberek!!! Az angol nyelv a legegyszerűbb leglebútítottabb nyelv amit az emberiség valaha is létrehozott. Másfél millió szava nincs is kb annak a nyelvnek(ERŐS TÚLZÁS DE TÉNYLEG NINCS SOK SZAVA). És igen, ha valaki azt mondja, hogy nincsen nyelvérzéke az kamuzik vagy lusta mint állat. Higgyétek el, ha elmennétek valami angol anyanyelvű országba lakni illetve dolgozni, akkor a szükség úgyis megtanít titeket az angolra. Én számomra felfoghatatlan, hogy valaki az anyanyelvén kívül nem tud legalább alapfokon egy másik nyelvet. De lehet én vagyok túl szigorú magamhoz és a világhoz, meg amúgy mindenhez.
16.
Neotechtr
#13: Így igaz, amit írsz, de az a baj, hogy sokan nem akarnak nyelvet tudni/tanulni. Mindig van egy kifogás és vannak, akiknek egyszerűbb mindig panaszkodni. Külföldön élő magyaroknál is probléma ez, sokan kimennek mindenhova, hogy ott kolbászból lesz a kerítés, de egy darab szót nem tanulnak meg és nem foglalkoznak semmivel. Csak várják az álom munkahelyet, vagyonnyi fizetést és a szuper autót. De amennyit panaszkodni tudnak és olyan hülyeségeket... Szóval ha csak a panaszkodás ideje lenne rászánva a tanulásra, már meg is lenne oldva a probléma.

Ugyan ez a játékoknál is a téma. Kifogások, mesék mindig vannak olyan figuráktól, akik kajak fél napig minden nap a gép előtt ülnek és játszanak a másik felében a napnak meg a gép előtt ülnek és beszélnek, hogy nem bennük van a hiba, hogy nem tudnak nyelvet. Most mit tudsz csinálni... Leírhatod a jó tanácsot, a módszereket, a tapsztalatot és lehetsz segítőkész is. ... De csak annyit fogsz kapni, hogy kib.xott nagyképű brit tudós szociopata hippi kretén vagy. Vagy azt, hogy neked szerencséd van.
14.
Hunszi
#13: Az egyedüli hátránya az volt a rajzfilmekből való tanulásnak, hogy mivel nem volt, aki kijavítson, ezért rámragadtak bizonyos hibák, amiket rosszúl értelmeztem stb. Ezért is fontos, amikor az anyanyelv tanulásod során a szüleid kijavítanak. Engem viszont a TV "tanított", ő pedig nem szólt vissza, hogy figyelj...ezt a kifejezést rosszúl tanultad meg, hiszen nem azt jelenti, amire gondolsz, vagy a mondatod érthető, de nem épp így kéne megfogalmazni, viszont arra elég volt, hogy teljesen felszedjem a nyelvet a hétköznapi kommunikáció szintjére olyannyira, hogy angol munkahelyem legyen anélkül, hogy tanultam volna angolt valaha is.
13.
Hunszi
#12: Hiába másfél millió szó...ha ismersz 2500-3000 angol szót, akkor bármilyen témájú beszélgetés 95% érteni fogod, szóval nem kell megijedni ettől az 500.000 sortól se, vagy az angol nyelvtől úgy alapjában. Az egyik legkönnyebb nyelv a világon s mivel minden, de aztán tényleg minden lassan angolul van körülöttünk...az már nem lehet kifogás, hogy hát suliban nem tanították, vagy nincs nyelvérzékem hozzá. Itt csak az van, hogy nem érdekel valakit annyira, hogy megtanuljon, ezzel nincs semmi probléma...de akkor kell vállalni a következményeit, hogy hallgatod a cutsceneket és fogalmad nincs miért is történik az, ami. Személy szerint én soha életemben nem néztem feliratos filmeket és egy ideig a suliban is elég rossz jegyeim voltak angolból...úgy tanultam meg angolul, mint ahogy a szaracén megtanult a 13. harcosban, figyeltem a történéseket és próbáltam megérteni vajon mit mondhatnak a karakterek/szereplők. Amikor gyerek voltam sajnos nem voltak nálunk magyar rajzfilm adók, így napi 4-5 órát néztem teljesen angol nyelvű rajzfilmeket, anélkül, hogy egy szót is értettem volna belőle, szó szerint rámtapadt a nyelv, úgy tanultam meg, ahogy a gyerek megtanulja az anyanyelvét...s bár nem tudok a mai napig tökéletesen helyesen beszélni, de garantáltan megértek bármilyen témát legalább 80-90%-ban, szóval ne várjátok a magyar feliratot s társait...hanem szándékosan mindenhol az angol nyelvet válasszátok, windows, word, excel, levelező programok, facebook, a telefonod menüje stb stb. el nem hiszitek milyen könnyen rátok tud ragadni a nyelv azon terülte, amivel nap, mint nap kapcsolatban vagytok...
12.
Oldman
10 #
Minimàlisan!? 500.000 sor az minimum màsfèl milla szò. Ha jòl logikàzom a dolgokat... A jàtèkot megveszem, de szerintem eltùloztàk a pàrbeszèdeket hosszàt. A 65-òràbòl kb 20-òràt a duma fog elvinni. Ez mèg azoknak is fàrasztò lehet, akik jòl beszèlik az adott nyelvet. Elnèzèst az offèrt, akkor tèma rèszemről lezàrva.
11.
kastorhun
#10: Mi van azzal akinek nincs nyelvérzéke?
8.
Oldman
Kiszivàrogtak informàciòk, miszerint a jàtèkban összesen 500.000 sornyi szöveg lesz. Ez rossz hìr azoknak, akik nem, vagy kicsit beszèlik a nyelvet. Rèszükre egy jò kalandozàs lesz a jàtèk, meg lövölde, semmi màs. A Witcherben nem volt ennyi szöveg, de mèg magyar felirattal is fàrasztò volt sokszor olvasni az apró betűs hosszù percnyi szövegeket. Most egy kicsit elbizonytalanodtam e hìr hallatàn. A jàtèk maga àllìtòlag minimum netto 65-òràs lesz, de ez kitolhatò 300-400-òràra. Egyszemèlyes mòdban...
7.
ollie92
#3: Remélem úgy elvarázsol, mint a San Andreas 2005-ben !
6.
kamgecam
#4: +1 Én se hittem volna hogy bármi is megközelítheti a God of War minőségét idén. :)
5.
Oldman
Asszem' minimum 3-4-hònapig elleszek ezzel a jàtèkkal. :)
4.
Macifasz
#3: Napról-napra, ahogy egyre jobban közeledünk a megjelenés felé...kezdem én is egyre inkább így gondolni. :-D Pedig azt hittem, a God of Wart idén semmi nem tudja majd nemhogy felülmúlni, de csak megközelíteni se minőségben. Viszont nagyon úgy fest, hogy a RDR2 megmutatja majd, mi fán terem az a bizonyos Év játéka díj. :-D
3.
kamgecam
Gyerekek ez úgy fog belerobbanni az arcunkba hogy azt se fogjuk tudni mi történt. Minden infót elolvasok róla, Digital Foundry, Edge Magazine, Gamespot. Valami forradalmi előtt állunk ha hihetünk az eddigi tapasztalatoknak, beszámolóknak és miért ne tennénk? Rockstar.
2.
maros1977
Sokan vagyunk ezzel így!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...