Fallout 76 - egy bug a teljes játékot törölte

  • Írta: szlav
  • 2018. október 31.
  • Hír
Link másolása
Nem meglepő, hogy a Fallout 76 bétájába becsúszott néhány hiba, de a PC-s kliens bugja egészen példa nélküli. Egy óvatlan gombnyomás a játék teljes kliensét lepucolta jó néhány ember számítógépéről.

Vannak ugye a gamebreaking bugok, mostantól viszont bevezethetjük a gamedeleting bug kifejezést is. Elindult a Fallout 76 zárt bétatesztje, de a PC-s játékosok könnyen belefuthattak egy elég komoly, és még annál is bizarrabb hibába. Arról van szó ugyanis, hogy a béta launchere bármely gombnyomásra törölte a játék összes adatát a rendszerről. Nem egy kellemes dolog ez, hiszen több mint 50 GB adatmennyiségről beszélünk.

A Bethesda hamar bevallotta, hogy az ő oldalukon van a hiba, valamint sietve elnézést kértek a csalódott rajongóktól. Egy külsőre egész vicces tweetben arra kérték a játékosokat, hogy ne nyomkodjanak semmit a kliensben. A cikk írásakor egyébként továbbra is fenn áll a probléma, a Bethesda azonban jóvátételként meghosszabbította a bétateszt időtartamát.

Nem ez az egyetlen hiba egyébként, ami fejfájásra ad okot a PC-s játékosoknak. A béta ugyanis kizárólag 16:9-es képarányú felbontást támogat, így aki esetleg 16:10-es, vagy ultrawide monitorral ugrik neki Nyugat-Virginia lankáinak, az nem teheti meg a számára optimális grafikai beállításokkal. Hiányzik a mára szinte sztenderd Field of View-csúszka is, valamint a játék sebessége az alapból korlátozott framerate-hez van kötve. Ezt PC-n ugyan a fájlok közt turkálva feloldhatjuk, de így a játék hajlamos egészen érdekes dolgokat művelni.

A Fallout 76 teljes értékű kiadása november 14-én érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

11.
11.
Hab
#6: Én többnyire pozitív véleményeket látok, és én nagyon élveztem az eddig eltöltött 4 órát.
10.
10.
gorbesz
#5: Háhá imadom a valaszotokat. Reszegen irni jo :)
9.
9.
logic5
#2: Vajon mire gondolhatott a költő... Édes jó istenem. Egyre jobb ez az oldal.
8.
8.
Cooper911
Ez nem bug ez feature! Sok játékban kimondottan jól jönne. :D
7.
7.
PiszkosFred
#6: korrekcio: este 7-tol, magyar ido szerint hajnali 4-ig.
6.
6.
Kolompár Tarzan
Nem kellett semmit megnyomni. Elindult a Launcher és azonnal törölte a meglévő fájlokat és kezdte húzni nulláról. Basszák meg az anyjukat.

A meghosszabbított béta is csak az amcsiknak jó, az európia felhasználók megint telibe vannak fosva. Este 11-től lehet játszani. Köszi bazmeg.

Amúgy az első élmények elég szarok, tele a net fikázós videókkal és élményekkel.
5.
5.
PiszkosFred
#4: Hat, break-it-early-test-application, csak arra nem szamitott senki, hogy nem a jatekosok, hanem maga a jatek rohasztja ossze magat :)

#2
Tudom, hogy ho vege van, de ha az orvos azt mondta, hogy szedni kell midnen nap a gyogyszeredet, akkor kerlek, konyorgok neked, szedd is, ne dobald azt a penzt a felkaruba, mert ez lesz a vege.
4.
4.
zozo76hun
magyarul egesz jol sikerult a pc verzio
3.
3.
Hab
#2: Kérlek magyarázd meg az első mondatod értelmét.
2.
2.
gorbesz
Nem is ertem mit obrakonak meg taknyok PCn. Ja tudom lehet villogni hogy 500ks pc meg ifonom van. Mer nemetbe gipszkartonozok 600ert. #demagogmagyarftw hehe
1.
1.
Ooorky
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...