World of Warcraft - a Battle for Azeroth jövőjéről

  • Írta: szlav
  • 2018. november 3.
  • Hír
Link másolása
Új zónák, raidek, dungeonök, szövetséges fajok és még sok más vár ránk az elkövetkezendő hónapokban. A Battle for Azerothot érő kritikák után a Blizzard nem habozott - előhúzták a nagyágyúkat.

A 2018-as BlizzCon-előadások közül talán egyik sem volt olyan tartalmas, mint a World of Warcraft: What's Next panel. A bemutatóceremónia során a Blizzard lerántotta a leplet a Warcraft III: Reforgedról és megtudhattunk ezt-azt a World of Warcraft: Classicról is, a dedikált WoW-os színpad azonban csakis a jövőbe tekintett. Szinte egy teljes évre előre megtudhattuk, hogy mi vár ránk majd Azeroth online világában.

8.1 - Tides of Vengeance

A data minerek és a tesztszerveket bújó játékosok számára nem újdonság a Tides of Vengeance, a játék igazgatója, Ion Hazzikostas azonban mégis tudott pár újdonságot mondani a hamarosan érkező frissítésről. Ahogy lassan mindenki végigér Uldir fertőzött csarnokain, ideje előretekinteni, hisz még meg kell nyernünk egy háborút! A Horda és a Szövetség közti viszály egyre csak fokozódik, Jaina Proudmoore és az újonnan szerzett flottája pedig ott támad, ahol a Horda a legkevésbé számítana rá: megkezdődik Dazar'Alor ostroma. A zandalari trollok hatalmas aranypiramisa lángokba borul, ahogy a két frakció a játék történetében először két különböző oldalról, saját szemszögből éli át a raid eseményeit. Emellett egy második, kisebb raid is megnyitja a kapuit. Stormsong Valley tengerpapjai alattomos mélytengeri szörnyetegeket hívtak életre, így guildünkkel célba vehetjük a Crucible of Storms három bossos apró raidjét is.

Ezzel párhuzamosan harcba indulnak a Night Elfek is, hogy visszafoglalják Darkshore erdős partvidékét a kegyetlen forsakenektől. Itt nyílik meg az expanzió második Warfrontja is. Ezzel, valamint a blood elfek és a dwarfok saját páncélkinézeteivel már messziről megmutathatjuk a világnak, hogy melyik oldalt támogatjuk. Az Island Expedition rendszere szintén tovább bővül - két vadonatúj szigetre látogathatunk el kis csapatunkkal. Jorundall szigetét a vikingekre emlékeztető vrykulok lakják, míg Havenswood a gilneasi 2orgenek egy kisebb csoportjának ad otthont. Újabb szövetségesek is csatlakoznak majd a háborúhoz, így a zandalari trollok és a kul tirasi emberek is játszható fajokká válnak majd.

8.2 - Rise of Azshara

A Dazar'Alori csata után mindkét fél a sebeit nyalogatja - tökéletes lehetőség Queen Azshara számára, hogy lecsapjon a meggyengült Hordára és Szövetségre. Ahogy hőseink vitorlát bontanak a tengeren, egy különös dologra bukkannak a nyílt vízen: egy hatalmas szakadék tátong az óceán közepén. A szakadék pedig Nazjatart, a nagák ősi otthonát rejti - ide vezet legközelebb az utunk. Ez a félig-meddig vízalatti világ megannyi questtel, újszerű újrajátszható PvE-tartalmakkal, valamint úgy szövetségesekkel várja hőseinket.

Nem maradhatnak el az ehhez megfelelő jutalmak sem - a bébi-Naga és az oldalazó rák-mount után egyszerűen nem találok szavakat. Csekkoljátok alul a galériát! Na de térjünk a lényegre: a 8.2-es frissítés egy új, nyolc bossnak otthont adó raiddel erősít. A helyszín az Azshara's Eternal Palace néven fut - ugye nem kell magyarázni, hogy kivel találkozunk a legvégén? A bemutató során elhintettek egy-két szót egy vízalatti bossfightról is. Elég meredek ötlet, ti mit gondoltok róla?

Szóval érkezik egy vadiúj zóna. Mi más kellhet még? Hát persze, még egy vadiúj zóna! A gnómok egy eddig teljesen ismeretlen kütyüre bukkannak egy hatalmas elzárt széfben. Egy rádió! Az adóvevő jelét követve pedig egy réges-rég elfeledett városra bukkanunk. Mechagon a gnómok ősi szülőhelye. Egy különös társadalom él itt a steampunk/dieselpunk ihlette roncsdűnék közt. A mechagnómok pedig egy hatalmas instával várják az ötfős csapatokat: megnyílik a nyolc különféle bossnak helyt adó Mechadungeon. 

Sok más egyéb apróság is vár minket a jövőre érkező frissítésben. Ahogy kibontakoznak a háború eseményei, úgy kapnak saját történetet a taurenek és a gnómok is (persze saját Heritage Armor-szettel). Két újabb szigetre bukkanhatunk, így Crestfall és Snowblossom sem ússza meg a csatározást. Heroic nehézségi szintet kapnak a már meglévő Warfrontok, ezek pedig komolyabb jutalmakkal szolgálnak majd. Végül pedig befejezhetjük a Pathfinder achievementet, s ezzel ismét szárnyra kaphatunk a repülő hátasainkkal. Melyek közül az egyik egy méhecske. Nem vicc!

8.1.5 és 8.2.5 - az apróbb frissítések

A Legion során megismert patch-ciklust a Battle for Azeroth is követi. Megszokhattuk már, hogy a nagy .0-s frissítések közt becsúszik egy-egy kisebb csomag is, amely több apró újítással teszi gazdagabbá a mindennapokat. Újabb microünnepek tarkítják majd a kalendáriumunkat, melyek során merülhetünk egyet Vashj'ir tengervilágában, vagy megismerhetjük a híres Pandaren felfedező, Liu Lang történetét. Akik pedig örökbe fogadnának egy fiatal zandalari vagy kul tirasi árvát, azt várja a Children's Week legújabb questsorozata.

Bárki bármit mond a Warlords of Draenor kiegészítőre, az vitathatatlan, hogy annak dungeonjei remekül sikerültek. A Timewalking heti esemény keretein belül pedig végre ismét ellátogathatunk Draenor ötfős instáiba. A hat dungeon közt olyan klasszikusokat találunk, mint a Bloodmaul Slag Mines, Skyreach, vagy az Everbloom... Everbloom? Inkább vissza vonok mindent, amit az előbb írtam. Koncentráljunk inkább valami pozitívra. Meg is van! A worgenek és goblinok végre tényleg megkapják a réges-rég beígért modell update-eket!

Újabb kihívásokkal tér vissza a Brawler's Guild is (ha már a Dueler's Guild nem aratott osztatlan sikereket), amely új kihívásokkal, nyereményekkel és egész bizarr módon egy detektívsztorival fogadja a pofozkodni vágyókat. Úgy tűnik, ezek a különös mellékküldetések elég népszerűek mostanában, ugyanis a játék szakmái is saját questsorozatot kapnak, melyek végén jópofa bónuszokkal gazdagodhatunk.

A PvP-s arcok sem maradnak content nélkül, ugyanis komoly ráncfelvarrást kap majd a WoW két nagyöreg Battlegroundja, az Arathi Basin és a Warsong Gulch. Ez azonban nem minden, hiszen a 8.2.5-ös csomag bemutatja az úgynevezett Arathi Comp Stomp Brawlt, amely az Island Expedition különleges AI-ját hozza el a harctérre. A klasszikus Battleground gyakorlatilag PvE-változatot kap ezzel. Végül pedig, de nem utolsó sorban egy újabb PvP-aréna is helyet kap a későbbi frissítésben: a Mechagon Arena. Ideje megszerezni a Gladiátor titulust!

Nyilvánvaló tehát, hogy van még bőven kraft a Battle for Azerothban. Habár a játék jelenlegi állása jó néhány rajongót elidegenített, a sok új tartalom, és az annál is több kényelmi, életminőségi javítás (melyekről ebben a cikkben szó sem esett) remélhetőleg megbékíti azokat, akik megorroltak az Azerite Armor-szettek és a túlzásba vitt véletlenszerű loot miatt. A 8.1-es frissítés december 12-én élesedik, a többi frissítés egyelőre nem kapott dátumot.

 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...