Jön a Command & Conquer remastere

  • Írta: zoenn
  • 2018. november 15.
  • Bejelentés
Link másolása
Felújítják az Electronic Arts népszerű valós idejű stratégiáját, a Command & Conquert és annak mellékágát, a Red Alertet. A remastereket a Star Wars: Empire at War és a Grey Goo alkotója, a Petroglyph Games csapata készíti el.

Nem voltak véletlenek az októberi utalások, az EA hivatalosan is megerősítette, hogy felújítják a sorozat két klasszikus részét. Köztük 1995-ös Command & Conquert, amely az első Tiberium-háború történetét meséli el a két szemben álló fél, a Global Defense Initiative és a Brotherhood of Nod szemszögéből, továbbá szintén remastert kap a Command & Conquer: Red Alert - az új verzió az alapjáték mellett az összes kiegészítőt is tartalmazza.

A fejlesztést a Petroglyph Games végzi, a 2003-ban alakult stúdió tagjai között korábbi Westwood-alkalmazottak is vannak, így lényegében az eredeti csapat magja dolgozik a renováláson. Visszatér a széria zeneszerzője, Frank Klepacki is.

Az alkotók szerint több mint húsz évvel a megjelenés után "ideje volt a C&C-játékokat feltámasztani, hogy a rajongók végre azt kapják, amit szeretnének". Ráadásul így sikerül új közönséget is megszólítani. A játékok persze nem az öreg engine-t használják majd, hanem egy teljesen modern technológiát, amit 4K-támogatással is felvérteznek. Az már biztos, hogy mikrotranzakciók nem lesznek.

A munkálatokba a Lemon Sky Studios is besegít, vagyis az a csapat, amely kimondottan az RTS-ek remasterelésében járatos. A fejlesztés csak most kezdődik, így még várják a rajongók kívánságait és észrevételeit a Redditen és a közösségi csatornákon, hogy a játékok végül a lehető legjobb élményt nyújtsák.

A sorozat 2020-ban lesz 25 éves, így nem lennénk meglepve, ha abban az évben landolnának a boltokban a remasterek.

2.
2.
joshfeed
1.
1.
crytek
Nagyon örülök neki kell is a stratégia mert kb halott ez a vonal is lassan :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...